Udvider med bar: SanGiovanni er klar med store ændringer
Siden 1988 har gæsterne været vant til, at SanGiovanni var “den på hjørnet af Vesterbro og Vingårdsgade”.
Det er den stadig, men nu flytter hovedindgangen 20 meter fra hjørnet på Vesterbro til Vingårdsgade til den dør, der hidtil har fungeret som indgang til selskabslokalerne.
I samme ombæring ombygges det selskabslokale, der ligger ud mod Vingårdsgade til en italiensk bar.
Det skriver SanGiovanni i en pressemeddelelse.
Indehaver Mikele Volpi udtaler:
“Under Corona-tiden lærte vi at bruge vores lokaler på en anden måde. Vi kunne ikke lave selskaber, der skulle være færre borde pga. afstandskrav etc., men mange ville ud at spise alligevel.
Det gjorde, at vi tog et selskabslokale i brug som restaurantdrift, det virkede rigtigt godt, og det er nu det, vi etablerer som en fast del af huset, så vores restaurant kapacitet udvides.
Vi vil gerne samle vores indgange, og med den øgede gæstetilgang vi har oplevet de sidste 3-4 år, så giver det mening at bruge den største indgang, vi har til at kunne modtage vores gæster til både trattoria, bar og selskaber.
Kælderen, La Cantina, har stadig sin egen indgang til venstre for den nye hovedindgang. Derfor renoveres indgangen og facaden i Vingårdsgade, så den kommer til at fremstå mere åben og indbydende.”
Vil imødekomme stor efterspørgsel
Det har tit været svært for udefrakommende at se hele SanGiovanni, da meget enten ligger over eller under terræn, men hele huset rummer ni separate lokaler fordelt på knap 1100 kvm. i stueetage og kælder, og det er det man med ombygningen gerne vil vise mere af.
Selvom der inddrages et selskabslokale til en ny bar, så kan SanGiovanni stadig tilbyde selskaber og Private Dining i det store hus.
Og restauranten på hjørnet ændres der ikke ved – udover at indgangen flyttes.
Mikele Volpi fortsætter:
“At vi så gerne vil udvide med en italiensk bar udspringer af, at vi ser en stigende tendens til, at man går mere ud som i Sydeuropa. Vi vil gerne med en bar ændre ved forudsætningen for at besøge SanGiovanni.
Nu kommer man udelukkende for at spise, men fremover kan man også komme for at nyde en drink, kaffe eller et glas vin og en snack, OG vil du så spise jamen, så har vi jo køkkenet til at sørge for det”.
Bar med rødder i Italien
Baren vil åbne tidligere og lukke senere end restauranten og have åbent alle ugens dage og kommer til at hedde “il Bar”, som betyder “baren” på italiensk.
“il Bar” bliver en italiensk bar, altså hverken en decideret vin- eller cocktailbar, men en bar hvor alt de serverer har rødder i Italien, som alt andet de laver på SanGiovanni.
Der vil både være drinks, vine, kaffe og italienske specialøl ligesom “Aperitivo hour” skal være et fast indslag på “il Bar”.
I Italien fungerer en bar jo som et samlingspunkt for kvarteret, og det er denne stemning, vi gerne vil ramme.
Specialdesignet bar i vente
Selve baren er specieldesignet af Morten Wæhrens fra Arkitekthuset Vodskov, og der kommer naturligvis en italiensk marmor bordplade på den, og den bygges af PM Interiør.
Belysningen har Anker & Co (dem, der også har lavet Noma og Alchemist) hjulpet til med, og valget er faldet på italienske Catellani & Smith fra Bergamo, der laver nogle helt unikke lamper.
Ligeledes bliver væggen udsmykket med et vægmaleri af et antik Fernet Branca maleri, og lokalerne indrettes også med bløde sofaer, man kan læne sig tilbage i.
Det helt nye indgangsparti og den nye facade, der kan åbnes helt op i de varme måneder udføres af Niels Erik Skjøtt.
Ombygningen er planlagt til januar 2023, hvor også SanGiovannis hovedkøkken i stueetagen skal renoveres.
Derfor holder SanGiovanni lukket i januar, men indbyder fra den 18. januar til og med den d. 5. februar til en speciel ombygningsmenu i SanGiovannis kælderrestaurant, La Cantina, der normalt kun åbner for Private Dining.
Efter planen skal bar og restaurant åbne op den 8. februar 2023.