Nu bekræftes det: Ulve har slået sig ned i Nordjylland
Der har været meget snak om ulven, siden arten først begyndte at strejfe fra Tyskland til Danmark.
De fleste ulve-sightings har dog ikke overraskende været nede i den sydlige dele af landet.
Dog har nordjyder flere gange været i nærkontakt med dyret det seneste år; eksempelvis i december forrige år, da en lastbilchauffør både observerede ulven og nåede at tage et billede af den.
Senere i januar florerede en historie om, at en hund og en ulv havde været i kamp, da ejeren havde sin hund med ude på jagt.
Senest ulven blev spottet var i marts, hvor den har gået rundt i området omkring Supersygehuset, og den Føtex der ligger tæt på Gistrup.
Nu er der så endnu mere ulve-nyt i Aalborg og Nordjylland.
En ny rapport fra den nationale overvågning af ulv i Danmark gør status over ulvenes aktivitet i Danmark fra 1. januar til 31. marts 2022, og det tyder på, at to enlige hanulve har slået sig ned i Nordjylland – hvert fald for en stund.
Slået sig ned i Lille Vildmose og Råbjerg
Rapporten er udarbejdet af Naturhistorisk Museum i Aarhus og Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet.
I rapporten kan man læse at ud af de 14 voksne ulve, der har befundet sig i Danmark i den pågældende periode, er der to af dem, som formentlig har slået sig mere eller mindre fast ned i Nordjylland.
Den ene er en hanulv i Lille Vildmose-reviret, og den anden er en hanulv i i Råbjerg-reviret.
En tredje hanulv er registreret vandrende forbi udkanten af industriområdet i Aalborg Ø og gennem Svenstrup, men dens nuværende opholdssted er ukendt, da det er en strejfende ulv.
Begge ulve menes at være født i Tyskland og er siden udvandret til Danmark.
Husk at melde hvis du ser en ulv
Det er meget vigtigt, at man giver besked, hvis man ser en ulv i Danmark.
“For at kunne finde DNA fra de danske ulve, er vi nødt til at vide, hvor der skal ledes. Særligt enlige ulve under vandring kan tilbagelægge store afstande på kort tid og er derfor svære at følge.
Derfor opfordres alle som mener at have set en ulv at indsende eksempelvis billeder eller observationer af ulve og formodede ulve til den nationale ulveovervågning (ulv@nathist.dk).
Offentliggjorte ulvefund præsenteres med en sløring på 10×10 km, men man kan også vælge, at det indsendte fund ikke skal være tilgængeligt for offentligheden.
Samtidig kan man som indsender vælge, at ens navn holdes fortroligt og kun kendes af den nationale ulveovervågning,” skriver Ulveatlas.dk.