UCN-studerende støtter børn i sorg: Børne-og Ungebuddies er et hjertevarmt projekt

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Der er ingen tvivl om, at det slider på en familie, når man får sygdom eller død tæt ind på livet.

Især børn og unge kan blive hårdt påvirket og komme til at kæmpe med et væld af følelser som ensomhed, sorg og frygt.

Via et nyt tilbud rækker professionshøjskolen UCN nu hånden ud til børn og unge, der føler sig klemt og glemt i sorgen.

Projektet hedder Børne- og UngeBuddies og fokus er på at skabe et frirum, hvor barnet er i fokus og får positiv opmærksomhed ved at matche børn mellem 6 og 16 år med en frivillig studerende fra UCN.

De studerende har forskellige baggrunde og kan bl.a. være studerende på sygeplejerske- eller pædagoguddannelsen.

I løbet af de fire måneder forløbet strækker sig over, vil den frivillige og barnet lave en masse aktiviteter ud fra barnets præmisser.

Det kan f.eks. være at bage en kage, se en film i biografen, spille Playstation, tage i teatret, gå en tur og alt indimellem; det vigtigste er, at det giver mening for barnet og bringer glæde.

“Vi håber, at samværet kan bidrage med et frirum og noget positivt i børnenes hverdag, samtidig med at forældrene også får lidt energi,” forklarer Karina Brix Nissen, adjunkt og ansvarlig for projektet.

Frivillige klædt på til opgaven

Det er gratis at deltage i projektet, og de eneste krav er, at børnene er mellem 6 og 16 år, at familien er bosiddende i Aalborg kommune, og at barnet oplever sygdom (fysisk eller psykisk) eller dødsfald i familie- eller vennekredsen.

Det kan være en bedste ven, der er syg af kræft, en bedstemor, som er gået bort, et familiemedlem, der oplever depression – eller en helt fjerde situation.

Projektet er allerede i gang nu og åben for tilmeldinger.

De frivillige studerende matches med familierne fra den 1. oktober og har inden da gennemgået en grundig proces for at sikre, at de kan klare opgaven.

“De frivillige er unikke, fordi de alle har været igennem et forløb, der skal klæde dem på til opgaven,” forsikrer Karina Brix Nissen.

Forløbet indbefatter bl.a., at de studerende skriver en ansøgning og dernæst indkaldes til en personlig samtale.

Hvis de bliver valgt, skal de igennem et obligatorisk kursus på fire kursusgange bestående af 12 lektioner, hvori de undervises af en psykolog, en forsker og projektledelsen selv.

Der fremvises selvfølgelig også rene børne- og straffeattester, og de frivillige vil løbende blive superviseret.

Familierne vil også få en indledende samtale, hvor der tales om, hvad kontaktårsagen er, og hvad barnets behov er for at sikre, at der laves et godt match.

Socialt samvær i fokus

Børne- og UngeBuddies er et af få tilbud af sin art i Danmark og adskiller sig fra lignende frivillige tilbud ved at fokusere på socialt samvær i stedet for terapi.

“Forskning tyder på, at børn og unge, der møder sygdom og død har to primære behov.

De har behov for at tale om, det er svært, og de har brug for et frirum i dagligdagen,” forklarer Karina Brix Nissen.

Og netop behovet for et frirum, håber projektet på at kunne afhjælpe samtidig med at de frivillige også får øgede kompetencer og erfaringer, de kan bruge i deres studie og videre arbejdsliv.

Børne- og UngeBuddies er støttet af Det Obelske Familiefond og Spar Nord Fonden.

Læs mere og tilmeld jer her.

Aalborgs nye grønne bydel: Mange lækre fordele ved at bo i Hasserisparken

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Aalborg er en by med enorm befolkningstilvækst, og det har i den grad sat sit præg på byen de seneste år med en lang række nybyggerier.

Der er opført en lang række boligkomplekser i Aalborgs centrale områder, men vil du gerne lidt væk fra midtbyens pulserende liv, er byen heldigvis også blevet beriget med nye rekreative områder, hvor der ånder fred, ro og skøn natur.

Ét af disse er den grønne boligoase Hasserisparken i Hasseris Enge.

Lyse lejligheder og dyrevenligt område

MigogAalborg har taget en snak med det unge kærestepar, Camilla og Rasmus, der sammen med hunden, Milton, bor i Hasserisparken.

“Vi kan godt lide ved at bo i Hasserisparken på grund af de store, flotte og lyse lejligheder og den smukke natur, hvor vi kan gå en masse ture med vores hund, Milton”, fortæller Camilla Stiller, inden hendes kæreste, Rasmus Henriksen, uddyber:

“Det, der tiltalte os ved Hasserisparken var især, at vi kunne få en anden oplevelse. Nu har vi prøvet at bo inde i byen, og der er meget mere fredeligt herude med frisk luft og meget mindre larm“.

I Hasserisparken, der er indhyllet i grønne omgivelser, er det nemlig tilladt at have husdyr.

“Ude foran vores lejlighed ligger Grønningen, som er et miljøprojekt fra kommunen. Det er et grønt område, hvor der ikke kan blive bygget noget, men hvor der til gengæld er legeplads til de mindre børn,” forklarer Rasmus.

God indretning og faciliteter

Boligerne er arkitekttegnede, og ved tilblivelsen har fokus, udover at få Hasserisparken til at passe ind i de naturskønne rammer, også været et stort fokus på rummelige lejemål.

