Trendy butik åbner i Aalborg på fredag: Rains er et dansk mode-fænomen

Skrevet af: Michael Qureshi
Sådan ser Rains-butikken ud i Aarhus. Det kommer sandsynligvis til at være i samme stil i Aalborg
Sådan ser Rains-butikken ud i Aarhus. Det kommer sandsynligvis til at være i samme stil i Aalborg

På fredag den 28. oktober åbner en ny spændende konceptbutik i Gravensgade i Aalborg.

Mange har måske passeret facaden og set den flotte indpakning, og fredag åbnes dørene, så man kan komme ind og se den nye lækre butik.

Rains er navnet, og det er den anden fysiske butik, man åbner i Danmark.

Regntøj lyder både usexet og kedeligt. Men det har Rains formået at ændre på. Med over 120 regndage om året i Danmark er det også ganske relevant, at man faktisk godt kan se cool ud i det våde vejr.

Rains Aalborg

Rains har skabt et livsstilsbrand, hvor både regnfrakkerne og taskerne er lækre og moderigtige. Faktisk er Rains blevet så trendy, at de blandt andet har været omtalt i modemagasinet Cover, som for alvor er kendt for at have fingeren på pulsen i den danske modebranche.Butikken bliver den anden af sin slags i Danmark og kommer til at præsentere et univers af regntøj, tasker og accessories i brandets genkendelige skandinaviske designunivers.

RAINS har i de seneste år opnået international markedsposition som Europas førende producent af moderegntøj med mere end 3000 forhandlere i 20 lande.

Konceptbutikken i Aalborg åbner som et led i af udviklingsstrategi med formål om at styrke helhedsoplevelsen af RAINS, og bliver en naturlig forlængelse af den første butik, der åbnede tilbage i juni i Aarhus.

Rains Aalborg
Konceptbutikken i Aarhus

Migogaalborg.dk har stillet nogle spørgsmål til Rains administrerende direktør Daniel Brix Hesselager omkring den nye spændende butik i Aalborg.

Hvorfor var det lige Aalborg, man har valgt at åbne butik nummer to i?

“Aalborg har et solidt og voksende studiemiljø, samt mange turister i handelsgaderne i vores højsæson. Vi har siden vores opstart haft god vind i sejlene i Aalborg, og har generelt et godt kendskab til byen. Herudover er Aalborg logistisk overkommelig i forhold til, hvor vores retail-koncept er nu, og vi kan nemmere gøre vores erfaringer, når vi har mulighed for at ”stå på gulvet”.”

Jeg har hørt dig tale om en oplevelsesbaseret butik. Hvad kan vi forvente i Aalborg?

“I butikkerne tilstræber vi at skabe et overraskelsesmoment, hvor kunden opdager, at RAINS er et dynamisk koncept, som udvikler sig og består I en æstetik, som er mere end regntøj og tasker. Butikkerne giver luft omkring produkterne, og præsenterer uden de klassiske RAINS produkter også specialdesignede livsstilsprodukter, som kun kan forhandles i butikkerne.

Herudover kan man få indsigt i den omfattende redaktionelle trykte materiale om udendørsliv, arkitektur og livsstil som vi også tilbyder som en del af oplevelse.”

Rains Aalborg
Rains i Gravensgade er klar til åbning fredag i Aalborg

I startede med salg online – hvad har udfordringerne været i forhold til at åbne fysiske butikker?

“Vi har været meget bevidste om, at butikker er en helt anden disciplin end vores traditionelle forretning, så det har været en stor udfordring at allokere de nødvendige ressourcer til at eksekvere vores retail- strategi, uden at det måtte påvirke vores eksisterende drift.

Det er lykkedes rigtigt fint ind til nu, men det har været en stor arbejdsbyrde at løbe projektet i gang, og selv med åbningen af vores anden butik, er vi meget bevidste om, at vi har rigtig meget, som skal optimeres, før vi åbner på en såkaldt ”high risc” placering.”

Dørene til RAINS Store i Aalborg åbnes i første omgang fredag 14-18, hvor der afholdes åbningsevent i Gravensgade med goodiebags, forfriskninger og musik for de besøgende.

