Ugens tip: Julen har indtaget menukortet på Café Peace

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De medvirkende i Ugens Tip er alle udvalgt af redaktionen, og ingen af stederne har betalt for at være med. 

Indrømmet. Vi elsker jul her på MigogAalborg.

Det afspejler sig måske også en smule i vores nyeste tiltag, Ugens tip, hvor vi indtil videre har tippet jer om Grillen Burgerbars vilde andeburger og Duus Vinkjælders overdådige julebuffet.

De to tip er stadig højaktuelle, og har du endnu ikke sat tænderne i dem, er det bare at komme afsted.

Og minsandten om vi ikke også fortsætter i juletemaet i denne uge.

Ugens tip er det spritnye julemenukort på Café Peace … for er du endnu ikke kommet i julestemning af burgeren på Grillen og buffeten på Duus, så vil vi næsten garantere, at det kommer til at ske her.

Menukortet er nemlig blevet opgraderet med juleretter som braiserede svinekæber, andeburger- og sandwich, juleplatte og ikke mindst syndige fristelser som æbleskiver, norske klejner og risalamande.

De våde varer har også fået en juleopgradering i form af gløgg, Grimbergen Nöel og Jacobsen Golden Naked Christmas Ale.

Julemaden kan selvfølgelig også opgraderes med snaps – Aalborg Taffel, Linie Akvavit og O.P. Anderson Juleakvavit.

Rammerne for julemåltidet er også sat, og Café Peace lyser endnu engang op på den vintermørke Boulevard.

Overdådig juleplatte i vente

Der er altså nok at hoppe ombord i på kortet, og vi har (indtil videre) smagt os igennem juleplatten, andeburgeren og den frokostvenlige andesandwich.

Juleplatten koster 169 kr., hvilket er en virkelig dejlig, nordjysk pris for at indtage alt, hvad julehjertet begærer.

Den består af marinerede sild med hjemmelavet karrysalat & tilbehør, paneret rødspætte med grov remoulade & citron, økoæg & store rejer, stegt medister med grovsennep & vendsysselsk grønlangkål, confiteret juleand med råsyltet rødkål, frisk grønkålssalat med granatæble & appelsin-vinaigrette, arla unika “den hvide dame” med syltede hyben & rugkiks, kokkens risalamande med kirsebær i rom fra hybengården. Hertil brød & ryå smør.

Som beskrivelsen også afslører, er store dele af platten med hjemmelavede elementer, og det kan virkelig smages.

De enkelte retter er sirligt opdelt, så den kraftige smag fra silden ikke pludselig blander sig med fiskefileten –  godt tænkt!

Det hele smager lige som det skal, og det er ret genialt, at man kan blive tilfredsstillet af alle julens smage på én gang – og ovenikøbet også med hjemmelavet og perfekt vaniljeafstemt risalamande som den sikre afslutter.

WE LIKE!

Confiteret and er en sikker vinder

Vi har før proklameret, at hvis du endnu ikke kender til confiteret and, så fortjener du næsten at blive kogt i dit eget fedt … for det er netop, hvad andekødet er gået igennem for at blive så mørt, at du kan spise det uden gebis.

På Café Peace kan du få den overdådige spise som en sandwich; Confit de canard, som er confiteret and med julesmage, dijonmayo, frisk salat, tomat & råsyltet rødkål.

Den koster 109 kr. og kan nydes indtil klokken 17.00 hver dag.

Storebroderen hedder Gourmet And  og er en andeburger i en briochebolle med confiteret juleand, dijonmayo, råsyltet rødkål, syltede rødløg, tomat & frisk salat.

Den kan nydes fra kl. 11.00 og frem til lukketid, koster 145 kr. og den akkompagneres af sprøde fritter og aïoli.

Har du noget vigtigt på programmet efter besøget på Café Peace, vil vi anbefale sandwichen, da den stiller sulten, og tilfredsstiller jule-smagsløgene, uden du for alvor rammer mad-muren.

Skal du derimod hjem og flade ud på sofaen, ville vi nok gå efter burgeren, hvor briochebolle, confiteret and og sprøde fritter nok skal gøre dig overordentligt mæt.

Begge varianter smager så juleenglene synger, og der er perfekt balance mellem de fem grundsmage.

Med andre ord er Peace det oplagte sted at lade julefreden sænke sig.

Julen er (også) en travl tid på Café Peace, så de ANDbefaler, at du bestiller bord.

Hvad: Ugens tip: Julekortet på Peace
Hvor: Café Peace, Boulevarden 4, 9000 Aalborg
Hvornår: Alle dage frem til jul (til og med 23. december)

Find mere info her.

Nye regler i danske lufthavne: Du skal bære mundbind i Aalborg Lufthavn

Skrevet af: Michael Qureshi

Selv om Corona-virussen stort set lukkede Danmark ned, så ser man stadig ikke særligt mange danskere bære mundbind som i mange andre lande.

