Udforsk Nordjylland: Her er de 20 bedste restauranter tæt på Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: villavest.dk
Foto: villavest.dk

Der er absolut ikke mangel på lækre spiseoplevelser i Aalborg.

Men der er også noget spændende og fascinerende ved at drage ud i det nordjyske for at opleve, hvad der ellers findes af kulinariske oplevelser.

Dem er der rigtig mange af på højeste niveau, skulle vi hilse og sige. Det bedste af det hele er, at man ikke skal køre i flere timer fra 9000 for at støde ind i dem her.

Derfor har MigogAalborg-redaktionen med hjælp fra medstifterne fra Gastromand og andre nordjyske spise-eksperter lavet denne guide til en række af de bedste spisesteder uden for Aalborg.

Hovedparten af disse restauranter er desuden med i det anerkendte White Guides liste over bedste restauranter i Danmark.

Her får du 20 af de bedste restauranter i Nordjylland uden for Aalborg.

Spisestederne er nævnt i vilkårlig rækkefølge.

Restaurant Bryghuset Fur

I Aalborg har vi Søgaard Bryghus med sit eget mikro-bryggeri. Men Restaurant Bryghuset Fur er også med på den trend, hvor gæsterne fra første sal kan følge med i selve brygprocessen, mens de nyder den lækre mad.

Tjek den selv ud her

Ruths Gourmet

Som eneste restaurant uden for København er Ruths Gourmet nomineret til Årets Restaurant 2016 i hele Danmark af Den Danske Spiseguide. Den talentfulde køkkenchef Dennis Juhl har virkelig fået sat sit præg på en gastronomisk oplevelse, du ikke bør snyde dig selv for.

Tjek den selv ud her

Ruths Brasserie

Ruths Hotel er i det hele taget et kulinarisk fyrtårn i Nordjylland. Deres brasserie serverer klassiske og moderne franske delikatesser, og er et af de mest udsøgte spisesteder i regionen.

Tjek den selv ud her

Ruths Hotel Skagen
Ruths Brasserie på Ruths Hotel byder på toplækker mad
Foto: Facebook Ruths Hotel

Luneborg Kro

25 kilometer fra Aalborg beliggende i åbne naturområder finder du Luneborg Kro. Deres restaurant er kendetegnet ved kvalitet og god service. De lækre omgivelser øger selve spiseoplevelsen.

Tjek den selv ud her

De 2 Have

På en sommerdag finder du næsten ikke et skønnere sted end Restaurant De 2 Have med udsigt over spidsen af Grenen. Hvis du vil have en romantisk stund, så er det stedet at være. Køkkenet bygger deres lækre retter op stort set udelukkende med nordjyske råvarer.

Tjek den selv ud her

De 2 Have Aalborg
Fantastisk udsigt kombineret med lækker mad på De 2 Have
Foto: Facebook De 2 Have

Top Karen’s Hus

I Rebild finder du et sjældent historisk spisested, hvor man ville ønske, at væggene kunne tale. De kalder det selv for en perle i den danske natur, og du finder heller ikke mange andre restauranter, der skaber en så autentisk stemning som i Top Karen’s Hus.

Tjek den selv ud her

Restaurant P.O.L.O

På Himmerland Golf og Spa Resort har man prioriteret at skabe en ekstraordinær restaurantoplevelse for gæsterne. Versalerne i navnet står for; Personlighed, Omtanke, Lidenskab, Overraskende. Det opsummerer vist også spiseoplevelsen ret godt.

Tjek den selv ud her

Hjørring Vendia Gourmet

Bryghuset Vendia i Hjørring har udviklet sig til et af de bedste steder i den nordlige region. Både Vendia Gourmet og Brasserie er med i White Guide’s udnævnelse af de bedste restauranter i Nordjylland. Derudover kan man også få specialøl i bryggeriet.

Tjek den selv ud her

Vendia Aalborg
Bryghus Vendia har gourmet, brasserie og eget bryggeri
Foto: Facebook Bryghus Vendia

Kanalfogedens Køkken

I Løgstør kan man være stolte over toprestauranten, der har fokus på gastronomi og kvalitet. Direkte ned til Limfjorden bliver der eksperimenteret med lækre retter, som virkelig holder høj klasse.

