Ugens tip: Er det her Aalborgs bedste fastelavnsboller?

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De medvirkende i Ugens tip er udelukkende udvalgt af redaktionen, og ingen af stederne har betalt for at være med. 

Årets første ni dage er gået, og det betyder, at januarkuren for de fleste er ved at være slut.

Det passer perfekt med, at Penny Lane på Boulevarden i dag har afsløret, at deres Aalborg-berømte fastelavnsboller allerede nu er tilbage i montren.

Igen i år er der fire varianter at blive fristet af: Vaniljecreme, vaniljecreme/chokolade, nougat/marcipan, hindbær og æblekompot/borgmestermasse.

De berømte fastelavnsboller kan fås fra i dag til og med 14 dage efter fastelavn, der i år falder d. 23. februar.

Læs også: 3 retter for 225 kr.: 13 toprestauranter er med i Aalborgs største restaurant-festival

Gid den længe leve må

Opskriften på den i dag populære bolle kom til Penny Lane i selskab med en fransk bagermester, som efter en kort forklaring blev bedt om at komme med sit bedste bud på en dansk fastelavnsbolle.

Den franske bagermester kom herefter med denne opskrift, som mest af alt mindede om en brioche, hans bedstemor lavede, da han var barn.

Oprindeligt fandt man efter et par bidder citroncreme i den svampede midte, men efter ønske fra aalborgenserne blev denne siden udskiftet med en god, hjemmelavet vaniljecreme – som vi også kender den i dag.

Flere varianter fulgte siden efter, og i dag består bollerne altså af en familie på fem.

Aalborgenserne var dog stadig ikke tilfredse.

De havde bestemt ikke lyst til at skulle undvære de lækre boller resten af året; derfor lod Penny Lane to af varianterne blive boende i konditoriet gennem alle sæsonerne – under dæknavnet Bedstemorbollen.

Dommen

Årets creme-darlings har kun været på hylderne i ganske få timer, men vi har selvfølgelig allerede afsat en del af dagens arbejdstimer til at få dem testet godt og grundigt.

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at det er toppen af poppen, når det gælder de bedste fastelavnsboller i hele Aalborg.

I får derfor vores guide her:

Vaniljecreme: Første bid afslører en gennemtrængende smag af især vanilje og kardemomme, og mængden af creme, hvor vaniljekornene er mere end synlige, er helt tilfredsstillende.

Vi er glade for, at vi ikke skal undvære bollen resten af året!

Vaniljecreme/chokolade: Chokolade og vanilje er hinandens bedste venner, og er man en sucker for mørk chokolade, så er denne variant helt eminent.

Smagen af vanilje og kardemomme er mere diskret og den lidt bitre/kraftige smag af chokolade er i stedet hovedpersonen i netop denne udgave.

Æble/borgmestermasse: Var du én af dem, der ikke kunne få nok af bedstemors gammeldags æblekage, så skal du uden tvivl springe ombord i varianten, som også indeholder den såkaldte borgmestermasse, der er en creme af marcipan, smør og sukker.

Smagen er ligesom indbagt æblekage … på den rigtig gode måde!

Lige så sprød som Thomas Kastrup-Larsen er på løbestien, lige så meget er denne værd at løbe efter.

Hindbær: Nok er vi stadig i vintermånederne, men smagen af friske hindbær er en sikker vinder, uanset årstid.

Den smager på en måde af hindbærsnitter – blot med en tykkere dej… og dét klager vi da ikke over.

Marcipan/nougat: Har du ikke fået nok af julens favoritter i form af nougat og marcipan, så skal du gå målrettet efter varianten med marcipan og nougat!

Til gengæld tør vi godt love, at du nok også herefter har opnået dette års marcipanfix!