Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Uhyggeligt mysterium i Nordjylland: Hundredevis af døde fugle skyller i land

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: John Johnston
Foto: John Johnston

En uhyggelig massedød af store havfugle breder sig lige nu langs Vestkysten. Det skriver TV2 Nord. 

Den seneste tid har man fundet unaturligt mange på strandene hele vejen fra Fanø til Skagen – og ingen har helt vidst hvorfor.

Fælles for fuglene er, at de er voksne og lever ved vandet, men derudover har eksperter været ét stort spørgsmålstegn. Der har primært været tale om suler, men også splitterner og skarver.

Flere af de døde fugle er efterfølgende sendt til undersøgelse for sygdomme på Aalborg Universitet, men nu er Dansk Ornitologiske Forening klar med en pressemeddelelse, der (muligvis) forklarer det uhyggelige mysterium:

Efter alt at dømme skyldes de døde fugle et alvorligt udbrud af fugleinfluenza, der altså med rekordfart har ramt fuglene på Vestkysten.

“Verdens formentlig største koloni af suler på den 107 meter høje vulkanske klippeø Bass Rock i Nordsøen ud for Skotlands østkyst er hærget af fugleinfluenza.

Endnu tør de skotske naturmyndigheder ikke sætte antal på dødsfaldene i kolonien, der tæller cirka 75.000 ynglepar, men efter alt at dømme er tusinder af suler døde.

The Departement for Environment Food & Rural Affairs i Storbritannien har testet hundreder af døde suler og dokumenteret, at fugleinfluenza er årsag til dødsfaldene.

Massedøden kan blandt andet aflæses på Den jyske Vestkyst, hvor hundreder af døde voksne suler er skyllet op på strandene i løbet af de seneste dage. Formentlig er der tale om ynglefugle fra den store skotske koloni.”

Opdateres …