Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Turisterne strømmer til: Aalborg blandt landets mest populære byer

Af Michael Qureshi
Foto: BrianChristensenPhoto.com
Foto: BrianChristensenPhoto.com

Af Rikke Nordahl

Vi elsker, når der er godt nyt at fortælle omkring Aalborg.

En ny statusanalyse af turismens udvikling og konkurrenceevne viser gennemgående fremgang i dansk turisme, og her imponerer i særdeleshed Aalborg og Nordjylland.

Det viser en ny rapport, som Erhvervsministeriet offentliggjorde i tirsdags. Her kan vi også læse os til, at Region Nordjylland har haft en omsætning på 11 milliarder kroner i 2014, og derfor er den fjerdestørste region, når man måler på turistomsætningen.

Det er især Aalborg, som trækker turister og kan prale af knap en million overnattende turister i 2015. Det gør Aalborg til den tredjestørste turistkommune.

Her var 42% af de overnattende udenlandske turister, resten var danskere og det viser netop, at vi stadig er gode til at være turister i vores eget land.

Aalborg havn

Selvom det ikke er svært, at se, at tallene er positive for Nordjylland, så er erhvervsminister, Brian Mikkelsen, også imponeret af væksten heroppe.

’’Både Aalborg og Nordjylland som region har et stort potentiale i forhold til turisme. Med en fantastisk natur, skønne strande, et rigt byliv og spændende attraktioner har regionen masser at byde på.

Fra 2014 til 2015 steg antallet af turismeovernatninger i Aalborg Kommune med 12 procent, og det er en tendens, som vi i regeringen gør, hvad vi kan for at understøtte. Blandt andet rummer den nationale turismestrategi, som blev lanceret i september, en lang række initiativer, som skal sikre vækst i turismen i hele landet’’ siger Brian Mikkelsen i rapporten.

Men selvom det går Aalborg, og Nordjylland rigtig godt indenfor turistområdet, så er det stadig vigtigt at kunne øge turismen i hele Danmark.

Turisterne strømmer til: Aalborg blandt landets mest populære byer
Foto: Visit Aalborg

“Kyst- og naturturismen er vores absolut største turistområde målt på både omsætning og antal overnatninger, så der skal vi naturligvis have et stort fokus på at få gang i væksten.

Men også inden for storbyturismen, som de senere år har været i kraftig fremgang, og inden for erhvervsturismen, som faktisk skaber større omsætning pr. overnatning end de øvrige turistområder, er det vigtigt, at vi skaber de bedste rammer for fremgang.” siger Brian Mikkelsen.

Nordjylland er et typisk rejsemål for mange børnefamilier, og det ses også på antallet af besøgende hos de nordjyske attraktioner såsom Fårup Sommerland, Aalborg Zoo, Nordsøen Oceanarium – et lille udpluk af de mange muligheder i Nordjylland, og hver af disse attraktioner er steget med besøgende fra 2014 til 2015.

Turisterne strømmer til: Aalborg blandt landets mest populære byer
Foto: Aalborg Citys Facebook-side

Lufthavnen i Aalborg har også nydt godt af den positive udvikling, og siden 2008 er antallet af passagerer steget med hele 37%.

Billund og København ligger stabilt på 24% og 15%, og derfor tager Aalborg altså førstepladsen når vi kigger på stigningen i antallet af passagerer.

Du kan læse mere om rapporten her

Fik du læst?

Stor nyhed på madfronten: Populær madblogger åbner café

Turisterne strømmer til: Aalborg blandt landets mest populære byer

Del artikel

Andre læser også