Tjek den selv ud her

Svinkløv Badehotel

Velkommen i yderste klitrække, lyder det på hotellets hjemmeside. Alene den maleriske udsigt og omgivelserne gør det til et besøg værd. Der er havudsigt fra alle rum i restauranten, og her er man garanteret en udsøgt smagsoplevelse.

Tjek den selv ud her

Svinkløv Aalborg
Svinklød Badehotel forkæler sine gæster med en unik udsigt
Foto: Facebook Svinkløv Badehotel

Bistro V

Det er innovative Kristian Rise fra Bryghuset Vendia, der også har skabt Bistro V. Oprindeligt åbnede den som en lillebror til Vendia i Hjørring. Her blev den flotte bistro taget så godt imod, at man også fik mod på at åbne en i Aalborg. Begge steder er et besøg værd.

Tjek den selv ud her

Hjorths Badehotel

Beliggende i skønne naturomgivelser mellem Råbjerg Mile og Vesterhavet ligger det historiske Hjorths Badehotel. Det har rundet 100 år, men er i høj grad leveringsdygtigt i lækker mad med lokale råvarer og gode vine. Om sommeren kan man nyde den afslappende atmosfære i haven.

Tjek den selv ud her

Villa Vest

Gammeldags sans for kvalitet møder moderne kulinariske tanker. Du får en helt speciel oplevelse, når du besøger restauranten i de naturskønne omgivelser på Villa Vest Badehotel. R

estauranten i idylliske Lønstrup ligger helt ude i yderste klitrække.

Tjek den selv ud her

Restaurant Fyrklit

I Hirtshals har man formået at skabe en gastronomisk attraktion med restauranten i Fyrklit kursus- og feriecenter. Med havudsigt bliver du forkælet med køkkenets fornemmelser af kvalitet og eksperimenter med råvarerne.

Tjek den selv ud her

Restaurant Essens

Det er i Frederikshavn, at man finder denne stilfulde restaurant, der omfavner gæsterne med hygge og en god spiseoplevelse. Blandt andet kendte for deres bøf, hvor de selv modner kødet i et såkaldt modningsskab. Jordnær, smag og hygge er restaurantens motto.

Tjek den selv ud her

Strandgaarden Badehotel

Du skal ud og sejle eller flyve for at komme hertil. På Strandgaarden Badehotel på Læsø har man etableret en restaurant, der serverer med fantasi og kærlighed til friske råvarer. Der er ikke noget spisekort, men afhænger helt af, hvad køkkenchefen finder bedst på dagen. Det skuffer sjældent.

Tjek den selv ud her

Strandgaarden Aalborg
Der bliver eksperimenteret med råvarerne på Strandgaardens badehotel
Foto: Facebook Strandgaarden Badehotel

Brøndums Hotel

Skagen har flere gode steder, hvor man er garanteret en lækker kulinarisk oplevelse. Om sommeren er her propfyldt på restauranten på Brøndums Hotel, så man skal gerne være ude i god tid med bordbestilling. Det klassiske køkken er i højsædet her, hvor du ofte vil opleve tjenerne flambere og filetere ved gæsternes borde.

Tjek den selv ud her

 

Spisehuset Thy

Nordjyske begravede denne restaurant med roser. Maden er så god, at det halve kunne være nok, skrev avisen om denne lille perle tæt på Thisted. Chefkokken Rasmus Bang Vognsen har arbejdet på flere af Danmarks bedste restauranter og hoteller, og disker op med en række lækre kreationer.

Tjek den selv ud her

Sallingsund Færgekro

På Mors finder man flere hyggelige spisesteder. Men Sallingsund Færgekro er toppen af kransekagen. Her har man fokus på gourmet-oplevelser, og gæsterne kommer langvejs fra udelukkende for at prøve de skønne smagsoplevelser. Køkkenchefen og hans stab sammensætter ugentligt menuen ud fra årstidens bedste råvarer.

