Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

36 fede naturoplevelser på én dag: Kom til stor Outdoor-festival i påsken

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Betina Fleron
Foto: Betina Fleron

Under corona fik danskerne for alvor øjnene op for den fantastiske danske natur – og de mange oplevelser, der venter ved stranden, i skoven og på havet.

Hvis du elsker storslåede outdoor-oplevelser, så har vi en fantastisk nyhed til dig.

Langfredag (7. april) gentager man det succesrige Try Outdoor Slettestrand, som er et samarbejde mellem Destination Svinkløv/Slettestrand-Thorupstrand, VisitNordvestkysten og VisitJammerbugten.

I år er programmet større end nogensinde og fra klokken 10.00 er der både adventure, bushcraft, hygge og stille nydelse af naturen på programmet.

Børn og voksne kan få smagsprøver på alt lige fra bueskydning, klatring over skattejagt til Puch Maxi-tur – ganske gratis.

“I år får vi også besøg af den tv-kendte naturnørd Vicky Knudsen kendt fra det populære tv-program ”1 døgn, 2 hold, 3 dyr” samt Johnny Juhl bedre kendt som simple.woodsman, som har over 106.000 følgere på Instagram, en rigtig ”woodsman by heart”, fortæller eventkoordinator, Jette Haugaard Grønhøj fra VisitJammerbugten.

36 fede naturoplevelser på én dag: Kom til stor Outdoor-festival i påsken

Med er også en lang række lokale outdooraktører, der alle har lagt sig i selen for at præsentere perfekte ”smagsprøver” på, hvad Slettestrands alsidige natur kan byde på.

Her er et lille udpluk af programmet:

Det vildeste outdoor-program

Start dagen med et morgendyp i havet efterfulgt af sauna på stranden. Få en god snak om det simple outdoorliv sammen med Simple Woodsman eller Vildmarksjon. Følg med når Jægerforbundet dissekerer et råvildt og få en smagsprøve, når de tilbereder råvildt over bål. Jægerforbundet uddeler også gode råd til dig om jagt og jagthunde.

Find dit indre Robin Hood i BowBattle og bueskydning eller prøv en selvudløsende skovgynge. Kør med på guidet MTB-tur på nogle af Danmarks bedste spor med Feriecenter Slettestrand. Deltag sammen med Race for Oceans i strandrensning, og få mere viden omkring de små plastkugler der gemmer sig på stranden.

Prøv banen med fodboldgolf eller tag en tur i den vilde natur på segway. Du kan også tage med John Kronborg fra Feriecenter Slettestrand på Krible Krable tur og lære mere om skovens små ”væsner”. Giv den max gas på en Puch Maxi-tur. Snit noget sejt i Vildmarks-Jons snitteværksted. Mød Vicky Knudsen biolog og kendt fra TV i hendes show, hvor du også kan deltage aktivt.

36 fede naturoplevelser på én dag: Kom til stor Outdoor-festival i påsken
Foto: Mattias Bardå

Kom med på stillevandring i Svinkløv Plantage og mærk roen sænke sig over dig. Vær med til hyggelige bålaktiviteter. Test dine klatreevner og balancen og se hvor højt du kan stable mælkekasserne. Naturting fra Fjerritslev er her hele dagen, hvor du har mulighed for at få en god snak om beklædning i forbindelse med outdooraktiviteter.

36 fede naturoplevelser på én dag: Kom til stor Outdoor-festival i påsken

Lasergame, udsøgt mad og bålsnacks

Mød KFUM Tranum og lær mere om spejderlivet og udfordre dig selv eller familien i forskellige aktiviteter.

“Vi får også i år besøg af Funcenter Aalborg, som laver lasergame, kom og dyst med din familie, der vil være brugerbetaling på denne aktivitet. Slut dagen på terrassen hos Feriecenter Slettestrand hvor der er dømt aftertrail eller blot en kop kaffe og kage.”

Men der er også mulighed for at være med i et mindre hæsblæsende tempo, understreger arrangørerne.

Hvis du hellere vil sidde på toppen af en klit og nyde din mad, sørger spisestederne for, at der er noget hurtigt og lækkert, du kan tage med eller du kan gå ind og få en lækker påskefrokost.

Du kan også lave din egen bål-burger sammen med Strandhotel Klitrosen eller flå, tilberede og spise din egen vagtel på vildmarksmanér i Vildmarks-Jons tipi.

Lave bålsnacks sammen med Rundt om Bålet eller lave pandekager over bål ved Feriecenter Slettestrand. Og sidst men ikke mindst besøge råvaremarkedet som bugner af lokale specialiteter, fortæller Projektchef Belinda Brix Bertelsen fra Visit Nordvestkysten.

“Vi glæder os vanvittigt meget til Langfredag den 7. april kl. 10-16, det bliver den fedeste outdoordag for alle aldre og temperamenter,” udtaler Belinda Brix Bertelsen og Jette Haugaard Grønhøj, som er sammen om at skabe den store dag.

Du kan finde mere info her.

Del artikel

Andre læser også