Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Udvider koncernen: Aalborg-familie overtager kendt hotel

Af Michael Qureshi
Hotel Villa Provence får nye ejere. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 14.09.20
Hotel Villa Provence får nye ejere. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 14.09.20

Familien Bühlmann, der blandt andet ejer Scheelsminde og Airport Hotel, her i Aalborg udvider nu.

De overtager et af Aarhus’ mest kendte boutique-hoteller, nemlig Villa Provence. Det oplyser man mandag formiddag i en pressemeddelelse.

Ejerskabet og driften forlader 1. oktober stifterne, de nuværende ejere og værter, ægteparret Steen og Anette Stenstrup – og overlades til fremtidens: Familien Bühlmann, der i foreløbig tre generationer har drevet herregårdshotellet Scheelsminde i Aalborg.

Sidstnævnte har i de senere år desuden udvidet forretningen ved også at påtage sig driften af f.eks. Nørre Vosborg Herregård ved Holstebro, det snart åbningsklare, nybyggede Peak 12 Hotel i Viborg samt Airport Hotel i Aalborg Lufthavn, ligesom man også driver Restaurant Victors Madhus og AaB Sport Event i hjembyen.

Udvider koncernen: Aalborg-familie overtager kendt hotel
Hotel Villa Provence får nye ejere. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 14.09.20

Autentisk fransk indretning

Den mindre, provencalsk inspirerede hoteloase i Aarhus med de 39 individuelt indrettede værelser og suiter, der nu bliver en del af Familien Bühlmann, er kendt for sublim kvalitet, autentisk fransk landhotelindretning og et ekstraordinært, personligt serviceniveau.

Villa Provence med knap 20 ansatte blev eksempelvis i 2018 kåret som årets højest ratede danske hotel af rejseportalen Tripadvisors brugere og har de seneste mange år altid været nummer et i Aarhus.

Med Peter Chr. Bühlmann Jensen, kendt bl.a. som mangeårig direktør på Ruths Hotel med bl.a. sit anerkendte franske brasserie i Skagen, vil Villa Provence få en ny daglig vært med absolut kompetence og dermed indgå på en særlig plads i den voksende Bühlmann-forretning, hvis daglige koncernledelse udgøres af Peters Christian datter og svigersøn Anemette og Danni Bühlmann.

“Vi har i årevis fulgt med i og beundret Stenstrups imponerende udvikling og drift af den helt ekstraordinære og meget autentiske hoteloplevelse, som Villa Provence tilbyder.

Anette og Steen har kendt til vores langvarige respekt, så da et skifte blev muligt, havde vi ikke svært ved at gå ind i en forhandling,” fortæller direktørparret og indehaver Anemette og Danni Bühlmann.

Udvider koncernen: Aalborg-familie overtager kendt hotel
Peter Christian Jensen Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 14.09.20

Den perfekte vært

De fremhæver desuden, at far og svigerfar Peter Christian med jævne mellemrum har nævnt, hvordan han netop en gang i ”sit næste liv” gerne ville drive sådan en type personligt sted baseret på dejlige, individuelle værelser, excellent morgenmad og direkte kundekontakt.

En drøm, som opfyldes med Villa Provence og stedets landstilsindretning – med bl.a. badekar på løvefødder, himmelsenge, tunge, gulvlange gardiner på sorte smedejernsstænger samt vintagespiritusflaskerne på bakkebordene. Interiør, som Annette Stenstrup gennem årene har identificeret og hentet hjem fra markeder og antikforretninger i Paris og Provence.

Et andet særkende er den individuelt serverede morgenmad ved bordene med håndlavede franske oste, italiensk bacon og friskpresset juice, der naturligvis hver morgen blev serveret for gæsterne af bl.a. værterne selv. Ikke noget med buffet her.

Som et barn

Fra ægteparret Stenstrups side bekræftes den mangeårige forbindelse og dialog med specielt Peter Christian Bühlmann Jensen.

Gæster på Ruths Hotel er ofte sendt direkte videre til Villa Provence og omvendt, som Steen Stenstrup fortæller.

“Når man selv har etableret og drevet så specielt et sted i 17 år og selv stået klar med morgenmaden hver morgen kl. 06:45, er det imidlertid ikke nok bare at sælge uden samtidig at tænke på ”vores barns” fremtid.

Gennem det langvarige bekendtskab og mange gode drøftelser blev vi bevidst om, at netop Familien Bühlmann har den nødvendige forståelse og passion til, at vi trygt kan overdrage ansvaret for Villa Provence til netop dem.

Trods en god pose penge ville vi langtfra have solgt til hvem som helst,” pointerer Steen Stenstrup.

Ikke mange hotelhandler lige nu

Han glæder sig samtidig over, at handlen har kunnet lade sig gøre trods den særlige Covid-situation, der aktuelt sætter sit store præg på branchen.

“Det fortæller også noget om Familien Bühlmanns potentiale, at de har været klar lige netop nu, som vi ønskede. Der sker ikke mange hotelhandler af den slags i denne tid.

Havde det ikke kunnet lade sig gøre nu og med en familie som Bühlmanns, havde Annette og jeg også været helt klar til at fortsætte endnu et par år.”

Del artikel

Andre læser også