Treretters menu med vin: MEST åbner som fredags-restaurant

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er efterhånden fem år siden, at den populære Restaurant MEST i Brandstrupsgade lukkede ned – til stor ærgrelse for de mange gæster, der dagligt fyldte det eftertragtede spisesteds lokaler.

Stefan og Mette, der sammen drev Restaurant MEST, kunne ikke se en fremtid med restauranten, da Mette var blevet gravid med parrets første barn.

Eventyret sluttede dog ikke her, og Mette og Stefan overtog i 2016 Svalegaarden i Hasseris, der siden har dannet rammer for alt fra bryllupper, fester og andre glædelige begivenheder – med mad i gourmet-klassen.

Det har dog aldrig været nogen hemmelighed, at Mette og Stefan gennem årene har savnet sine gæster og ikke mindst den særlige kundekontakt, der følger med, når man driver en a la carte-restaurant.

Derfor har de valgt at åbne op for endnu et nyt koncept i Svalegaarden: “Spis hos MEST”.

Treretters menu med vin for 500 kr.

Hver fredag kan du, som i “gamle dage”, booke et bord og droppe ind til en treretters menu inklusiv vin, der er sammensat efter de velkendte MEST-principper – til blot 500 kr.

“Tanken med vores nye aftener er, at vi gerne vil prøve at genoplive a la carte-delen i forhold til selskaber. Det har vores gæster efterspurgt, så det forsøger vi nu at imødekomme,” fortæller Stefan.

Menuen er fast, men skifter hver uge.

Første aften bliver allerede næste fredag d. 11. oktober:

Fiskesuppe a la MEST

Okse – Persillerod – Selleri

Hvid chokolade – Passion – Hindbær

Aftenerne er blevet udviklet ud fra et kompromis, der kan forene det bedste fra Restaurant MEST og det nye Svalegaarden MEST.

“Det skal ikke lyde, som om, at vi genåbner Restaurant MEST, men vi vil forsøge at lave en genkendeligt ret fra restauranttiden på hver menu,” fortæller Stefan om det nye koncept.

“Vi kommer ikke til at tilbyde et stort a la carte-kort, men til gengæld er det meget prisvenligt – og da uge-menuerne er meldt ud helt frem til jul, har man jo mulighed for at vælge lige præcis den dag, der tiltaler én allermest.”

Nye kokke skal sikre niveauet

Niveauet er – som altid – sat højt i Svalegaarden, men foruden Stefan selv, har man også valgt at ansætte to splinternye (men garvede) kokke, der skal være omdrejningspunktet omkring de nye aftener.

“Lars har blandt andet været køkkenchef på Strandingskroen i Blokhus, mens Claus har været på Brøndums Hotel i Skagen.

Det er altså nogle kompetente fyre, vi har fået ind – og det bliver spændende, når vi skal til at holde hinanden i ørene,” fortæller Stefan om det nye hold.

Svalegaarden MEST i Hasseris ligger uforstyrret under træernes krone uden en kø af konkurrenter omkring sig. Derfor har gæsterne fra området også længe opfordret Mette og Stefan til at udvide spisemulighederne.

“Der findes ikke så mange spisesteder vest for tyren, og lige i Hasseris er der ikke rigtigt andet udover pizzeriaer – så det er helt klart også en måde at tilfredsstille folk i vores område,” siger Stefan.

Der er allerede åbnet op for bordbookingen til Spis hos MEST, hvor du kan blive bespist fra kl. 17.30.

Du kan læse mere og booke dit bord lige her.

Hvad: Spis hos MEST
Hvor: Svalegaarden MEST, Einar Packness Vej 2
Hvornår: Hver fredag aften, fra 17.30

Fire dage med fuld smæk på: I morgen starter de store Drive-in events i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Så er det fra i morgen, at de store Drive-in events løber af stablen.

Det hele starter med Anders Matthesen show klokken 17.00 i morgen torsdag, og derfra kommer der fuld smæk på parkeringsområdet i Aalborg Lufthavn helt frem til søndag.

Det kommer til at vrimle med store navne, når Mads Langer, Anden, L.O.C., Phlake, Lars Lilholt, Ude af Kontrol og mange flere indtager Aalborg.

Der er stadig ledige billetter til alle shows, hvor der er plads til 600 biler. Men det begynder at tynde ud med pladser på de fleste events.

De fleste billetter koster omkring de 675 kr. per bil, som så giver 135 kr. per mand, hvis man fylder bilen op. Der er så nogle events der er billigere endnu, og andre som er lidt dyrere.

L.O.C imponerer stort

I København fik de store Drive-In events arrangeret af Københavns Lufthavn, Live Culture, Kulturaktører i Aalborg, MCH Herning og Live Nation Danmark debut i hovedstaden i sidste uge.

Siden har man så været i Aarhus og i Herning.

Her blev de helt særlige events taget godt imod. Blandt andet L.O.C leverede nogle helt vilde live-shows, hvor han var rigtig meget nede blandt publikum i bilerne.

Mads Langer på fredag bliver en skøn oplevelse, og her ventes der udsolgt lige om lidt. Det går så til gengæld helt amok, når Ude af Kontrol-drengene indtager scenen lørdag aften.

Det hele kører fra d. 4. juni og frem til d. 7. juni, som byder på arrangementer fra din egen bil.

Hør bl.a. Mads Langer, Anders Matthesen, L.O.C., Mads & Monopolet, Malk de Koijn, Annika Aakjær, Lars Lilholt, Onkel Reje, Claus Hempler og Teitur og mange flere.

