Trendy butik åbner i Aalborg på fredag: Rains er et dansk mode-fænomen

Skrevet af: Michael Qureshi
Sådan ser Rains-butikken ud i Aarhus. Det kommer sandsynligvis til at være i samme stil i Aalborg
Sådan ser Rains-butikken ud i Aarhus. Det kommer sandsynligvis til at være i samme stil i Aalborg

På fredag den 28. oktober åbner en ny spændende konceptbutik i Gravensgade i Aalborg.

Mange har måske passeret facaden og set den flotte indpakning, og fredag åbnes dørene, så man kan komme ind og se den nye lækre butik.

Rains er navnet, og det er den anden fysiske butik, man åbner i Danmark.

Regntøj lyder både usexet og kedeligt. Men det har Rains formået at ændre på. Med over 120 regndage om året i Danmark er det også ganske relevant, at man faktisk godt kan se cool ud i det våde vejr.

Rains Aalborg

Rains har skabt et livsstilsbrand, hvor både regnfrakkerne og taskerne er lækre og moderigtige. Faktisk er Rains blevet så trendy, at de blandt andet har været omtalt i modemagasinet Cover, som for alvor er kendt for at have fingeren på pulsen i den danske modebranche.Butikken bliver den anden af sin slags i Danmark og kommer til at præsentere et univers af regntøj, tasker og accessories i brandets genkendelige skandinaviske designunivers.

RAINS har i de seneste år opnået international markedsposition som Europas førende producent af moderegntøj med mere end 3000 forhandlere i 20 lande.

Konceptbutikken i Aalborg åbner som et led i af udviklingsstrategi med formål om at styrke helhedsoplevelsen af RAINS, og bliver en naturlig forlængelse af den første butik, der åbnede tilbage i juni i Aarhus.

Rains Aalborg
Konceptbutikken i Aarhus

Migogaalborg.dk har stillet nogle spørgsmål til Rains administrerende direktør Daniel Brix Hesselager omkring den nye spændende butik i Aalborg.

Hvorfor var det lige Aalborg, man har valgt at åbne butik nummer to i?

“Aalborg har et solidt og voksende studiemiljø, samt mange turister i handelsgaderne i vores højsæson. Vi har siden vores opstart haft god vind i sejlene i Aalborg, og har generelt et godt kendskab til byen. Herudover er Aalborg logistisk overkommelig i forhold til, hvor vores retail-koncept er nu, og vi kan nemmere gøre vores erfaringer, når vi har mulighed for at ”stå på gulvet”.”

Jeg har hørt dig tale om en oplevelsesbaseret butik. Hvad kan vi forvente i Aalborg?

“I butikkerne tilstræber vi at skabe et overraskelsesmoment, hvor kunden opdager, at RAINS er et dynamisk koncept, som udvikler sig og består I en æstetik, som er mere end regntøj og tasker. Butikkerne giver luft omkring produkterne, og præsenterer uden de klassiske RAINS produkter også specialdesignede livsstilsprodukter, som kun kan forhandles i butikkerne.

Herudover kan man få indsigt i den omfattende redaktionelle trykte materiale om udendørsliv, arkitektur og livsstil som vi også tilbyder som en del af oplevelse.”

Rains Aalborg
Rains i Gravensgade er klar til åbning fredag i Aalborg

I startede med salg online – hvad har udfordringerne været i forhold til at åbne fysiske butikker?

“Vi har været meget bevidste om, at butikker er en helt anden disciplin end vores traditionelle forretning, så det har været en stor udfordring at allokere de nødvendige ressourcer til at eksekvere vores retail- strategi, uden at det måtte påvirke vores eksisterende drift.

Det er lykkedes rigtigt fint ind til nu, men det har været en stor arbejdsbyrde at løbe projektet i gang, og selv med åbningen af vores anden butik, er vi meget bevidste om, at vi har rigtig meget, som skal optimeres, før vi åbner på en såkaldt ”high risc” placering.”

Dørene til RAINS Store i Aalborg åbnes i første omgang fredag 14-18, hvor der afholdes åbningsevent i Gravensgade med goodiebags, forfriskninger og musik for de besøgende.