Ligeledes vil der være mulighed for at se den seneste vinterkollektion samt pre-lanceringen af den seneste kollektion af rejse- accessories.

du kan læse mere om Rains her

Fik du læst?

Har åbnet steder i New York og Singapore: De står bag Aalborgs nye foodbar

Aalborg We Feat
Stifterne af Boulevardens nye Foodbar Frederik Løwe (til venstre) og Benjamin Hvid

DMI melder ud: Sådan bliver vejret til Aalborg Karneval

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rafael Zajac
Foto: Rafael Zajac

Med mindre end 48 timer til Aalborg Karneval, er de fleste deltagere nok ved at have udklædningen på plads.

Men det helt store spørgsmål er jo selvfølgelig: “Er der vejr til den perfekte Baywatch-uniform?”

Selvom de fleste nok skal få en kæmpe fest, uanset vejr og vind, er det nu meget rart, at man slipper for, at karnevals-makeuppen bliver ødelagt, og endnu værre: øllen bliver fortyndet af heftig regn.

Men vi kan allesammen ånde lettede op. Vi har snakket med Thyge Rasmussen fra DMI, og dommen er klar:

“Der bliver med garanti ingen regnvejr lørdag i Aalborg,” lover Thyge.

Solen kigger også frem

Under paraden kan vi se frem til en blanding af skyer og sol.

“Der bliver ikke specielt varmt, men temperaturen stiger støt i løbet af dagen, og den kan komme op på cirka 15 grader,” fortæller Thyge.

Vinden bliver  en frisk vind fra vest, så der er ikke umiddelbar fare for, at der flyver øldåser og andet skrald rundt i gaderne.

Thyge fortæller derudover, at der kan komme enkelt bygger natten til søndag, hvor de fleste karnevals-gæster nok også er ved at være godt trætte. Lidt regn plejer også at være velkomment efter karnevallet, så både øl, cider og tis kan blive skyllet væk.

Søndagen bliver mere blæsende og temperaturer på omkring 12-13 grader, så det ligner umiddelbart en perfekt tømmermandsdag i Aalborg.

Aalborg Karneval har paradestart i Nørresundby kl. 10.00, fra Skat kl. 10.30 og fra Haraldslund kl. 11.00.

Du kan finde mere info om Aalborg Karneval her.

Alle er inviteret: Comwell Hvide Hus inviterer til 50 meter lang kagemand i dag

Skrevet af: Redaktionen

Comwell Hvide Hus fylder 50 år i denne måned, og i dag markerer de det runde jubilæum med et helt særligt event hvor hele byen er inviteret.

Det ikoniske hotel holder i eftermiddag en større reception ude på deres parkeringsplads, hvor de byder på en 50 meter lang kagemand, kaffe og saft.

“Vi håber, at Aalborg vil hjælpe med at fejre vores 50 års fødselsdag. Vi har en 50 meter lang kagemand klar på torsdag d. 23 maj mellem klokken 14.00-15.30.

Vi håber så mange som muligt vil komme og hjælpe med at fejre os,” siger hotellets direktør Mette Bonderup.

Man skal bare møde op

Hotellet er altså vært ved gratis kage, kaffe og saftevand for alle der ønsker at ønske tillykke til hele holdet bag et af Aalborgs allerbedste hoteller.

Man skal sådan set bare møde op på parkeringspladsen foran hotellet og tage for sig af lækkerierne.

Hvad: 50 meter lang kagemand
Hvor: Comwell Hvide Hus, Vesterbro
Hvornår: Torsdag d. 23. maj kl. 14-15.30
Følg deres jubilæums-portal her og bliv opdateret på alt hvad der sker i årets løb

Læs om hele hotellets forvandling siden Comwell-koncernen overtog

Uhyggelig udstilling indtager Kunsten: Oplev gigantiske edderkopper i tusmørke

Skrevet af: Michael Qureshi

Forestil dig du står i mørke omgivelser og kan se en gigantisk skikkelse rejse sig foran dig.

Du ser den har mange tynde ben og en kæmpe krop. Kan du alene ved tanken mærke, hvordan det løber koldt ned af ryggen på dig?

