Under 1,8 mio kr. i Aalborg: Her får du billige lejligheder med energimærke A

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: thorkildkristensen.dk
Visualisering: Dimension Design
Foto: thorkildkristensen.dk Visualisering: Dimension Design

I disse tider hvor der er stor fokus på klima, er det for mange også vigtigt at bo i en bolig med energiklasse A.

For at opnå en energiklasse A skal byggeriet være spritnyt.

Så hvis du drømmer om at bo i en bolig med sjæl og charme, så er det ikke her du skal lede.

Boligens alder hænger nemlig sammen med energimærket i forhold til isolering, vinduer og varmeinstallationer.

Men selvom boligerne er nye, så er de nødvendigvis ikke de dyreste.

Vi har samlet 10 lejligheder i Aalborg, som kan købes for under 1.8 millioner kroner med energiklasse A i postnummer 9000.

For at se mere om lejlighederne, kan du klikke på billederne.

Tuborg Park Tower

I Tuborg Park Tower udbydes der nybyggede lejligheder i flere forskellige størrelser.

Lejlighederne er indrettet med køkken og stue i åben forbindelse.

I badeværelset er der gjort klar til vaskemaskine og tørretumbler. Lejlighederne er med gulvvarme, og der er mulighed for tilkøb af depotrum på terræn.

Flere af lejlighederne har en altan.

Forchhammervej 9B, st. 3. 33 kvm.  – 999.000 kroner.

Foto: 2E Bolig, Forchhammersvej 9B, st. 3, 9000 Aalborg

Forchhammersvej 9B, st. lejl. l8. 33 kvm.  – 1.099.000 kroner.

Foto: edc. Forchhammersvej 9B, st. lejl. l8

Forchhammersvej 9B, 2. lejl, l8 33 kvm. – 1.149.000 kroner.

Foto: edc. Forchhammersvej 9B, 2. fejl, l8, 9000 Aalborg

Forchhammersvej 9B, 2. lejl. l8. 33 kvm. – 1.149.000 kroner.

Foto: 2ebolig.dk, Forchhammersvej 9B, 2. lejl. l8 9000 Aalborg

V-husene

I det nye Stjernekvarter på Aalborgs Havnefront ligger V-husene, der er lejligheder fra 40 kvadratmeter.

Lejlighederne er indrettet med køkken i åbenforbindelse til stuen, et godt badeværelse og som minimum et soveværelse. Alle lejligheder får egen altan og adgang til den store fællesterrasse.

Stjernepladsen 5, 1. 4. 53 kvm. – 1.475.000 kroner.

Foto: thorkildkristensen.dk Visualisering: Dimension Design

Østre Havnegade 36B, 1. mf. 59 kvm. – 1.550.000 kroner.

Foto: thorkildkristensen.dk Visualisering: Dimension Design

Stjernepladsen 5, 4. 5. 53 kvm. – 1.575.000 kroner.

Foto: thorkildkristensen.dk Visualisering: Dimension Design

Stjernepladsen 16, 2 mf. 59 kvm. – 1.575.000 kroner.

Foto: thorkildkristensen.dk Visualisering: Dimension Design

Central Park

Tæt på Østre Havn ligger Central Park, hvor der udbydes lejligheder fra 56 kvadratmeter.

Køkkenet ligger i åben forbindelse med stuen. Alle lejlighederne har sydvendte altaner. Lejlighederne har gulvvarme overalt.

Stormgade 19 3. mf. 58 kvm. – 1.699.000 kroner.

Foto: 2ebolig.dk, Stormgade 19 3. mf 9000 Aalborg

Eternitten

På Eternitten ved Kildevældet ligger Tårnhuset.

Der er 2 – 4 værelses lejligheder i tårnhuset.

Boligerne er indrettet med køkkenet i åben forbindelse med stuen. Lejlighederne i stueplan har have, hvor de øvrige etager har altaner.

Boeck-Hansens Vej 11, st. lejl.  1. 72 kvm. – 1.748.000 kroner

Foto: edc.dk, Boeck-Hansens Vej 11, st. lejl.  1 9000 Aalborg

Prisregn: Himmerland Boligforening hædret endnu engang

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Det regner med priser over Himmerland Boligforening. De har netop vundet endnu en prestigefyldt byggepris.

Himmerland Boligforening er årets vinder af Bygherreprisen, som hvert år uddeles til en professionel bygherre, som har været i stand til at skabe merværdi for sine omgivelser på baggrund af den læren og viden som skabes i en byggeproces.

Tidligere på året vandt Himmerland Boligforening sammen med Aalborg Kommune ‘Byplanprisen’, og dermed er det anden gang i år, at de kan løfte et trofæ.