Tjek den selv ud her

Franks Restaurant 

Restauratør Frank Størup har handlet med fisk i årevis. Så det var helt naturligt, at åbne en restaurant med alt det, som havet byder på. Beliggende i Sæby vil man opleve kræs på madoplevelsen i skønne omgivelser med udsigt over Kattegat.

Tjek den selv ud her

Kom helt tæt på historien: Museum åbner pop-up udstilling på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Gennem de sidste par år har en af Aalborgs centrale pladser været igennem voldsomme forandringer, og en helt ny Budolfi Plads har taget form.

Under byggeprocessen har arkæologer fra Nordjyllands Historiske Museum fået lov til at kigge med, og selvom de kun har udgravet mindre områder af pladsen, så er der dukket mange flotte fund frem.

Og nu rykker historien ud af museet og ind på pladsen. Det sker lørdag 16. november, når museet i tæt samarbejde med Budolfi Plads A/S åbner en udstilling med Budolfi-fund netop der, hvor de mange fund er gjort.

Det skrivre Nordjyllands Historiske Museum i en pressemeddelelse.

”En vores fornemste opgave som museum er at formidle historien til publikum. Men der er ingen, der siger, at det kun skal foregå på selve museet.

Det kan også være det sted, hvor tingene blev fundet, fordi det tilfører en ekstra dimension til fortællingen om fortidens aalborgensere,” siger Lars Christian Nørbach, museumsdirektør for Nordjyllands historiske Museum.

Også bygherre Budolfi Plads A/S er glade for samarbejdet, som har resulteret i den nye udstilling.

”Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Nordjyllands Historiske Museum gennem hele byggeperioden, og vi har fulgt udgravningerne og de spændende fund meget tæt.

Det gode samarbejde og naboskab vil vi gerne fortsætte, og en pop-up udstilling er en god platform til at formidle information og historien om fundene fra byggeperioden,” udtaler Mikkel Højsleth fra Budolfi Plads A/S.

Arkæologer fra Nordjyllands Historiske Museum har de seneste par år udgravet mindre områder af Budolfi Plads ifm. anlæggelsen af den nye plads. Fundet at blandt andet et grubehus fra vikingetiden har rykket ved det sted, hvor Aalborg by opstod for mere end 1000 år siden.
Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Ridderspore og kniv

Under byggefasen har arkæologerne fundet spor af blandt andet huse og værksteder fra både vikingetiden og middelalderen – blandt andet et skomagerværksted fra slutningen af 1300-tallet.

Et andet levn fra fortidens mennesker på Budolfi Plads, som kan ses i den nye udstilling, er en velbevaret kniv fra 1300-tallet. Den er lavet af jern og har et skaft af ben. Den er fra før gaflen blev almindelig, og fortæller om en tid, hvor alle havde sin egen personlige kniv, som man brugte, når man spiste.

Blandt fundene, der vises frem i Budolfi-udstillingen, er også en spore fra 1300-tallet, som var en del af krigerelitens udstyr.

Når middelalderens adelige, beredne kriger pakkede sin hest ind i rustning, var det nødvendigt med sporer, for at hesten kunne mærke rytterens anvisninger. Den fundne spore er af en type, der blev brugt i 1200- og 1300-tallet – en periode, hvor flere kæmpede om kongemagten i Danmark. Fundet af sporen indikerer, at også Aalborg var ramt af disse urolige tider.

En særlig aalborgenser træder frem af fortidens skygge

I udstillingen kan man også se et segl. Eller rettere selve seglstampen, som ejeren har brugt, når han skulle sætte sit segl på et dokument.

Seglstampen blev fundet ved resterne af et hus og et latrin fra 1400-tallet, og den har været brugt til at underskrive dokumenter med. Den latinske inskription afslører, at det har tilhørt en mand ved navn Nicolaus.

Og det betyder ifølge arkæologerne, at huset efter al sandsynlighed har været beboet af netop denne Nicolaus.

Arkæologerne fra Nordjyllands Historiske Museum har fundet mange enkeltgenstande på Budolfi Plads. Blandt andet denne særdeles velbevarede kniv fra 1300-tallet. Den er lavet af jern og har et benskaft. Kniven er fra før gaflen vandt indpas, og stammer fra en tid, hvor bestikket bestod af en personlige kniv, som blev brugt, når man spiste. Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Det er ifølge arkæologerne sjældent, at man kan knytte rester af et hus fra senmiddelalderen til en bestemt person. For den Nicolaus, der nævnes på seglstampen, kender vi også andre steder fra.

Skriftlige kilder fra den tid omtaler nemlig en Nicolaus Hanssøn, der i 1491 blev medlem af det eksklusive selskab i Guds Legemeslav, der var en social forening for byens spidser. Og det er sandsynligt, at seglet har tilhørt netop ham.

Ud over seglet, er der fundet tre pilgrimsmærker, som var datidens form for souvenirs, som man hjembragte efter rejser til religiøse steder. De har formentlig alle tilhørt denne Nicolaus, og de kan alle tre ses i udstillingen sammen med seglstampen.

Både seglstampen og pilgrimsmærkerne samt medlemskabet af Guds Legemslav fortæller os, at Nicolaus var en mand af et vist økonomisk og socialt format.

At han har haft et segl, vidner om, at han haft brug for dette i det daglige. Det peger i retning af en større købmands- eller håndværkervirksomhed med forbindelser til den store verden udenfor Aalborg.

Selv små genstande kan rumme en stor historie. Sejlstampen her blev fundet i resterne af et hus fra middelalderen (sidste halvdel af 1400-tallet), og det har blandt andet været med til at identificere ejeren af huset. Pilgrimsmærker fundet samme sted understreger, at ejeren – en Nicolaus Hanssøn – har været en berejst herre. Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Åbner lørdag 16. november

Sammen med museets genstande kan man se arkivbilleder af Budolfi Plads udlånt af Aalborg Stadsarkiv samt billeder og video fra selve byggeprocessen.

Pop-up udstillingen er indrettet i et af butikslokalerne med indgang fra Budolfi Plads. Adressen er Budolfi Plads 14, 9000 Aalborg.

Den åbner lørdag 16. november, og der er åbent hver dag i tidsrummet kl. 9.00-17.00. I første omgang kan den ses til og med fredag 31. januar 2020.

Lækre biler til særpriser: Kæmpe Brugtbils Festival med kendte mærker i weekenden

Skrevet af: Redaktionen

Det er ikke så tit, at man kan få en Audi, Golf, Passat eller Skoda til en særpris.

Men i den kommende weekend lørdag d. 16. november og søndag d. 17. november inviterer bilhuset Semler Retail på Ny Kærvej til stor Brugtbils Festival. Fra klokken 11-16 begge dage.

Her kan man få særligt gode priser på de tre kendte mærker Audi, Volkswagen + Volkswagen Erhverv og Skoda.

De kører skarpe priser på deres brugte biler + GRATIS undervognsbehandling på alle brugte biler solgt denne weekend, og ugen efter.

Ender man med at købe en brugt bil derude i weekenden deltager man automatisk i lodtrækningen om et gavekort på 4000,- til et spaophold.

Derudover er der også en anden konkurrence, som alle kan deltage i, hvor man kan vinde et gavekort på 1000 kr.

Gratis pølser, balloner og sodavand

Udover bilerne er der andre gode grunde til at kigge forbi og man kan let tage hele familien med. Der er nemlig sørget for pølsevogn, der deler GRATIS pølser ud, samt sodavand.

Desuden er der balloner til børnene.

Blandt helt skarpe tilbud kan man bl.a. købe en Audi A3 30 TDI Sport Limited Sportsback S Tronic der kun har kørt 8.000 kilometer til 310.000 kr.

En Audi A6 2,0 TDI 190 Ultra Avant S Tronic med 101.000 kilometer på tælleren står i 335.000 kr. Så altså meget bil for gode penge.

