Triumf til Aalborg: Restaurant Tabu vinder stor kokke-konkurrence
De sidste par dage har flere af Aalborgs dygtige kokke været sendt væk fra deres sædvanlige jobs.
Turen gik til Hirtshals, hvor den regionale restaurantkonkurrence, Local Cooking, fandt sted.
Konkurrencen er en tilbagevendende begivenhed, der afholdes i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival.
Restaurant Tabu havde udsendt souschef Christian Nurup Carstensen, der skulle konkurrere i Nordjyllands bedste ret med mørksej.
Og det må man sige, at han fik udført til punkt og prikke.
Tabus bud på netop denne ret, gav dem nemlig øverste trin på fiskeskamlen – og en 1. plads med sig hjem.
Anerkendte kokke var dommere
Restauranterne blev bedømt af hele seks dommere – én af dem selveste Kenneth Hansen, som i januar vandt den prestigefyldte Bocuse d’Or-titel: det uofficielle verdensmesterskab for kokke.
Kenneth Hansen, som denne sommer har genåbnet det legendariske Svinkløv Badehotel (til stor jubel for alle madelskere), erstatter Jesper Koch, som har travlt med åbningen af det nye Alsik i Sønderborg.
Det lykkedes Tabu at imponere det kræsne dommerpanel så tilstrækkeligt, at netop deres take på en ret med mørksej blev den, der vandt madhjerterne
Tabu skriver på deres Facebook-side:
“Vi er super stolte af Christian Nurup Carstensen, Nadia Alexandrine Bach & David Haluska med dagens præstation! Kæmpe stort tillykke med sejren!”
Topfeltet var igen i år ekstremt tæt med et spænd på kun 16 point fra 3. pladsen op til 1. pladsen.
2. pladsen gik til Villa Vest i Lønstrup Badehotel-Restaurant-Strandvilla, mens 3. pladsen gik til aalborgensiske Restaurant Nam, der ellers har været ubesejret de seneste to år.
Restaurant Tabu fortsætter i den videre konkurrence på Food Festival i Aarhus til september.