Sådan bliver det i hvert fald for dem, der hader edderkopper.

For det er et par gigantiske af slagsen, der flytter ind på Kunsten i Aalborg til efteråret. Heldigvis er de ikke levende men skabt som kunstværk til en udstilling.

Til efteråret præsenterer Kunsten i Aalborg udstillingen Twilight Zone med ikoniske værker fra Louisiana, blandt andet Louise Bourgeois gigantiske edderkoppe-par.

Tv-serie har inspireret udstilling

Mange husker måske eller har hørt om den legendariske tv-serie “The Twilight Zone” fra 1959, som er epokegørende science fiction, gys og skæbnefortællinger.

Nu har serien også inspireret til den kommende udstilling på Kunsten med udvalgte værker fra Louisiana.

Udstillingen er anden – og mest ambitiøse del – af et tre-årigt samarbejde mellem de to kunstmuseer. Et samarbejde, der generøst er muliggjort af støtte fra Augustinus Fonden.

Udstillingen iscenesættes i museets underetage, hvor Ny Sals omsluttende mørke står i skærende kontrast til Alvar Aaltos ikoniske lysfyldte udstillingssale i museets øvre niveau.

Hudløs i skumringstiden

I udstillingen, der bærer titlen Twilight Zone, tager et bredt værkudvalg livtag med to overordnede tematikker; naturen, der ikke er naturlig og mennesket, der ikke er menneskeligt.

Gæsterne inviteres til at gå en tur i sindets og naturens mørkeste afkroge, iscenesat som en forførende collage af kunstværker, der afløser hinanden i mørket.

Twilight Zone kan man således opleve værker der er så virkningsfulde, at de er på grænsen til det ubehagelige: Cindy Shermans iscenesatte fotografi af et kvindelig, Louise Bourgeois’ gigantiske edderkoppepar, Dennis Oppenheims ikoniske værk Attempt  to Raise Hell samt Nancy og Edward Kienholz’ installation The Middle Islands, hvor menneskedyr er fanget i hvad, der kan give associationer til torturagtige scener.

Spiller på efterårets skumringstid

Andre dele af udstillingen er knap så figurative og eksplicitte, men alle værker bevæger sig i tusmørke-temaet, hvor lys, mørke, mystik, forundring, melankoli og fremmedgørelse hersker inden i mennesker og i naturen.

For eksempel i Thomas Demands drømmeagtige Lichtung, et eksempel på Demands kunstneriske produktion, hvor store naturscener omhyggeligt opbygges som skulpturer af pap, plast, flamingo, tape og andet – for dernæst at blive fotograferet således, at næsten alle spor af fiktion forsvinder.

“Når efterårets skumringstider og eftertænksomhed igen tager over, så lukker vi tusmørket ind på Kunsten og lader store, internationale stjerner lyse vores kunsthimmel op.

Vi kommer til at vise nogle helt exceptionelle og ikoniske værker –  takket være vores samarbejde med Louisiana,” siger Stinna Toft, kunstfaglig chef på Kunsten.

Hun fortsætter;

“I kunsthistorien har skumringstidens særlige blanding af lys og mørke siden romantikken dannet baggrund for kunstværker, hvor fantasi og virkelighed blandes sammen og skaber de mest tankevækkende scenarier.”

I stedet for at vise idyl, dyrkes der her en livsopfattelse, hvor individets splittelse, fremmedgørelse og et irrationelt mørke kan forføre udstillingsgæsten.

Værkerne i udstillingen er nøje udvalgt fra Louisianas ypperlige samling af moderne kunst og samtidskunst. Den er sat i scene som en anelsesfuld rejse ind i mørket via lyset af udstillingsarkitekt Anne Schnettler.

Twilight Zone løber fra 7. sep. 2019 til 12. jan. 2020

Louisiana + Kunsten 

Udstillingen er anden del af et treårigt samarbejde mellem Kunsten og Louisiana Museum of Modern Art, hvor Louisianas verdenskendte samling når ud til en større del af Danmark.

I en periode på tre år vises en række udstillinger skabt på baggrund af Louisianas samling i de unikke rammer på Kunsten, som er tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto.