ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Som en fransk fortovscafé: “Det Tredje Sted” bliver et nyt trækplaster i gågaden

Af Stine Kjølby Christensen

Bispensgade er ikke just kendt for stemningsfulde fortovscaféer, hvor solen varmer ned på gæster, der har hvidvin godt fyldt op i glassene og masser af smukke snacks inden for rækkevidde.

Om ikke andet, er det netop hvad der er åbnet i gågaden i dag.

Klokken 12 slog Jeannette Isgaard Jørgensen dørene op til Det Tredje Sted, der helt som navnet antyder, er … hendes tredje sted.

Jeannette er nemlig også indehaver af den populære Café Vi 2 på C.W. Obels Plads og Den Bette Kro i Vingårdsgade.

Denne gang er det dog hverken en café eller en smørrebrødsrestaurant, hun har kastet sig over.

“Det Tredje Sted er et sammensurium af mange ting, vi selv værdsætter,” fortalte hun i dag, da MigogAalborg lagde vejen forbi det nye spisested, hvor der kort og godt er fokus på god mad, vin og hygge. 

Nysgerrige aalborgenserne stoppede talrige op i gågaden og kiggede ind bag de ruder, hvor der indtil nu har været en tøjbutik.

Som en fransk fortovscafé: "Det Tredje Sted" bliver et nyt trækplaster i gågaden

Helt sin egen

Bag ruderne gemmer sig da også nogle helt forvandlede lokaler, hvor det første, du ser, er et lyst og åbent vindfang, hvor gågaden kan overvåges, mens du alligevel sidder i ly for den værste larm og stress.

I det inderste lokale hænger duften af ny læder endnu i luften. Bordene er i hvid marmor og smukt komplimenteret af gulddetaljer, Holmegaard-stager og stole i elegant træ.

Som en fransk fortovscafé: "Det Tredje Sted" bliver et nyt trækplaster i gågaden
Foto: Stine Kjølby Christensen
Som en fransk fortovscafé: "Det Tredje Sted" bliver et nyt trækplaster i gågaden
Foto: Stine Kjølby Christensen

Der er umiddelbart ikke mange lighedspunkter mellem Jeannettes nye spisested og dets søskende – udover det store, nye køkken, hvor kokkene på Det Tredje Sted og Café Vi 2 deler hylder og faciliteter.

Mens du på Café Vi 2 kan bestille en klassisk Caesarsalat, en lækker caféburger eller en god portion nachos, kan du på Det Tredje Sted derimod kaste dig over retter som avocadomadder, Croque Monsieur, Rørt Tatar eller Bouef Bearnaise – til frokost vel at mærke.

Som en fransk fortovscafé: "Det Tredje Sted" bliver et nyt trækplaster i gågaden
Foto: Stine Kjølby Christensen

Allerede fra morgenstunden kan du nyde godt af alt fra en croissant med chokoladecreme til en økologisk surdejsbolle med Gammel Knas og hybenchutney, mens du om aftenen kan lade dig friste af eksempelvis Dagens Fisk fra auktion, Onglet, Pasta Al Tartufo eller en klassisk Boeuf Bearnaise.

Du kan også “bare” vælge lidt godt til ganen, der er et bredt udvalg af fristende snacks såsom friterede jomfruhummer, charcuteri, trøffel frites, ostebræt mv.

Som en fransk fortovscafé: "Det Tredje Sted" bliver et nyt trækplaster i gågaden

Velsmag i flotte omgivelser

Der er kræset for detaljerne hos spisestedet i Bispensgade, og det smages også tydeligt, når man sætter tænderne i … Ja, hvad end, du har lyst til.

“Det her skal være et sted, hvor man både kan komme og hygge sig stille og roligt om morgenen, nyde et godt glas vin om eftermiddagen eller spise en god middag om aftenen.

Herinde behøver det hele ikke at gå så stærkt, og der skal være plads til alle,” siger Jeannette.

Som en fransk fortovscafé: "Det Tredje Sted" bliver et nyt trækplaster i gågaden

Vinkortet bugner af spændende, og nøje udvalgte vine, der med kyndig vejledning fra Det Tredje Steds søde tjenere kan sammensættes til lige de retter, du ønsker.

Personligt valgte vi … Ja, lidt af det hele fra frokost- og snackkortet:

  • Steaksandwich med langtidstilberedte tomater, syltede rødløg, cornichoner, sprøde salater og estragonmayo (129 kr.)
  • Croque Monsieur med smørstegt brød, skinke, ost, dijonsennep samt sprød salat vandt i vinagrette-dressing (85 kr.)
  • Friterede jomfruhummer 3 styks med chilimayo (99 kr.)
  • Bruschetta 4 styks udvalgt af kokken (69 kr.)
  • Trøffelfritter med friskrevet trøffel, vesterhavsost og trøffelmayo (69 kr.)
Som en fransk fortovscafé: "Det Tredje Sted" bliver et nyt trækplaster i gågaden
Foto: Stine Kjølby Christensen

Priserne er – som det ses – så de fleste kan være med, og smagsmæssigt har vi bestemt heller ikke noget at sætte en finger på.

Det hele smagte fortræffeligt, og vi kunne da heller ikke lade være med at beundre de friterede jomfruhummere, der mest af alt lignende et friturestegt kunstværk.

Som en fransk fortovscafé: "Det Tredje Sted" bliver et nyt trækplaster i gågaden
Foto: Stine Kjølby Christensen

Dette gjorde sig faktisk gældende for alt, hvad vi fik serveret – ja, selv vandflasken var smuk som få.

Som en fransk fortovscafé: "Det Tredje Sted" bliver et nyt trækplaster i gågaden
Foto: Stine Kjølby Christensen

Det var også tydeligt, at vi langt fra var de eneste, der havde den holdning.

I hvert fald blev der flittigt knipset med telefonerne ved nabobordene, så Det Trejde Sted kan nok godt forvente en lind strøm af likes på deres Instagram.

Er du til flotte omgivelser, smukke anretninger og ikke mindst masser af velsmag, så kan vi kun anbefale, at du giver Det Tredje Sted en seriøs chance.

Hjemmesiden er endnu ikke i luften, men indtil da kan du besøge Det Tredje Sted online på både deres Facebook og Instagram.

Del artikel