Ligeledes vil der være mulighed for at se den seneste vinterkollektion samt pre-lanceringen af den seneste kollektion af rejse- accessories.

du kan læse mere om Rains her

Fik du læst?

Har åbnet steder i New York og Singapore: De står bag Aalborgs nye foodbar

Aalborg We Feat
Stifterne af Boulevardens nye Foodbar Frederik Løwe (til venstre) og Benjamin Hvid

Eneste sommerkoncert i Danmark: Deep Purple kommer til Skovrock

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

De fem rock’n’roll veteraner fra Deep Purple står klar til at ryste bladene på bøgetræerne i Skovdalen til Skovrock 2020.

Det bliver torsdag 25. juni, når Deep Purple indtager udendørsscenen, som eneste sommerkoncert i Danmark, i forbindelse med deres Live In Concert-turné.

Det skriver Open Air i en pressemeddelelse.

Smooooke on the water

Det kan godt være, at Deep Purple har en del år på bagen, men spille det kan de endnu. Bandet, der blev dannet tilbage i 1968, var blandt pionererne inden for heavy metal og moderne hård rock, og var på et tidspunkt registreret i Guiness Book of World Records som klodens højest spillende band.

Bandet har været aktivt siden da, både live og turnémæssigt, og har gennem årene spyttet flere af rockmusikkens største evergreens ud som “Smoke on the Water”, “Highway Star”, “Space Truckin” og “Lazy”.

I 2017 udgav bandet deres 20. studiealbum, ”Infinite”, der efterfølgende høstede flotte anmeldelser i både danske og internationale medier. Der er således lagt i kakkelovnen til en sand aften i rock’n’rollens tegn, når Deep Purple går på scenen i Skovdalen!

Bandet, der har eksisteret i mere end 50 år, har haft en del udskiftning af musikere gennem årene, men Deep Purple består i dag af sangeren Ian Gillan, bassisten Roger Clover og trommeslageren Ian Paice, som alle har været med siden den gyldne periode i begyndelsen af 1970’erne, samt guitaristen Steve Morse (med siden 1994) og keyboardspilleren Don Airey (med siden 2001).

Sidst Deep Purple besøgte Aalborg var i 2013, hvor de spillede en udsolgt koncert i Skovdalen. Nu står de igen klar til at levere den ene guitarklassiker efter den anden til Skovrock 2020.

Skovscenen har plads til 5.000 publikummer, og som regel skabes der en helt speciel musikalsk stemning i bøgeskovens musikrum.

Billetter til Deep Purple torsdag 25. juni 2020 kl. 19 i Skovdalen sættes i salg fredag 15. november kl. 10 og kan købes i AKKC’s billetkontor, tlf. 99 35 55 66, på akkc.dk og via billetlugen.dk. Billetpris: 395 kr. (ståplads). Arrangør af koncerten: Open Air

Sender en million kroner i vigtig pulje: Vil gøre Aalborg Regatta endnu større

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborgs Havnefront er i forvejen blevet en af Danmarks smukkeste havnestrækninger.

Men det bliver bedre endnu.

Hedegaard Agro og Aalborg Havn donerer nu en million kroner til foreningen Aalborg Waterfront.

Pengene skal blandt andet anvendes til at udbygge konceptet for Aalborg Regatta, som foreningen står bag, og som vender tilbage til Aalborg i juni 2020.

Afholdes næste år for syvende gang

Næste år vil Aalborg Havnefront for 7. gang danne rammen om Aalborg Regatta, hvor smukke skibe, musikalsk underholdning, et væld af vandaktiviteter, et legeland og meget andet indtager havnefronten.

Det sker i dagene fra den 18.-21. juni 2020 og er blevet en realitet i forlængelse af en donation fra Aalborg Havn A/S og Hedegaard A/S på en million kroner til foreningen Aalborg Waterfront, der har til formål at støtte og udvikle forskellige formål med fokus på fjord og kultur:

“Det har længe været vores ambition, at Aalborg Regatta skal vokse sig større og blive en fast årlig begivenhed i Aalborg.

