Tre gode råd: Sådan finder du et par fede jeans

Skrevet af: Redaktionen

Skal du finde de helt rigtige jeans, men er du i tvivl om, hvor du skal begynde med at lede? I denne købsguide giver vi dig tre gode råd til, hvordan du finder de helt rigtige jeans til dig.

Vi guider dig til, hvilken stil og pasform du kan vælge mellem, men også hvilken størrelse du skal vælge dine jeans i. Det, og meget mere får du et klart overblik over nedenunder.

Jeans kommer i vidt forskellige former, farver og med mange forskellige features som huller og slid. De ser forskellige ud, og de er faktisk meget forskellige, selv fra par til par og inden for den samme producent.

Hvad skal du så gå efter?

Det giver vi dig tre gode råd til samt forklarer længere nede, hvad du skal kigge efter i butikken og på nettet, når du køber jeans. Det vigtigste er først og fremmest, at du finder et par bukser, som du kan lide at have på.

Dernæst, må du afgøre, hvilken pasform det skal være. Det er ofte et spørgsmål om individuelle smags- og behagskriterier.

3 ting du skal finde ud af inden du køber jeans

 1. Find et par jeans, der passer til præcis din krop og din stil.
 2. Kender din buksestørrelse
 3. Forstå buksernes pasform

 

 1. Find et par bukser til din krop og stil

Det er det første du skal gøre op med dig selv. Hvilke bukser skal du egentlig have, og hvilken buksestyle vil du gerne gå med.

Styles indenfor jeans

Der findes en del styles indenfor jeans, som du kan vælge mellem. Det skal ikke forveksles med pasformer, men mere ses som en overordnet måde at klæde sig på.

 • Loose fit / løs pasform / Baggy
 • Regular / Straight fit
 • Slim fit
 • Cropped fit
 • Low waist / lavtaljet

Se længere nede i denne guide, hvordan performer passer sammen med stil.

 1. Find din størrelse indenfor jeans

Du skal kende målene på din talje og skridtlængde, hvis du vil vide, hvilken størrelse jeans du skal have. Du måler omkredsen på din talje omkring det smalleste sted af din talje. Derefter, måler du skridtlængden fra toppen på indersiden af dit lår ned langs indersømmen til enden af dit ben. Her er en tabel, så du kan finde ud af, hvilke bukser du skal vælge.

Talje i tommer Talje i cm.StørrelseSkridtlængde i tommerSkridtlængde i cm.
27″ 68 30″76
28″ 71 32″82
29″ 74 34″86
30″ 76S36″91
31″ 79 38″96
32″ 82M  
33″ 84   
34″ 86L

 

  

 

 1. Find din yndlingspasform indenfor jeans

Pasformer eller “cuts” beskriver, hvordan dine jeans er blevet skåret i benene. Det viser på denne måde, hvordan bukserne lægger sig på benene, når du går med dem. Der er således både smallere og bredere skæringer alt efter dit humør, samt hvilke jeans du bedst kan lide. Vi har en liste med de typiske pasformer og skæringer på bukser herunder:

 

 • Normal/relaxed cut: Benene er afslappet og løsere i skæring
 • Straight cut: Benene er skåret i samme bredde
 • Skinny cut: Benene er skåret til at sidde meget tæt
 • Slim cut: Benene er skåret til at sidde lidt tæt
 • Cropped cut: Benene er løsere fit hvor jeansene går til lige over anklen
 • Tapered cut: Benene er skåret bredere i toppen og smallere ned mod foden
 • Boot-cut: Benene er skåret bredere til nede i bunden af buksen

Du kan få yderligere informationer om pasformer, denim og jeans styles i denne jeans guide.

Kom ned i din lokal Tøjeksperten butik og prøv et par jeans

Hvis du har lyst til at prøve de forskellige typer af jeans og samtidig få gode råd med på vejen omkring farver, vaske og pasformer – så besøg din nærmeste Tøjeksperten butik for god service og skarp ekspertviden.