Trods regn og trafikkaos: Flyshow i Aalborg var en kæmpe oplevelse

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er aldrig svært at finde hårene i suppen.

Således var det også, da det gigantiske Danish Airshow 2018 løb af stablen på Flyvebase Aalborg søndag.

For første gang i adskillige uger kom regnen til Nordjylland, efter sommervejret har domineret. Bygerne kom med jævne mellemrum, hvor eftermiddagstimerne var klart værst. Det spillede også en rolle i afviklingen af Airshow.

Trafikkaos udeblev heller ikke, selv om arrangørerne havde gjort deres bedste for at få over 100.000 gnidningsfrit ind på området, hvor der normalt altid er afspærret for civile.

Man estimerer, at der har været over 120.000 besøgende.

Prins Joachim stod for den officielle åbning af Danish Airshow

Familie strandet i tre timer på vej væk

Helt overordnet er meldingerne og oplevelserne fra MigogAalborgs journalister, at trafikken gled godt. Kø var uundgåeligt, når så mange mennesker skulle ind på området med begrænsede indfaldsveje.

Men der var også en række uheldige oplevelser, hvor Nordjyske blandt andet kan berette om en familie, der var strandet i over tre timer på at forlade flyvebasen i bil.

“Vi har tre porte, og de to af dem er lige så brede som en firesporet motorvej. Så her er der ingen problemer. Men få stedet har en eller to biler siddet fast. Og det har taget tid at få dem trukket fri og væk. De steder har kø-tiden været tæt på to timer. Men der er løsnet op for det nu,” fortalte presseofficcer Morten V. Jensen til Nordjyske ved 15-tiden.

Granvoksne mænd blev bløde i knæene

Men Danish Airshow skal i den grad også roses for at levere en kæmpe oplevelse for alle aldre. Selv granvoksne mænd blev helt bløde i knæene, når en F18 Hornet brød lydmuren og fløj forbi med et brag af dimensioner.

Der blev flittigt delt ud af ørepropper, og mange havde selv medbragt høreværn. Visuelt og lydmæssigt var det et gennemført godt show med mange forskellige opvisninger. Det var en stor oplevelse, da et team af fire helikoptere viste, hvordan de kunne angribe en fjende med at sætte soldater på jorden på ingen tid.

Dem der havde taget turen ud i lufthavnsområdet og på selve flybasen fik sig en uforglemmelig dag.

Fotokredit: Flvfot