Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tricktyve på spil i og omkring Aalborg: Sådan blev de fanget

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

Onsdag middag var Nordjyllands Politi ude med en advarsel om, at der var tricktyve på spil i Aalborg og omegn

Tyverierne foregik ved, at de lavede trick-tyveri ved at spørge om vej og dermed forvirrede personalet, hvor efter de stjal alt fra elektronik til kontante beløb.

Ved hjælp af en lynhurtig efterforskningsindsats i Nordjyllands Politi, hvor man – takket være årvågne vidner – fik en præcis beskrivelse af tyvenes køretøj, en ældre Volvo, blev i alt tre mænd anholdt sidst på eftermiddagen af Fyns Politi.

”For den beskrivelse blev nemlig, som det hedder i vores sprog, ’rundkastet’ til politikredsene – og kl. 17.05 kunne en patrulje fra Fyn bringe bilen til standsning lige efter Lillebælt og anholde de tre mænd,” forklarer lederen af efterforskningen, vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, der i samme åndedrag bemærker, at det viser noget om, hvor hurtigt tricktyve kan flytte sig i landet, når de begår deres kriminalitet.

Skabte forvirring og stjal så

De tre mænd, der er henholdsvis 22, 22, og 23 år gamle, er på nuværende tidspunkt sigtet og varetægtsfængslet for de fem tilfælde af tyveri i Nordjylland mod butikker i Klarup, Storvorde, Mou, Svenstrup og Hadsund.

Ved et grundlovsforhør ved Retten i Aalborg blev alle varetægtsfængslet i fire uger. Det skriver Nordjyske.

Deres særlige fremgangsmåde – det politiet kalder for modus – var, at de indfandt sig i butikkerne, hvorpå de spurgte om vej og skabte lidt forvirring ved at brede et stort papirkort ud.

”Herefter stjal de, hvad de kunne få fat på – mest kontanter og elektronik,” siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, og han tilføjer, at de var i besiddelse af nogle af disse tyvekoster, da kollegerne fra Fyn anholdt dem.

Står måske bag mere kriminalitet

Vicepolitiinspektøren oplyser endvidere, at man mistænker de tre rumænske mænd for at stå bag endnu flere kriminelle forhold, der er begået andre steder i Danmark.

”Og det er blandt andet det, som vi skal bruge vores videre efterforskning til at få klarlagt,” siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, der derfor heller ikke har yderligere kommentarer til det arbejde, der nu ligger foran politiets efterforskere.