Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Treretters menu med vin: MEST åbner som fredags-restaurant

Af Stine Kjølby Christensen

Det er efterhånden fem år siden, at den populære Restaurant MEST i Brandstrupsgade lukkede ned – til stor ærgrelse for de mange gæster, der dagligt fyldte det eftertragtede spisesteds lokaler.

Stefan og Mette, der sammen drev Restaurant MEST, kunne ikke se en fremtid med restauranten, da Mette var blevet gravid med parrets første barn.

Eventyret sluttede dog ikke her, og Mette og Stefan overtog i 2016 Svalegaarden i Hasseris, der siden har dannet rammer for alt fra bryllupper, fester og andre glædelige begivenheder – med mad i gourmet-klassen.

Det har dog aldrig været nogen hemmelighed, at Mette og Stefan gennem årene har savnet sine gæster og ikke mindst den særlige kundekontakt, der følger med, når man driver en a la carte-restaurant.

Derfor har de valgt at åbne op for endnu et nyt koncept i Svalegaarden: “Spis hos MEST”.

Treretters menu med vin for 500 kr.

Hver fredag kan du, som i “gamle dage”, booke et bord og droppe ind til en treretters menu inklusiv vin, der er sammensat efter de velkendte MEST-principper – til blot 500 kr.

“Tanken med vores nye aftener er, at vi gerne vil prøve at genoplive a la carte-delen i forhold til selskaber. Det har vores gæster efterspurgt, så det forsøger vi nu at imødekomme,” fortæller Stefan.

Treretters menu med vin: MEST åbner som fredags-restaurant

Menuen er fast, men skifter hver uge.

Første aften bliver allerede næste fredag d. 11. oktober:

Fiskesuppe a la MEST

Okse – Persillerod – Selleri

Hvid chokolade – Passion – Hindbær

Aftenerne er blevet udviklet ud fra et kompromis, der kan forene det bedste fra Restaurant MEST og det nye Svalegaarden MEST.

“Det skal ikke lyde, som om, at vi genåbner Restaurant MEST, men vi vil forsøge at lave en genkendeligt ret fra restauranttiden på hver menu,” fortæller Stefan om det nye koncept.

“Vi kommer ikke til at tilbyde et stort a la carte-kort, men til gengæld er det meget prisvenligt – og da uge-menuerne er meldt ud helt frem til jul, har man jo mulighed for at vælge lige præcis den dag, der tiltaler én allermest.”

Nye kokke skal sikre niveauet

Niveauet er – som altid – sat højt i Svalegaarden, men foruden Stefan selv, har man også valgt at ansætte to splinternye (men garvede) kokke, der skal være omdrejningspunktet omkring de nye aftener.

“Lars har blandt andet været køkkenchef på Strandingskroen i Blokhus, mens Claus har været på Brøndums Hotel i Skagen.

Det er altså nogle kompetente fyre, vi har fået ind – og det bliver spændende, når vi skal til at holde hinanden i ørene,” fortæller Stefan om det nye hold.

Treretters menu med vin: MEST åbner som fredags-restaurant

Svalegaarden MEST i Hasseris ligger uforstyrret under træernes krone uden en kø af konkurrenter omkring sig. Derfor har gæsterne fra området også længe opfordret Mette og Stefan til at udvide spisemulighederne.

“Der findes ikke så mange spisesteder vest for tyren, og lige i Hasseris er der ikke rigtigt andet udover pizzeriaer – så det er helt klart også en måde at tilfredsstille folk i vores område,” siger Stefan.

Der er allerede åbnet op for bordbookingen til Spis hos MEST, hvor du kan blive bespist fra kl. 17.30.

Du kan læse mere og booke dit bord lige her.

Hvad: Spis hos MEST
Hvor: Svalegaarden MEST, Einar Packness Vej 2
Hvornår: Hver fredag aften, fra 17.30

Del artikel

Andre læser også