ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Varsler hele landet: Trafikken bliver ramt på kæmpe rejsedage

Af Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Det er ikke så tit, at vi her i det nordjyske behøver at bekymre os over, hvad der sker på Fyn og Sjælland.

Men der er måske en god grund til lige at tjekke kalenderen på denne eksakte dato i weekend i juli måned.

Her sker nemlig et sammenfald af en række væsentlige begivenheder, som kan påvirke rigtig mange danskere i hele landet.

Der er tale om lørdag d. 2. juli 2022. Her falder Roskilde Festival, Tour de France etape over Storebælt samt et kæmpe DGI-stævne på Fyn sammen.

Cykelfeltet passerer nemlig Storebæltsbroen på anden etape fra Roskilde til Nyborg lørdag den 2. juli, og broen bliver i den forbindelse lukket for al biltrafik i begge retninger i fem timer fra kl. 13.00 til 18.00.

Anbefalingen er, at man så vidt muligt undlader af køre over Storebæltsbroen lørdag og i stedet kører ud i sommerlandet eller på sommerferie i dagene forinden – eller venter til søndag den 3. juli.

Varsler hele landet: Trafikken bliver ramt på kæmpe rejsedage

Varsler hele landet: Trafikken bliver ramt på kæmpe rejsedage

En af de største rejseweekender

Derimod vil det være bedst at køre på de jyske veje fredag, lørdag eller mandag. For søndag d. 3. juli er det så Jylland, der rammes af muligt trafikalt kaos, når Tour de France-feltet kører fra Vejle til Sønderborg.

“Alle Tour de France-fans fra ind- og udland skal kunne komme let til og fra de tre danske etaper.

Derfor vil vi sammen med de danske myndigheder, trafikoperatører og lokale aktører oplyse om adgangen til etaperne hele vejen frem til, under og efter Tour-starten.

Indsatsen skal samtidig være med til at mindske trængslen på vejene for folk, som skal uden om løbet. Vi samler alle relevante informationer om tourens påvirkning af trafikken og nem adgang til ruterne på vores hjemmeside letourcph.dk,” siger Direktør Ida Bigum Nielsen, Grand Départ Copenhagen Denmark I/S.

Den første weekend i juli er traditionelt en af de største rejseweekender, hvor mange danskere pakker bilen eller campingvognen for at søge mod sommerlandet eller feriemål uden for landets grænser.

Bliver lukket i begge retninger

“Uanset hvilket ærinde man har på vejene den første weekend i juli, er det vigtigt, at man allerede nu er opmærksom på, at der er stor risiko for kødannelser og tæt trafik langs hele Tour de France-ruten.

Vejene omkring ruten bliver spærret, og det vil ikke være muligt at køre på eller krydse ruten i bil, når først der er spærret.

Storebæltsbroen bliver desuden lukket i begge retninger i fem timer om eftermiddagen lørdag den 2. juli, så hvis man skal over Storebælt den weekend, så overvej kraftigt at tage af sted allerede torsdag eller fredag – eller vent til om søndagen.

Når vi minder om det igen nu, så er det fordi, det er vores erfaring, at man godt kan påvirke trafikanternes rejseplanlægning, hvis man informerer i god tid.

Og det er der behov for, hvis vi skal sikre, at færrest muligt krydser Storebælt lørdag den 2. juli,” siger Områdechef for trafikledelse og trafikdata Charlotte Vithen, Vejdirektoratet.

Man kan læse meget mere om trafikindsatsen på den officielle hjemmeside for Tour de France-etaperne i Danmark hos LeTourCPH.dk. Derudover kan man på trafikinfo.dk følge med i, hvordan trafikken bliver påvirket.

Læs mere på Letourcph.dk

Læs mere på Vejdirektoratet.dk/tourdefrance

Del artikel