Men nu skal man vænne sig til at bære mundbind, hvis man opholder sig i en dansk lufthavn. Det står i nye retningslinjer fra myndighederne, som den danske luftfartsbranche har offentliggjort.

De skal implementeres seneste 15. juni i bl.a Aalborg Lufthavn.

Passagerer skal bære mundbind, fra de går ind i lufthavnen, mens de sidder i flyet, og til de forlader lufthavnsterminalen på destinationen.

Dermed følger den danske luftfartsbranche de internationale de nye anbefalinger fra den europæiske luftfartsmyndighed, Easa.

Kun personale og passagerer må opholde sig i lufthavne

Fremover må kun personale og passagerer desuden opholde sig i lufthavnsterminaler, så man skal vente uden for, hvis man skal hente en rejsende.

Har man ikke mundbind på, får man ikke lov til at komme ombord på flyet.

“Luftfarten er international, så det er helt nødvendigt med internationalt gældende retningslinjer. Vi er meget tilfredse med, at der nu er enighed om enkle og pragmatiske regler, som kan skabe en tryg rejse for passagererne,” siger Michael Svane fra Dansk Luftfart ifølge TV 2.

I går kunne vi fortælle, at Aalborg Lufthavn bliver hårdt ramt på udenrigstrafikken over sommeren grundet regeringens forlængede rejsevejledninger. KLM genåbner dog en populær rute meget snart – det kan du læse mere om her

Må vente lidt endnu: Problemer udsætter åbning af Aalborg Havnebad

Skrevet af: Redaktionen
Havnebadet
Havnebadet

Stærk strøm og dårlig sigtbarhed gør det umuligt for dykkere, at lave de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Aalborg Kommune kunne i går melde en åbningsdato ud på Aalborg Havnebad, der hed fredag den 5. juni, men efter at erhvervsdykkere i to dage har kæmpet forgæves mod forholdene i vandet, er åbningsdagen nu udskudt til næste uge.

Regner med åbning i næste uge

Bademester Sevastianos Prenta fortæller:

“De net der omgiver havnebadet skal tjekkes efter, inden vi lader folk bruge anlægget. Vi afventer roligere vande og dykkerne udfører arbejdet hurtigst muligt.

Vi regner stærkt med at kunne åbne Aalborg Havnebad i uge 24,” lyder det fra bademesteren.

Vestre Fjordpark genåbner med vand stadig efter planen i morgen Grundlovsdag, mens Nibe Fjordbad åbner for publikum lørdag d. 20. juni.

Kan skabe yderligere kø: Mere vejarbejde ved centralt knudepunkt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er ikke let for dem, der skal krydse Limfjorden i bil i myldretrafikken.

Et større arbejde på Limfjordsbroen har reduceret fra to til et spor i hver retning, og det skaber allerede en del kødannelse i hverdagene.

Men nu igangsættes endnu et vejarbejde på Vesterbro lige før Limfjordsbroen. Det meddeler Aalborg Kommune torsdag eftermiddag.

Søndag den 7. juni går de nemlig i gang med en række komplicerede ledningsarbejder i krydset Vesterbro / Borgergade, i forbindelse med arbejdet til den kommende Plusbus.

Er færdige i august

Arbejdet sker samtidigt med renoveringen af Limfjordsbroen. Aalborg Kommune forventer at være færdige i krydset midt i august. Det vil så være nogenlunde på samme tid, som arbejdet med Limfjordsbroen også er planlagt til at være færdigt.

Man pointerer dog, at de trafikale forhold på Vesterbro ikke ændrer sig væsentligt sammenlignet med i dag.

Der vil dog være spærret for trafik fra Vesterbro til Borgergade, i både østlig og vestlig retning.

På den måde optimeres trafikafviklingen på Vesterbro.

For nordgående trafik vil der være adgang til Borgergade via Toldbodgade og Vesterå.

For sydgående trafik vil der være adgang til Borgergade via Gammel Strandvej, Strandvejen og Badehusvej.

Trafikforholdene justeres i takt med opgravningsarbejdet i krydset.

Her skal du være opmærksom

Borgergade
Fra den 7. juni arbejder Aalborg Kommune i Borgergade, på den korte strækning fra Kattesundet til Vesterbro. Mens de arbejder, vil der være adgang til Kattesundet via Vesterå. Vær opmærksom på, at de også arbejder i den sydlige del af Vesterå.

Ved Stranden
Der arbejdes fortsat i Ved Stranden mellem Vesterå og Jomfru Ane Gade.

Aalborg Kommune skriver;

“Det er omfattende projekter, som finder sted i et kritisk og snævert område i byen, men mange ting bliver fixet på én gang – nu vi er i jorden og har spærret af.

Vi håber på jeres forståelse og tålmodighed – vi åbner op så hurtigt det kan lade sig gøre.”