Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Trænger dine døre også til nye hængsler?

Af Jakob

Som husejer er der altid nogle småting, der trænger til en kærlig hånd eller til at blive skiftet ud. Noget af det, vi bruger allermest derhjemme, er vores døre, som dagligt bliver åbnet og lukket flere gange. Glemmer man at smøre og vedligeholde hængslerne, er der dog stor sandsynlighed for, at man med tiden får døre, der knirker, eller som kører skævt over trinnet.

Annoncørbetalt indhold leveret af Beslagfabrikken

Heldigvis er det ikke en dyr fornøjelse at købe nye hængsler til dørene derhjemme, ligesom det heller ikke er en omstændig proces at skifte de gamle hængsler ud.

Gå efter justerbare hængsler

Dørhængsler fås som så mange andre typer beslag med forskellige egenskaber. Helt grundlæggende kan man skelne mellem to typer: nemlig de klassiske dørhængsler og de justerbare udgaver.

Justerbare dørhængsler er klart de ekstra kroner værd, da det giver dig mulighed for at tilpasse måden, hvorpå døren sidder i karmen. Typisk giver de justerbare versioner dig mulighed for at justere døren mellem -3 og +5 millimeter i højden, så du netop kan undgå, at bunden af døren skraber mod trinnet ind til rummet.

Uanset hvilken type man vælger, vil det dog altid være en fordel at vedligeholde hængslerne med jævne mellemrum. På den måde holder de længere, samtidig med at man undgår, at dørene begynder at pive, hver gang de bliver åbnet eller lukket i.

Når du skal smøre dine dørhængsler, anbefaler Beslagfabrikken, at du bruger en syrefri olie eller en syrefri type fedt, samt at alle hængsler i huset smøres minimum én gang om året.

Succesfuld virksomhed i Nordjylland

Beslagfabrikken er en stor, dansk virksomhed placeret i Nibe. Firmaet er Europas største af sin slags, og hvert år produceres og eksporteres flere millioner hængsler og beslag til private og forhandlere i hele EU.

Og det er ikke kun dørbeslag, du kan finde hos den nordjyske gigant: for firmaet er leveringsdygtige i praktisk talt alle typer af hængsler og beslag, du kan forestille dig og få brug for. 

Selv hvis du mangler for et specifikt beslag til dit projekt derhjemme, så er det endda muligt at få specialfremstillet lige nøjagtigt den type og størrelse du har brug for i samarbejde med fabrikkens dygtige medarbejdere.

Serviceniveauet er i top, og uanset hvad du kommer med af spørgsmål og forespørgsler, er der altid hjælp at hente. De nordjyske rødder ikke til at tage fejl af, og ikke alene støtter man det lokale forretningsliv, når man køber sine dørbeslag direkte hos Beslagfabrikken; det er også et mere bæredygtigt valg at købe danskproducerede hængsler til sit hjem.

Del artikel

Andre læser også