Triumf i stor restaurant-konkurrence: Restaurant Tabu henter flot pris i Aarhus

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: René Langdahl Jørgensen
Foto: René Langdahl Jørgensen

Restaurant Tabu regnes allerede for at være blandt både Aalborg- og Nordjyllands bedste restauranter.

Tabu har fået en regn af fremragende anmeldelser i landsdækkende medier og sågar vundet flere priser. Derudover er de eneste Aalborg-restaurant nævnt i Michelin-guiden.

Søndag hentede de endnu en fjer til hatten, da resturantens kokke-team vandt den nationale restaurant-dyst Local Cooking.

Det er i øvrigt tredje gang i træk, at en Aalborg-restaurant vinder den prestigefyldte turnering. De to forgående år har Restaurant Nam nemlig vundet.

Men i år var det så Tabus tur.

Team Tabu
Foto: René Langdahl

Vandt den regionale konkurrence i Hirtshals

De kvalificerede sig ved at vinde den regionale konkurrence ved Hirtshals Fiskefestival, og søndag var der så finale i Århus ved Food Festival.

“Fisken fra Hirtshals vinder igen. Tabu vinder Local Cooking i Århus på FOOD Festival med fisk fra Hirtshals og oceaner af grønt fra Naturbruget Tranum, æbler fra Anhøj, limfjordsøsters,” skriver den anerkendte madskribent Rene Langdahl, der var tilstede ved Local Cooking.

Tabus sejr kom endda i hus uden indehaver og topkokken Michael Miv Pedersen i Århus, så ingen tvivl om, at hele køkken-teamet er topdygtige.

Local Cooking er en regional restaurantkonkurrence, der skal få flere danske restauranter til at bruge lokale råvarer og samarbejde med lokale landmænd, fiskere og fødevareproducenter.

Ideen bag er at give danske spisesteder et stærkere lokalt udtryk og give gastronomien et løft i hele landet. I finalen dyster vinderne af de lokale finaler fra forskellige regioner om at blive landets bedste spisested på lokale råvarer.