ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Udforsk kroppens smukke folder og former: Kunsten inviterer til croquis-kurser

Af Nana Sofia Hansen
Croquis-tegning på Kunsten. Foto: Kunsten
Croquis-tegning på Kunsten. Foto: Kunsten

Når Kunsten Summer Lounge på onsdag igen åbner Skulpturparken med musik, talks, mad og drikke, kan du også udfolde dig selv som kunstner.

Kunsten inviterer nemlig til croquis-tegning som en del af onsdagens program.

Summer Lounge starter kl. 16.00, hvor baren åbner, og DJ’en spiller – og kl. 17.00 er der talk med ‘Fries Before Guys’ med ugens tema: det gode arbejdsliv.

Og kl. 18.00 går det løs – hvor du får udleveret papir, tegneredskaber og tegneplade.

En nøgenmodel træder frem – og du kan prøve kræfter med den klassiske kunstdisciplin: at tegne efter en menneskekrop uden indpakning. Og kulissen bliver flot, udendørs i Kunstens grønne have.

Kroppen udforskes

Croquis betyder ‘skitse’ på fransk – og udtrykker, at tegnestilen går nogenlunde hurtigt. Som tegner indfanger man nøgenmodellen i de positurer, som den levende skulptur stiller sig i.

Typisk for croquis-tegning er, at modellen skifter positur flere gange under en session, typisk efter få minutter, så modellens krop kan beskues og portrætteres fra mange vinkler.

Du kan fnise af croquis-tegning, fordi det er en nøgen krop. Men du kan også udfordre dig selv og prøve den ædle kunstart af.

Og det sørger Kunsten for på onsdag.

Du skal bare møde op og købe entré til Summer Lounge. Der er begrænsede pladser til croquis-tegning, og pladserne fordeles ‘først til mølle’.

Læs mere om Kunsten Summer Lounge på Facebook her.

Otte aftener med croquis

Er du vild med den dynamiske tegnestil, kan du allerede nu sætte kryds i kalenderen. For resten af året inviterer Kunsten til otte croquis-aftener – otte onsdage, indendøre i kunstmuseets udstilling.

Første aften er onsdag den 24. august, og det er Kunstens egen huskunstner, Inge Tranter, som guider dig igennem tegneøvelser af forskellig varighed.

Inge Tranter vil udfordre med kreative benspænd – og inspirere sine deltagere til at eksperimentere med forskellige stilistiske udtryk og tegneteknikker, alt imens aftenens model bevæger sig rundt i forskellige positioner.

Hver af de otte croquis-aftener bliver et nyt sted i udstillingen, så omgivelserne bliver ny hver gang. Og hver dato er der to sessioner, nemlig kl. 18.00-19.00 og kl. 19.30-20.30.

Udforsk kroppens smukke folder og former: Kunsten inviterer til croquis-kurser
Prøv kræfter med croquis-tegning på byens smukke kunstmuseum. Foto: Kunsten

De otte datoer for croquis-tegning på Kunsten er:

  • Onsdag den 24. august
  • Onsdag den 7. september
  • Onsdag den 21. september
  • Onsdag den 12. oktober
  • Onsdag den 2. november
  • Onsdag den 16. november
  • Onsdag den 30. november
  • Onsdag den 7. december

Alt det praktiske sørger Inge Tranter på Kunsten også for – nemlig taburetter, papir, tegneredskaber og tegnepladser, som du frit kan låne.

I løbet af aftenen kan du også gå rundt i Kunstens forskellige udstillinger. Og bliver du sulten undervejs, kan du gå ind i Kunstens café, Brasseriet – ligesom du kan tage et kig i Kunstens butik med unikadesign, plakater og kreative redskaber.

Kunsten gør meget ud af at sige, at croquis-tegning er for alle – så uanset om du er en garvet tegnerotte, eller tegning er nyt for dig, skal du bare være med.

Du kan læse mere om Kunstens otte croquis-aftener på deres hjemmeside her.

Hvad: Croquis-tegning for alle
Hvor: Kunsten Museum of Modern Art Aalborg, Kong Christians Allé 50
Hvornår: Onsdag den 3. august og otte aftener i efteråret

Del artikel

Andre læser også