En Skoda Fabia 1,0 TSI 95 Ambition Combi der har kørt 3.000 kilometer kan man købe 175.000 kr.

Se flere tilbud på dette link Brugtbil Festival

Hvad: Brugtbil Festival
Hvor: Ny Kærvej 47
Hvornår: Lørdag & søndag d. 16 og 17. november
Klokken 11-16 begge dage

Ugens tip: Grillen Burgerbar laver den ultimative andeburger

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Vi elsker at forkæle jer med de bedste nyheder fra verdens fedeste by, og nu er vi klar med endnu et tiltag, som forhåbentlig får jer til at udnytte endnu flere af de mange lækre kulinariske sager, som byens madsteder byder på.

Ugens Tip er en stor succes på vores søstermedie MigogKbh, hvor redaktionen tipper om alt fra gourmet-pita, lækkert kaffe, smørrebrød og varm chokolade.

Det er vi nu også klar med her på MigogAalborg, og Ugens Tip er et højaktuelt og indbydende ét af slagsen.

Den ultimative andeburger

Vi har før skrevet om Grillen Burgerbars geniale julefrokost-koncept, hvor flæskesteg, kartofler og sovs er byttet ud med burger og bajere.

Hovedingrediensen i julefrokosten er burgeren Grill De Canard, som er deres bud på den ultimative andeburger med rødkål, sprøde flæskesvær og Confit de Canard.

Men den greasy andeburger er ikke kun gæst til julefrokosten, for den findes nemlig også på menukortet i en begrænset periode.

Sidste år kunne burgeren kun bestilles i perioden 1.-23. december, men på grund af stor efterspørgsel har de i år valgt at sætte burgeren på menuen allerede d. 8. november og helt frem til 31. december.

Det virker altså til, at Grill De Canard er ved at blive et decideret julehit, og det så vi som den perfekte andledning til lige at lave en lille tester.

Derfor satte vi GPS’en til Ved Stranden 1 og satte os for at lave en lille andmeldelse af den populære burger.

ANDmeldelse af Confit De Canard

Confit de Canard består som beskrevet af confiteret and, rødkål, flæskesvær og er smurt med Grillen’s mayo.

Kender du endnu ikke til confiteret and, fortjener du næsten at blive kogt i dit eget fedt … for det er netop, hvad andekødet er gået igennem for at blive så mørt, at du kan spise det uden gebis.

Det gik ikke længe fra vi andkom til den fristende burger stod foran os.

Efter kyndig vejledning fra tjeneren valgte vi at supplere burgeren med ekstra and og flæskesvær til 25. kr. ekstra (… for hvorfor ikke?!) og så en gang pickles (+ 5 kr.), som skulle være et tiltrængt syrligt indspark til de mange tunge elementer i burgeren.

Kombinationen af det fede og møre (!) and, den let-syrlige rødkål, mayo’en og brioche-bollen var virkelig lækker!

Men vores klare holdning er, at du ligeså godt kan gå all in og bestille den med ekstra kød og pickles, for det gjorde den samlede smagsoplevelse helt suveræn.

Du vælger selvfølgelig at bestille Confit De Canard som menu (129 kr.), hvor du kan vælge mellem Curly Fries, Fries, Cheese Fries (+10 kr.), Oh My Fries (+20 kr.) eller Sweet potato fries (+10 kr.).

Dertil får du også en valgfri mayo, og her faldt vores valg naturligvis på den hjemmelavede Bearnaise mayo … det var simpelthen for fristende ikke lige at prøve kombinationen af confiteret and og bearnaise sauce.

Spoiler alert: Det fungerer selvfølgelig glimrende!

Den samlede pris for oplevelsen landede på 159 kr. og så tør vi godt garantere, at du ikke går sulten derfra.

Hvad: Grill De Canard (Andeburger med rødkål, sprøde flæskesvær og Confit de Canard)
Hvor: Grillen Burgerbar
Hvornår: Frem til 31/12
Pris: Burger: 109 kr. (både i restauranten og takeaway) Menu: 129 kr (Ekstra and og flæskesvær: 25 kr., Pickles: 10 kr.)