Ulovligt fyrværkeri: Nordjyllands Politi ransager tre adresser i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

Politifolk fra Operativ Efterforskning ved Nordjyllands Politi ransagede i går, d. 28. december 2020, tre nordjyske adresser, fordi man mistænkte, at der blev opbevaret ulovligt fyrværkeri de pågældende steder – det var borgerhenvendelser kombineret med efterforskningsarbejde, der ledte politiet på sporet.

”Efter at vi fik indhentet kendelse til ransagning, slog vi til mod adresserne beliggende i Gug, Nørresundby og Klarup – og det gav pote,” siger lederen af efterforskningen, politikommissær Per Jørgensen.

Politikommissæren forklarer, at den hovedmistænkte havde adresse i Gug, og derudover han havde et lager i Nørresundby, hvor han i alt blev fundet i besiddelse af 60 kasser ulovligt fyrværkeri svarende til 113 kilo krudt.

Adressen i Klarup var en aftager, hvor der blev fundet cirka 25 kasser ulovligt fyrværkeri svarende til 56 kilo krudt, samt 182 ulovlige jagtpatroner.

”Jeg er tilfreds med vores aktion i går, der er et resultat af solid efterforskning på grundlag af tip fra borgerne. Til gengæld er jeg ikke så tilfreds med så store mængder af ulovligt fyrværkeri blev opbevaret på private adresser.

Det var købt og importeret ulovligt og ikke opbevaret sikkert. Den slags er farligt – både for en selv og for andre,” siger politikommissær Per Jørgensen.

De sigtede personer i sagen erkender besiddelse af det fundne fyrværkeri og ammunition, og der venter dem nu et retsligt efterspil.

Inden jul kunne Nordjyllands Politi berette, at de i perioden 16. november 2020 og frem til 20. december 2020 havde beslaglagt over 2000 kanonslag og nogle få krysantemumbomber. Læs mere om det her.

Har du kendskab til ulovligt salg af fyrværkeri, så kontakt politiet på 114.