Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I samarbejde med Nordjyllands Politi: Aalborg Kommune vil øge trygheden i nattelivet

Af Stine Kjølby Christensen
Arkivfoto
Arkivfoto

På baggrund af, at to unge mennesker for nyligt mistede livet i forbindelse med Aalborgs natteliv, er yderligere tryghedsskabende initiativer blevet drøftet i Aalborg Kommunes Økonomiudvalg.

Derudover er der fra private og andre kommet en del indspil til, hvordan trygheden i nattelivet kan øges.

Aalborg Kommune og Nordjyllands Politi vil nu mødes i Tryg Aalborg-samarbejdet for at drøfte, hvordan sikkerheden kan øges og koordinere de mange forslag.

Dybt berørte

Yderligere tiltag, der kan øge sikkerheden i nattelivet har netop været drøftet i Aalborg Kommunes Økonomiudvalg.

Herfra kommer en opfordring fra rådmand Nuuradiin S. Hussein, Job og Velfærd om, at alle gode ideer kommer frem, men at man også får skabt en koordinering af indsatsen.

“Jeg er jo lige som alle andre borgere dybt berørt af Mia og Olivers skæbne.

Derfor glæder jeg mig over de mange gode ideer, der kommer frem til at øge sikkerheden i midtbyen.

Fra mit eget tidligere arbejde ved jeg, at skal vi lykkes med at spænde et finmasket net ud under unge, så kræver det koordinering.

Jeg opfordrer alle med gode ideer til at tage kontakt til Tryg Aalborg-samarbejdet. Så vil vi fra Nordjyllands Politi og Aalborg kommune tage det med i arbejdet med at øge trygheden i midtbyen”, fortæller Nuuradiin S. Hussein.

I samarbejde med Nordjyllands Politi: Aalborg Kommune vil øge trygheden i nattelivet
Presse-fotos.dk

Et stærkt samarbejde

I Aalborg Kommune er der ifølge rådmanden allerede i dag et stærkt samarbejde mellem kommunens forvaltninger, Nordjyllands Politi, private organisationer og restaurationsbranchen om initiativet “Trygt Natteliv”, der er en del af Tryg Aalborg samarbejdet.

“Det samarbejde skal vi have aktiveret for at få skabt nogle holdbare løsninger.

Det er vigtigt, at vi ikke bare kommer med nogle hurtige tiltag, der dør ud om nogle måneder. Vi vil derfor hurtigst muligt indkalde partnerne bag Trygt Natteliv til drøftelser af dette”, understreger Nuuradiin S. Hussein.

Aalborg Kommune vil derudover i regi af Tryg Aalborg og SSP drøfte med politiet, hvad der yderligere kan gøres. Her er der allerede forskellige forslag på banen. Bl.a. øget tilstedeværelse af politi og kommune vil blive drøftet som en mulighed.

Mange flere natteravne

Aalborg Kommune glæder sig over, at mange nu melder sig frivilligt til natteravnene. Aalborg Kommune vil samtidig også selv forstærke den opsøgende indsats bl.a. via Midtbysjakket i området.

Aalborg Kommune hilser det velkommen, at flere hoteller opfordrer de unge til at henvende sig i deres reception, hvis de har brug for hjælp. Det er også en ide, man gerne vil drøfte med branchen.

I samarbejde med Nordjyllands Politi: Aalborg Kommune vil øge trygheden i nattelivet
Arkivfoto: Politiet

Sune Myrup, vicepolitiinspektør fra Nordjyllands Politi, understreger, at man over flere år har opbygget et særligt stærkt samarbejde med Aalborg Kommune via Tryg Aalborg – og han kommer i den forbindelse med en opfordring til alle, der færdes i nattelivet, og ikke mindst til de unge selv:

“Det handler også om, at vi alle går ind og tager et ansvar for hinanden, når vi er i byen.

Vi skal have en dialog med de unge selv, og vi skal gentage de gode råd, der er til at færdes i nattelivet.

Derfor vil Nordjyllands Politi og Aalborg Kommune nu gå ud sammen med de vigtige budskaber i den kommende tid. Det er vigtigt, at vi passer på hinanden.”

Mere synlighed

Budskaberne vil være synlige der, hvor de unge færdes. Det kan være på uddannelsesstederne. Det er i gadebilledet, og det er digitalt på de sociale medier.

Det kan også ske ved synligt at være tilstede i nattelivet – både som politi og kommune. Lige som informationsstandere i Jomfru Ane Gade indgår som en ide.

Afslutningsvis understreger Nuuradiin S. Hussein, at alle initiativer er velkomne, og at man nu fra Tryg Aalborg vil gennemgå de ideer, der er kommet frem.

Kontaktinformation

  • Nuuradiin S. Hussein, Rådmand, Job og Velfærd, Aalborg Kommune, tlf. 9931 2500
  • Sune Myrup, vicepolitiinspektør, Nordjylland Politi 4030 9359