Arrangementerne er designet til at overholde alle officielle anbefalinger, så publikum roligt kan nyde de mange koncerter, comedyshows og familieoplevelser.

Scenen bygget ekstra høj, så udsynet bliver bedst muligt for alle, ligesom 3 storskærme vil gøre oplevelsen ekstra god.

Det bliver en kæmpe fest og jo flere I er i bilen – jo billigere bliver det. Man køber nemlig billet til bilen.

Hvad: Drive-in koncerter med Live Nation

Hvor: Aalborg Lufthavn Parkering P3

Hvornår: Fra d. 4. juni og helt frem til d. 7. juni 2020

Hvor meget: Fra 395 kr. pr. bil med op til 5 personer

Hvordan: Køb din bils billet lige her 

Nuværende arrangementsoversigt til Drive In – Live i Aalborg

Torsdag

4/6 Anden

4/6 Malk De Koijn

Fredag

5/6 Phlake

5/6 Annika Aakjær

5/6 Mads Langer (få billetter)

Lørdag

6/6 Onkel Reje

6/6 Claus Hempler/ Teitur

6/6 Ude af kontrol

6/6 L.O.C

Søndag

7/6 Lars Lilholt

7/6 Drive-In med Mads & Monopolet

 

Jeg vil meget mere sydpå: Vinbar i midtbyen frister igen med Sangria Buffet

Skrevet af: Michael Qureshi

De færreste danskere kommer på sommerferie sydpå i år og kan nyde lange aftener med iskold sangria.

Men hvis vi ikke kan komme til det sydlige Europa, så må det jo komme til os i stedet.

Douro Wine Bar i Danmarksgade er som de fleste andre spisesteder og barer genåbnet, og nu introducerer de igen deres vildt populære koncept med Sangria Buffet for 290 kr.

Det betyder, at du kan drikke alt den Sangria du vil i tre timer for prisen.

Kører alle torsdage

Sangria-festen starter fra i morgen torsdag d. 4. juni og fortsætter alle torsdage i løbet af sommeren. Det skriver Douro Wine Bar på Facebook.

Har du været på ferie i Spanien eller nabolandene, kender du nok alt for godt den kølende og beroligende effekt, som et iskoldt glas Sangria kan have på både krop og sind.

De sidste par dage har solen da også skinnet ufortrødent over byen, så i morgen er en oplagt mulighed for at nyde godt af sommerens bedste kombinationer – og måske drømme sig væk til de spanske himmelstrøg.

Douro Wine Bar råder over en lækker udeservering ud til Frederikstorv, hvor den flydende buffet også vil stå til rådighed hele aftenen.

Man kan også få tapas og andre let anretninger på Douro Winebar.

Læs mere her.

Tæt på Aalborg: Her får du en villa med egen gildesal og fitnessrum

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Home
Foto: Home

Glasloft, gildesale og gyldne guitarer er bare noget af det, der adskiller nogle af de mere særprægede boliger fra alle murermestervillaerne og parcelhusene på boligmarkedet.

Det er i hvert fald ikke alle danske hjem, der kan prale af en kælder med hvælvede lofter, en indendørs pool eller en kæmpe glaspyramide midt i stuen.

Det skriver boligsitet Boliga.dk, der har fundet nogle af de mest specielle hjem – fra Nordjylland, til Fyn og Lolland og helt til hovedstadsområdet – som lige nu er til salg for både helt store millionbeløb til de mere moderate.

25 minutters kørsel fra Aalborg har en helt særlig villa fået opmærksomhed på det danske boligmarked.

En kæmpe kælder med hvælvinger indrettet som gildesal med bar, dart og bordtennis er noget af det, der adskiller denne villa i Hjallerup nord for Aalborg fra mængden.

Den 271 kvadratmeter store bolig har også en dobbelt garage med et fitnessrum og hele otte værelser. Og så kan man endda få den for under 5 mio. kr.

Foto: Home
Foto: Boliga/Home

Underjordisk tunnel fra gildesalen

Ejendomsmægleren Home skriver videre om den noget vilde villa;

“Her får du en fantastisk gildesal, som er indrettet med hvælvinger, bar og gulvvarme. Der er lavet en underjordisk tunnel, som går tørskoet fra gildesalen og op i husets baggang!

Husets have er heller ikke en man ser hver dag. Du får her både skov, et muret orangeri, en stor grillhytte og masser af solkroge.”

Du kan se mere af boligen lige her

Boliga har desuden sat andre særprægede huse på deres liste, som du kan se i sin fulde længde her.

Amerikansk træhus i Virum

Woodstock” i Virum nord for København ligner ikke umiddelbart et gennemsnitligt dansk hus. Det er nemlig et 267 kvadratmeter stort amerikansk træhus med seks værelser og en have med en “svømmesø” i natursten og et vandfald.

Huset koster 13,9 millioner kroner – og for det beløb får du udover en helt masse træ også en forgyldt guitar på gavlen med i handlen.

Se bolig her

Tidligere præstegård på Fyn med grotter og vandfald

“Rosenholm på Fyn var engang præstegården i Ronæs, men i dag er det en opulent bolig på intet mindre en 785 kvadratmeter.

Der er både blevet plads til et indendørs poolområde med en grotte, vandfald og spa oveni i et kæmpe master bedroom med marmorkamin og et aktivitetsrum med billard og bordtennis.

Du kan købe det for ti millioner kroner.

Se bolig her

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her