Tre nye på listen: Otte Aalborg-restauranter er blandt landets bedste

Skrevet af: Michael Qureshi
Nam
Nam

Hvert år udkommer Nordens mest prestigefyldte madguide White Guide.

Så det er på denne tid af året, at alle de bedste restauranter spændt venter på at se, om de får plads i den anerkendte White Guide.

Nu har man offentliggjort listen med de 125 bedste restauranter i hele Danmark. Og øjnene kigger nysgerrigt mod Aalborg, der faktisk fylder ret i White Guide 2018.

Aalborg haler ind på Aarhus

Aalborg har hele otte restauranter med heraf tre debutanter, hvor Aarhus eksempelvis kun har tre flere med 11 restauranter. Odense har til sammenligning kun fire restauranter med.

Det er ret imponerende, at TEXTUR, som åbnede i midten af september, allerede er kommet igennem nåleøjet, og nu rangeres blandt de bedste restauranter i hele Danmark.

Det er tydeligt, at White Guide har været opmærksomme på Dennis Juhls kreavtive evner i et køkken, og har været blandt de første besøgende på TEXTUR på Vesterbro.

Højt niveau alle har råd til

Derudover må man konstatere, at Dennis Juhl og teamet allerede fra dag et har været på et ekstraordinært højt niveau.

TEXTUR er desuden nomineret til White Guide-prisen Årets Smag for Skillingen.

“Der har helt fra start været en stor bevågenhed og nysgerrighed omkring, hvad det er vi gerne ville lave på TEXTUR. Det er klart, at vi bliver enormt stolte, når vi så hurtigt kan komme med i de her guides, og når vi allerede har fået flere gode anmeldelser i de store medier.

Jeg synes også sagt med ydmyghed, at vi laver noget på højt niveau til nogle priser som alle har råd til. Det kan vi blandt andet fordi vi er gået helhjertet ind i det her med råvareudnyttelse, og der kommer endnu mere af vores fokus til at ligge fremadrettet,” fortæller Dennis Juhl fra TEXTUR til MigogAalborg.

Teamet bag Textur

Restaurant TABU med Michael Miv Pedersen i spidsen er også debutant i White Guide. TABU vandt også Den Danske Spiseguides pris som Årets Gennembrud i Danmark.

Så både TEXTUR og TABU bader i succes blandt landets bedste anmeldere.

NAM med Kim Jeppesen i spidsen på Vesterbro har også gjort sig stærkt bemærket og er den tredje Aalborg-debutant i guiden.

Her er listen

De nøjagtige placeringer på de forskellige restauranter bliver først officielle senere i denne måned, men det er nok sandsynligt, at TABU har den bedste placering af de otte Aalborg-restauranter.

 

Her er de 8 Aalborg-restauranter med i White Guide 2018 over de 125 bedste restauranter i Danmark;

TEXTUR
TABU
NAM
Mortens Kro
Applaus
Fusion
Restaurant Bühlmann
CANBlau

Her er de 7 restauranter i det øvrige Nordjylland med i White Guide 2018 over de 125 bedste restauranter i Danmark;

Brøndums Hotel
Læsø Spisehus
Ruths Gourmet
Strandingskroen
Vendia Brasserie
Vendia Gourmet
Villa Vest

Få adgang til vilde tilbud på CANBlau, TABU og NAM som fordelskunde lige her

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15