Vinder på grund af Aalborg-modellen

Himmerland Boligforening vinder for deres metode, ‘Aalborg-modellen’, som beror på samarbejdet mellem boligforening, kommune og det lokale erhvervsliv i renoveringen af det østlige Aalborg.

Bedømmelseskomiteen har været meget imponeret over Himmerland Boligforenings indsats for at tænke i helheder og potentialer.

Foreningen har bredt bygherrerollen ud og nærmest redefineret, hvilke kræfter som kan sættes i værk, når man igangsætter byggeri.

“Vi har været i gang siden 2008, så det er fantastisk at se mange års hårdt arbejde modtage sådan en hæder.

Det er et skulderklap, som sendes videre til beboerne. Det er vigtigt at huske, at det er deres boliger vi snakker om, og dem der har oplevet de store forandringer på allernærmeste hold,” udtaler direktør Ole Nielsen.

Foto: Himmerland Boligforening

Udvikling af det østlige Aalborg

Aalborg-modellen er udviklet i områderne Sundparken og Kildeparken i det østlige aalborg – en bydel som siden opførslen i 1970’erne har været omtalt som udsat og som nu har fået et fysisk og socialt løft, der har skabt mere sundhed, øget tryghed og en masse øvrige gevinster.

Du kan læse mere om boligområdet i Aalborg Øst her.

Aalborg er den eneste større by i Danmark uden områder på regeringens ghettoliste, hvilket Ole Nielsen ikke er i tvivl om, at man især kan tilskrive Aalborg-modellen.

“Et veludført projekt er andet og mere end gode bygninger, og derfor har det været vigtigt med samarbejde.

Når man gennem en årrække har renoveret for over 2 mia. kr., trækker det store veksler på et område, men vi må bare sige, at der har været en fantastisk vilje til at skabe en forandring i området.

Både fra beboerne, det lokale erhvervsliv, foreningerne og kommunen har vi mærket en vilje til at det her skulle lykkes.”

Foto: Himmerland Boligforening

Juryen har fokuseret på koordineringsevnen mellem de mange samarbejdspartnere, hvor Himmerland Boligforening har faciliteret en samlet udviklingsplan, hvor man har undgået siloskabelse og isolation af arbejdsprocesser.

Aktive partnerskaber har skabt samarbejde med en lang række private og offentlige aktører til glæde for området som helhed.

Netop det arbejde mener juryen kan inspirere andre udfordrede boligforeninger og områder i Danmark og vise vejen til sund byudvikling.

Prisen har været uddelt af Bygherreforeningen og Boligfonden Kuben siden 2013, og sidste år blev den givet til Realdania By & Byg for projektet BLOX i København. Hos Himmerland Boligforening er man stolte over at komme med i dette selskab:

“Vores ansatte fortjener stor ros.

Både projektgrupperne der har styret renoveringerne og det boligsociale arbejde, udlejningsafdelingen der har sikret at beboerne fik en god midlertidig bolig i genhusningsforløbet og driftspersonalet, der har hjulpet beboerne med stort og småt i hverdagen.

Mange af vores tiltag har ikke været testet af andre tidligere, og derfor har det været en fornøjelse at se alt gå op i en højere enhed,” udtaler Ole Nielsen.

Ikke kun for de velhavende: Spritten får også ungdoms- og seniorboliger

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Det store område i Aalborgs Vestby, der tidligere rummede De Danske Spritfabrikkers produktionsanlæg, er under markant forandring.

De fredede dele af fabrikken finder ny anvendelse – og området som helhed bliver fortættet med nybyggeri af både almene og privatfinansierede boliger, hvor byggeriet på de første 600 boliger er godt i gang.

Går man en tur forbi området, kan man allerede se de nye bygninger skyde højt i luften.

Taffeltårnet bliver blandet ungdoms- og seniorboliger

Nye beboere kan se frem til en bred diversitet i boligerne på det nye Spritten, hvor Taffeltårnet og Høkergården er i gang med at blive bygget.

”Vi har fornøjelsen af at være med til at kickstarte omdannelsen af Spritten, idet vi sammen med A. Enggaard opfører byggerierne Taffeltårnet og Høkergården.

Begge byggerier er tegnet af Årstiderne Arkitekter, mens Niras er bygherrerådgiver”, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Taffeltårnet, der kommer til at bestå af flere bygningsdele på fire til 16 etager, vil for Himmerland Boligforenings vedkommende rumme 15 seniorboliger og 24 ungdomsboliger, hvortil kommer et antal privatfinansierede lejligheder.

Mens ungdomsboligerne bliver på knap 50 kvadratmeter hver, bliver de to- til treværelses seniorboliger på 70 til godt 100 kvadratmeter.

