ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Trist nyhed: Ikonisk Aalborg-restaurant lukker pga. dødsfald

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Nordicals
Foto: Nordicals

Den aalborgensiske restaurationsbranche er i rivende udvikling i disse år, og der dukker ofte nye spændende koncepter op på den gastronomiske front.

Det betyder samtidig, at vi indimellem må vinke farvel til nogle legendariske steder i byen. Nu har endnu en historisk restaurant meldt ud, at de pga. dødsfald i familien har valgt at lukke permanent.

Der er tale om legendariske kinesiske restaurant med den røde facade, China Restaurant, der ligger på hjørnet af Vesterbro og Borgergade.

Restauranten blev ellers i august sat til salg for 5,2 millioner kroner – men nu er det slut.

Lukningen skyldes bortgangen af Kwok Man Cheng (også kendt som Frankie), der åbnede restauranten i 1981.

Det skriver familien på deres Facebook-side:

“Kære kunder, samarbejdspartnere og venner af huset

Vi må desværre dele den triste information, at medejer og grundlægger af China Restaurant, Kwok Man Cheng (Frankie), gik bort den 28. November 2019.

Frankie åbnede China Restaurant i 1981 – den første kinesiske restaurant i Aalborg. Forinden havde han fra 1972 en kinesisk grillbar på Vesterbro.

39 år er gået og vi er stolte og glade for den opbakning Aalborgenserne har udvist Frankie og senere Jackie Cheng, der siden 2002 har været en fast del af restaurationen og i 2010 overtog den fulde drift af China Restaurant.

Trist nyhed: Ikonisk Aalborg-restaurant lukker pga. dødsfald
Foto: Nordicals

Med Frankies bortgang er det blevet besluttet, at China Restaurant ikke åbner den 15. januar som planlagt. Restaurationen blev sidste år sat til salg, da Jackie Cheng ønsker at bruge mere tid med familien samt forfølge hans drøm om at arbejde i en helt anden branche.

Vi kommer ikke til at åbne dørene igen til China Restaurant – og selvom det er den rigtige beslutning – føles det efter 39 år både mærkværdigt og vemodigt ikke at skulle tage imod kunder og samarbejdspartnere i 2020.

Tak for 39 gode år.

På vegne af familien Cheng”

Drømte om at sønnen skulle overtage

China Restaurants drift blev indtil i dag styret af anden generation i familien, hvor Jackie Cheng, der er ejerens søn, har stået for driften siden 2010.

“Det har altid været ønsket fra min fars side, at jeg skulle drive restauranten videre.

Men nu er tiden kommet til at prioritere mere familie-tid end arbejdstid,” fortalte ejerens søn Jackie Cheng i august.

Restauranten var kendt for at være Aalborgs ældste kinesiske spisehus med autentiske hjemmelavede retter, der er lavet fra bunden. Sidenhen er der også kommet buffet på menuen.

“Vi har altid haft hjemmelavede retter. Vores buffet kom først til i 1996, da Jomfru Ane Gade havde spisesteder. Siden har vi udvidet med vores China-Box, der er en stor succes,” fortalte Jackie Cheng.

Men efter 38 år, er det nu forbi.

Del artikel