Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tre kæmpe byggeprojekter sat i gang: Nu starter arbejdet for alvor på Stigsborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Jordbunker, høje kraner og gravearbejde præger i øjeblikket Stigsborg-området i Nørresundby, hvor spaden nu for alvor er kommet i jorden.

Der er netop taget hul på tre store byggeprojekter, som i de kommende år skal munde ud i en række attraktive leje- og ejerboliger.

Det skriver Stigsborg P/S i dag i en pressemeddelelse.

“På trods af den usædvanlige situation, vi i øjeblikket står i i Danmark, er det meget positivt, at vi nu for alvor er kommet i gang med byggeriet på Stigsborg.

Arbejdet sker naturligvis i respekt for Dansk Byggeris anvisninger og vejledninger med fokus på forebyggende foranstaltninger for at beskytte alle involverede parter bedst muligt,” lyder det fra Anton Hessellund, direktør i byudviklingsselskabet Stigsborg P/S, der er ejet af Aalborg Kommune, PFA Ejendomme A/S og A. Enggaard A/S.

Bag de igangværende projekter står A. Enggaard, der bygger 280 lejeboliger for Lærernes Pension på byggefelt C3 og C4 samt 150 ejerboliger for PFA Pension på byggefelt B6 og B8. Herudover opfører HP Byg 69 almene senior- og familieboliger for Nørresundby Boligselskab på byggefelt C7.

Tre kæmpe byggeprojekter sat i gang: Nu starter arbejdet for alvor på Stigsborg

Mens COVID-19-situationen lægger en dæmper på store dele af samfundet, er det modsatte tilfældet på Stigsborg. Her har krisen nemlig muliggjort en opprioritering af ressourcer i form af maskiner og mandskab. Derudover har den milde vinter også været med til at fremskynde byggestart:

“Vi er rigtig godt med i forhold til vores tidsplan, og vi ser frem til at følge udviklingen på Stigsborg, som i løbet af de næste uger og måneder kommer til at tage fart. Vi har allerede oplevet en overvældende interesse i området, både i forhold til investorer samt potentielle ejere og lejere, som kan se sig selv bo i området,” siger Anton Hessellund.

Udover de tre igangværende bygge- og anlægsprojekter arbejdes der i øjeblikket på etablering af en midlertidig parkeringsplads til By- og Landskabsforvaltningen på Stigsborg Brygge, hvis nuværende parkeringsplads for tiden benyttes til dele af byggearbejdet.

Opførelsen af byggefelterne C7, B6 og B8 forventes at løbe frem til 2021, mens boligerne på byggefelterne C3 og C4 forventes at være klar til indflytning i 2022.

Fakta om Stigsborg P/S

Stigsborg P/S er etableret i 2018 med Aalborg Kommune, PFA Ejendomme og A. Enggaard som parter efter en omfattende kommunal udbudsproces.

Stigsborg P/S har i første omgang til formål at udvikle etape 1 af Stigsborg, som er et område mellem Stigsborg Brygge, fjordkysten og Engvej/Stigsborgvej.1. etape har et samlet areal på ca. 33 hektar inkl. Aalborgs største bypark, Stigsparken. Byudviklingsselskabet har desuden forkøbsret til etape 2 og 3.

Tre kæmpe byggeprojekter sat i gang: Nu starter arbejdet for alvor på Stigsborg

Stigsborg er geografisk afgrænset af Limfjordsbroen i vest, Nørresundby i nord, Limfjordstunnellen i øst og Limfjorden i syd. Området har tidligere huset en række industrivirksomheder og skal nu omdannes til en moderne og mangfoldig bydel.

Udviklingen af Stigsborg forventes at vare 25-30 år og resultere i 4.000 boliger på samlet set 400.000 etagemeter til 7.500 indbyggere. Boligerne vil primært være leje- og ejerboliger i 4-6 etager samt town houses/rækkehuse i 2-3 etager. Offentlige institutioner såsom skole, plejehjem og daginstitutioner samt mindre erhverv (kontorerhverv, cafeer, butikker etc.) vil også få plads i området.

Læs mere på www.stigsborghavnefront.dk.

Del artikel

Andre læser også