“Allerede inden vi flyttede ind, og boligen endnu var uden gulve, var det tydeligt, at den var superfin i forhold til ruminddelingen.

Vi kunne hurtigt se, at vi kunne indrette den rigtig fint”, fortæller Rasmus Henriksen.

Udover at være praktisk, godt indrettet og befinde sig i naturskønne omgivelser, slipper du også for at suse gaderne tynde efter ledige parkeringspladser eller betale for en pebret P-licens.

“Det er en stor fordel, at der er gratis parkering – og det er super dejligt, når vi har en bil”, forklarer Camilla Stiller.

Udover de betagende grønne omgivelser udskiller de arkitektoniske boliger sig ved store haver, værelser og altaner, og i ejendommene i etape 1 og 2 får man sit helt eget depotrum.

Alt er inden for kort afstand

Men selvom boligerne er placeret i rolige grønne omgivelser, behøver du ikke køre langt for at komme til midtbyen, tage på indkøb eller køre børnene i institutionen.

Der er nemlig kun 600 meter til indkøb, 5 kilometer til centrum og blot 2,5 kilometer til både skole og børnehave, hvilket igen er ideelt til dem, der ønsker en adresse, der kan leve op til lidt af hvert.

“Vi vil helt sikkert anbefale andre at flytte herud i området, hvis man er til smuk natur og hyggelige omgivelser, hvor der er en masse andre søde mennesker.

Det er i hvert fald vores største anbefaling at flytte herud i Hasserisparken”, fortæller Camilla Stiller.

Kom til åbent hus hver søndag i august

Drømmer du også om en bolig i fredelige og naturlige omgivelser, men tæt på storbyens muligheder?

Så kom til åbent hus, der afholdes hver søndag hele august fra kl. 13-14 på Poul Anker Bechs Vej 116. Der er nemlig stadig få ledige lejemål.

Du har også mulighed for at booke en individuel fremvisning.

Læs mere om Hasserisparken her.

Du kan også se video fra Hasserisparken og møde Camilla og Rasmus i videoen herunder

Trafikken står næsten stille: Vejarbejde skaber lang kø på motorvejen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Et planlagt vejarbejde på E39 mellem Bouet og Brønderslev skaber lørdag eftermiddag lange køer på motorvejen.

Tidligere i dag stod trafikken nærmest helt stille igennem Limfjordstunnelen og helt ind til afkørsel 26 T.H. Sauers Vej. På det tidspunkt var der forlænget rejsetid på over 40 minutter.

Lørdag eftermiddag klokken 16.30 er det blevet lidt bedre, og man bør kun påregne et kvarters ekstra rejsetid. Køen starter cirka efter Limfjordstunnelen.

Det oplyser Vejdirektoratet på Trafikken.dk.

Der skal forventes en forlænget rejsetid på op mod 35 minutter lyder den seneste opdatering. Årsagen er sandsynligvis, at man har igangsat det planlagte vejarbejde i dag samtidig med at rigtig mange vil nordpå til sommerhuse og kysterne.

Den kombination skaber givetvis store trafikale udfordringer i en stor del af lørdagen.

Tidligere i august udsendte Vejdirektoratet en pressemeddelelse omkring det forstående arbejde.

Arbejdet udføres i tre etaper

Fra 15. august og cirka fire uger frem lægger Vejdirektoratet ny, klimavenlig asfalt på motorvej E39 mellem Bouet og Brønderslev S.

Arbejdet udføres i tre etaper:

Første etape foregår mellem udfletningen ved Bouet (Motorvejskryds Vendsyssel) og Vestbjerg. Arbejdet starter i nordgående spor og skifter derefter over i sydgående spor.

Anden etape foregår i nordgående spor mellem Vestbjerg og Brønderslev S.

Tredje etape foregår i sydgående spor mellem Brønderslev S. og Vestbjerg.

Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der vejstriber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.

Arbejdet udføres i weekender og på hverdage i aften- og nattimerne, og trafikken i det berørte spor afvikles med omkørsel via rute 190.

Nyt fra statsministeren: Indfører krav om mundbind i den kollektive transport

Skrevet af: Redaktionen

Efter flere måneder uden corona-pressemøder fra Statsministeriet, var der i dag klokken 11.00 indkaldt til pressemøde, hvor Mette Frederiksen meldte nyt ud.

Allerede i går aftes kunne flere medier skrive, at hovedbudskabet på pressemødet ville være et krav om, at passagerer ifører sig mundbind, når man bruger offentlige transportmidler.

Og det var netop også det første, som statsministeren udtalte sig om på pressemødet:

“Vi indfører nu et krav om, at man skal bære mundbind i den kollektive transport på alle tider af døgnet (…) Det har før været en anbefaling. Nu bliver det et krav.”

Tiltaget træder i kraft om en uge – altså lørdag den 22. august.

Det kan senere blive nødvendigt at indføre kravet andre steder, eksempelvis i supermarkedet eller ved lægen.

Det lokale fokus

Mette Fredriksen lagde også vægt på, at det nu er helt lokalt, at corona skal bekæmpes.

Smittekæderne skal brydes lokalt og den lokale indsats kan variere, så hvis der er smitte i ens kommune kan der komme specifikke regler lokalt.

Corona skal bekæmpes ud fra en såkaldt tretrinsraket: Test, opsporing og så isolation og karantæne.

… Opdateres

Sent i aftes kunne Folketingets partier og regeringen melde ud, at de er blevet enige om en ny aftale for genåbningens fase 4 – det kan du læse mere om her.