ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt særlig støtte: Stjernepladsen lyser op i ukrainske farver

Af Michael Qureshi

På Stjernepladsen på Aalborgs Østre Havn lyses den lille, ikoniske bygning Proppen i disse dage op i blå og gule farver.

Det er byudvikleren A. Enggaard, der har taget initiativ til den særlige belysning for at vise støtte til befolkningen i Ukraine – en støtte, som også omfatter en donation på 75.000 kroner til Røde Kors Aalborg øremærket Ukraine.

Måske har du lagt mærke til Østre Havns urbane dagligstue, Stjernepladsen, siden tirsdag aften har været oplyst i klare blå og gule farver?

Det er pladsens eventsted, Proppen, der oplyses for at markere støtte og opbakning til den ukrainske befolkning.

“Vi er selvfølgelig helt bevidste om, at en oplyst bygning i Nordjylland ikke hjælper den ukrainske befolkning i denne frygtelige situation, men forhåbentlig kan det være med til at signalere sammenhold og opbakning og inspirere til, at vi alle hjælper, hvor vi kan,” siger bylivsudvikler i A. Enggaard, Hanne Kræn.

Helt særlig støtte: Stjernepladsen lyser op i ukrainske farver

Donerer 75.000 kr. og håber andre følger trop

Hun fortsætter;

“Det, der foregår lige nu i Ukraine, er forfærdeligt, umenneskeligt og uacceptabelt, og som mange andre har vi overvejet vores muligheder for at hjælpe.

Udover den symbolske støtte med belysningen har vi derfor taget initiativ til et økonomisk Aalborg-bidrag til Ukraine ved at donere 75.000 kroner til Røde Kors øremærket deres arbejde med at hjælpe den ukrainske befolkning bedst muligt.

Vi håber og tror på, at mange andre vil følge trop, forklarer bylivsudvikler Hanne Kræn fra A. Enggaard.

Virksomheder kan bidrage til støtten via Røde Kors’ hjemmeside.

Del artikel