Ugens tip: Kom i julestemning med Duus Vinkjælders julebuffet
De medvirkende i Ugens Tip er udelukkende udvalgt af redaktionen, og ingen af stederne har betalt for at være med.
I sidste uge introducerede vi Ugens Tip, som er vores kulinariske omgang Public Service, hvor vi giver jer de madtips, som i (måske) ikke vidste, at i manglede.
Sidste uges tip er stadig mere end aktuelt; nemlig andeburgeren fra Grillen Burgerbar, som du kan læse meget mere om her.
Nu er vi klar med denne Ugens Tip, og vi fortsætter i det julede hjørne med Duus Vinkjælders overdådige julebuffet.
Julebuffet i historiske omgivelser
Er man en lille smule historieinteresseret, så er man måske bekendt med Jens Bangs Stenhus, der er et af Aalborgs vigtigste vartegn.
Bygningen blev opført i 1624, så her er altså tale om et lokalt klenodie af de helt store – ikke mindst fordi, at Jens Bangs Stenhus stadig bruges i dag.
I husets kælder, under de historiske hvælvinger, finder man restauranten Duus Vinkjælder.
Kun få trin fra byens pulserende liv hersker der vaskeægte middelalderstemning, hvor klassisk mad serveres i uanede mængder – naturligvis hjemmelavet efter de bedste danske opskrifter og traditioner.
Derfor er det vel kun naturligt, at Duus Vinkjælder op mod højtiderne får gæsternes særlige gunst. Her forvandler den stemningsfulde kælder sig til et sandt juleparadis i form af en overdådig julebuffet, der kan nydes til både frokost og aften.
Julebuffeten har faktisk næsten 30 år på bagen, og det skulle vise sig, at være en klokkeklar fejl, at vi endnu ikke har stiftet bekendtskab med julebordet.
Det sker ikke sjældent, at vi bruger vendingen “Er du også træt af den klassiske julemiddag?” – men denne gang vil vi i stedet spørge jer: “Er du overhovedet ikke træt af den klassiske julemiddag?” – for så er Duus’ stedet i november og december.
Vinterdepressionen kureres (selvfølgelig) med mad
Vi kiggede ned i kælderen på en grå og kedelig mandag i november, hvor vinterdepressionen bankede insisterende på døren. Der skulle dog ikke gå mere end 10 sekunder, fra vi trådte ind af Duus’ hoveddør til at det hele så meget lysere ud.
Ikke bogstaveligt talt; for vinkælderen er et dunkelt og mørkt sted, men til gengæld blafrer stearinlysene om kap, og stemningen er både hyggelig og rar.
I midten af lokalet stod en overvældende julebuffet klar til os.
Køen til den var allerede lang, men alle ingredienserne var særdeles velkendte og dermed krævede det ikke nogen særlig overvindelse at øse det hele op på tallerkenen … og dermed tog det heller ikke mange minutter, før man var nået igennem.
Julebuffeten består blandt andet af tre forskellige slags sild, rødspættefilet med remoulade, rejer med mayonnaise, æg med kaviar, ferskrøget laks med asparges, leverpostej med bacon og champignon, stegt julemedister, frikadeller, lun ribbenssteg, andebryst med rødkål, lun skinke, julesalat, grønlangkål, brunede kartofler, ostebord med kiks og risalamande med varm kirsebærsauce.
Det hele er naturligvis hjemmelavet, hvilket i den grad kan smages.
Man kunne måske frygte, at buffeten hurtigt ville blive en omgang snasket kaos med så mange ivrige hænder – men de ansatte hos Duus er hurtigt på pletten til både opfyldning, aftørring og servering.
Maden var en udsøgt fornøjelse, og det var den generelle stemning i lokalet bestemt også.
378 kr. (for to personer) for en helt fantastisk omgang julebuffet en højhellig mandag i november i autentiske omgivelser – som tilmed giver garanti for julestemning. Det er et tip, der er til at forstå!
Duus Vinkjælder anbefaler, at man altid bestiller bord, da buffeten er meget populær
Hvad: Julebuffet
Hvor: Duus Vinkjælder
Hvornår: Helt frem til 23/12
Julebuffeten kan nydes til frokost helt frem til 23. december fra kl. 12 søndag – torsdag (189 kr.), fra 11.30 fredag – lørdag (218 kr.).
Du kan også gå ombord i buffeten om aftenen, hvor du altid skal forudbestille; søndag – onsdag fra kl. 18 (218 kr.), torsdag fra kl. 18 (258 kr.) og fredag – lørdag fra kl. 19 (298 kr.)
Du kan finde mere info her.