Nu har vi via vores samarbejde med Hedegaard Agro fået mulighed for at allokere et større beløb til Aalborg Waterfront – herunder til udviklingen af Aalborg Regatta med blandt andet større musiknavne, flere skibe og et øget antal aktiviteter i forhold til de tidligere år,” siger Claus Holstein, der er formand for Aalborg Waterfront.

Begivenhed skal samle alle i Aalborg

Donationen fra Hedegaard Agro og Aalborg Havn er den sidste i en række af donationer fra en pulje af midler, der blev etableret i forbindelse med Projekt MurMal i Nørresundby.

For adm. direktør Søren Rathcke fra Hedegaard Agro rummer Aalborg Regatta et solidt potentiale til at blive en begivenhed, der både kan aktivere aalborgensere, nordjyderne og turister fra både Danmark og udlandet:

Limfjorden og havnefronterne i Aalborg og Nørresundby er nogle af Aalborgs største aktiver.

Det har vi flere gange set ved afviklingen af The Tall Ships Races i Aalborg.

Med Aalborg Regatta kan vi det samme – nemlig indfri en del af fjordens og havnens potentiale, og vi mener derfor, at det er helt oplagt at udbygge regattaen i de kommende år,” fortæller han.

The Tall Ships Races vender tilbage til Aalborg i 2022, og for Claus Holstein og Søren Rathcke er det ambitionen, at Aalborg Regatta skal bygges op til at være en event på højde med The Tall Ships Race i Aalborg.

Aalborg Waterfront så for første gang dagens lys som forening i 2010, og det er otte år siden, at Aalborg Regatta løb af stablen for første gang.

Det er Aalborg Kommunes eventafdeling, Aalborg Event, der er arrangør af Aalborg Regatta.

Fakta om Aalborg Waterfront

Bag foreningen står A. Enggaard, Nordjyske Bank, OKTAN 8, Hedegaard Agro, Stigsborg Havnefront, DC Supply, COWI, TN Udvikling, Jyske Bank, Himmerland Boligforening, Haugaard Braad, Aalborg Havn A/S og SIFA.

Lysshow og gratis æbleskiver: Budolfi Plads åbner med fuldt program

Skrevet af: Michael Qureshi

Engang var det en parkeringsplads og et stort gråt betonelement lige midt i Aalborg.

På lørdag skrives der historie i Aalborg, når Budolfi Plads åbner med et grønt område omgivet af butikslokaler, boliger og den nye hotte café Aktuel.

Nysgerrigheden og interessen omkring åbningen af Budolfi Plads i hjertet af Aalborg er gigantisk. 2,5 tusind har allerede markeret sig som interesseret eller deltager, og det er absolut værd at kigge forbi fra klokken 13.00.

Gratis nissehuer, æbleskiver og musik

Gratis nissehuer og balloner til de mindste og barnlige sjæle, musik fra den lokale kunstner Gregers Løvendahl Mogstad og Aalborg Garden, samt lidt lækkert til ganen.

Kom ned og få gratis æbleskiver og gløgg/varm kakao til dig og din familie.

I forbindelse med åbningen har Budolfi Plads indgået et samarbejde med den nye REMA 1000 Budolfi Plads, som sponsorerer 2000 gratis æbleskiver med tilbehør, samt Sparkassen Vendsyssel Aalborg står klar med gløgg og varm kakao.

Når det bliver mørkere i løbet af lørdagen vil der også være et helt særligt lysshow. Det er virksomheden Profox, der har speciale i at lave lysshow på bygninger, og det kommer de til at demonstrere på lørdag.

Efterfølgende når mørket i hverdagen sænker sig over den smukke nye plads, så vil den være oplyst af et helt særligt farverigt lys – dog ikke med et lysshow af samme kaliber.

Man har ønsket at det smukke lys skal kendetegne Budolfi Plads, og det falder godt i tråd med, at mange byrum i Aalborg skal defineres af noget særligt aftenlys.

Allerede på fredag d. 15. november åbner Lars Helmuth sin nye café og take away sted, så man kan få et sneak peek på Budolfi Plads allerede der.

Aktuel som stedet kommer til at hedde har nu afsløret menukortet, hvor man bl.a. kan få frokost- og aftensmad for 150 kr. og så starter de et nyt koncept som ikke er set før i restaurationsbranchen i Aalborg. Læs mere om det her.