”Taffeltårnets facader tager udgangspunkt i den nyklassicistiske stil, som præger arkitekt Alf Cock-Clausens bygninger på den gamle spritfabrik.

Der bliver selvfølgelig tale om en nyfortolkning, men man vil blandt andet kunne genfinde detaljer som materialesammensætning og udformning af vinduesområder”, fortæller Ole Nielsen.

Byggeriet rummer blandt andet en tagterrasse på 4. sal, placeret i midten af et grønt tag.

Her vil der være direkte sollys det meste af dagen og udsigt over såvel Spritten som Vestbyen og Fjordmarken.

93 ungdomsboliger i Høkergården

Når det gælder Høkergården, består Himmerland Boligforenings andel af 93 ungdomsboliger, hvortil kommer privatfinansierede boliger og en dagligvarebutik i stueetagen.

Byggeriet bliver på 5 til 11 etager. Til ungdomsboligerne, der alle er på knap 50 kvadratmeter, er der knyttet to tagterrasser med udsyn over henholdsvis Fjordmarken og Spritten, Fjordmarken og Limfjorden.

”Også for Høkergårdens vedkommende har vi tænkt i klare referencer til de eksisterende fabriksbygninger, der blev opført i begyndelsen af 1930’erne og betragtes som et hovedværk i dansk fabriksarkitektur.

Udgangspunktet er det oprindelige byggeris kombination af tegl og stål, hvor vi lader en tung teglbase spille sammen med en let konstruktion i aluminium”, fortæller Ole Nielsen.

De kommende afdelinger på Spritten understreger Himmerland Boligforenings stærke fokus på blandede byggerier – altså renoveringer og nybyggerier hvis beboerne har vidt forskellig uddannelse, beskæftigelse, alder, etnisk oprindelse, religion og social status.

Ifølge Ole Nielsen viser al erfaring, at jo mere diversitet et boligområde indeholder, desto bedre er det for dets udvikling:

”Det handler ikke udelukkende om at få blandet nationalitet og religion. Fokus er i høj grad også på at få skabt den rigtige sammensætning ud fra for eksempel beskæftigelse, alder, indkomst og uddannelse.

Denne forskellighed er noget, vi de seneste år har arbejdet målrettet med at understøtte forudsætningerne for, når vi renoverer og bygger nyt. Målet er at være med til at skabe mere tolerance, forståelse og medejerskab til eget boligområde.”

Ole Nielsen fortæller, at man også i projekteringen af Taffeltårnet og Høkergården har lagt vægt på, at de nye byggerier først og fremmest bliver en blanding af ejerformer og aldersgrupper – og det er håbet og forventningen, at de dermed kan danne rammen om et inspirerende møde på tværs af generationer, hvor beboernes forskellighed er med til at skabe og understøtte et interessant bymiljø.

Tjek dit postnummer: Så meget stiger din bolig i værdi

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg

Prisstigningerne på villaer og rækkehuse omkring København ser ud til at fortsætte, og resten af landet følger godt med.

Stigningerne bliver ikke så voldsomme som tidligere, men der er stadig fremgang i alle landets postnumre i de næste 12 og 24 måneder. Det viser en prognose over værdiudviklingen i hele landet fra Bolighed.dk.

Største stigninger i kommunerne omkring København

I de næste 12 måneder fortsætter tendensen til, at områder tæt på de store byer oplever fremgang.

Stigningerne bliver mest markante i København og i Nordsjælland, hvor husejerne kan finde de store smil frem i de næste 12 måneder. Tendensen er den samme omkring Århus, Odense og Aalborg.

”Renterne er faldet en del i de seneste måneder, og det betyder, at mange familier har mod på at bevæge sig ud på husmarkedet. Beskæftigelsen er stadig høj, og der er kommet godt gang i handlerne i det meste af landet”, siger administrerende direktør for Bolighed.dk, Christian Jaspers.

Han vurderer, at usikkerheden om de nye boligskatter ikke vil afholde køberne fra at slå til, når den rigtige bolig dukker op.

”De fleste køber et hus, fordi de har behov for et sted at bo. Og lige nu er det især de rekordlave renter, som får boligpriserne til at stige. I de kommende år får købere og sælgere god tid til at forberede sig på, hvad de nye boligskatter kommer til at betyde rundt omkring i landet”, siger Christian Jaspers.

Region Nordjylland: Top 5 over værdistigninger*

1                    9000 Aalborg                      53.479 kr.

2                    9210 Aalborg SØ                43.599 kr.

3                    9400 Nørresundby              41.399 kr.

4                    9200 Aalborg SV                40.563 kr.

5                    9220 Aalborg Øst               37.215 kr.

*For en villa eller et rækkehus på 140 kvadratmeter

Du kan selv tjekke dit postnummer lige her.