Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Trækker rejsefeberen dig over Atlanten til USA? Så læs med her

Af Annoncør

Måske var du ved at planlægge et stort rejseeventyr lige inden corona satte hele verden på pause? Eller måske har du siden første dag af nedlukningen længtes efter at tage en ferie eller rejse lidt væk fra Danmark? Der er sikkert mange, der sidder med udlængsel og til dem, hvis udlængsel rækker over Atlanten, er her godt nyt. USA åbner nemlig sandsynligvis op for turister i sensommeren!

Annoncørbetalt indhold leveret af E-Visa.dk 

Iden din afrejse

Hvis du har besluttet at USA skal være din genåbningsrejse, så skal du huske at forberede dig på rejsen. Der er en del praktiske foranstaltninger, man skal have styr på inden en afrejse til USA. Og det er vigtigt at have styr på sine papirer inden afrejse ellers risikerer du at blive afvist allerede inden flyafgang.

Ansøg om et visum

Du har formentlig ansøgt om visum før. Det afhænger af, hvor du skal hen, hvilket visum du skal søge. Ansøg om ESTA til USA gennem den amerikanske regering eller rejsebureau. Dit valg afhænger af dit temperament. Den billigste løsning er gennem regering. Det koster omkring 14 dollars, hvilket svarer til 86 danske kroner.

Det er lidt dyrere, hvis du skal have visum gennem rejsebureau, men her hjælper de dig til gengæld med processen. Og de kan vejlede dig på dansk. Hvis det skulle ske, at dit visum bliver afvist, så kan du få dine penge retur. På den måde kan det være en mindre risiko at ansøge gennem rejsebureau.

Hvis det skal gå rigtig hurtigt, og du ikke har tid til en lang ansøgningsproces og en mulig lang behandling, så kan du med fordel kontakte en konsulent. De kan hjælpe dig med at fremskynde ansøgningen, så der kan gå helt ned til en halv time fra du ansøger til du står med dit visum i hånden.

Et nemt og hurtigt visum

På e-visa.dk kan du nemt og forholdsvis hurtigt erhverve dig et visum. Det er et smart system, som sikrer, at du slipper for at holde styr på en masse papirer på din rejse. Dit elektroniske visum ligger nemlig koblet op på dit pas. Så når dit pas bliver scannet i den danske eller den amerikanske lufthavn, så kan de med det samme se dit godkendte visum. På den måde kan du lette din rejseplanlægning lidt!

Stort land med mange oplevelser

USA er et kæmpestort land, som rummer ekstremt mange forskellige oplevelser. Så det kan være vigtigt at gøre sig tanker om, hvad man ønsker at opleve på rejsen. Det kan for eksempel være, at man er mere til kultur end natur. I så fald så kan man indskrænke sin rejseplan omkring de store naturparker, som USA rummer.

 

Hvis du er til kulturoplevelser med kunst, musik og historie, så skal du nok nærmere centrerer din rute omkring de mange spændende byer, som landet også rummer. Fra New York på østkysten til San Francisco til vestkysten.

Fra østkyst til vestkyst

Mange tager til USA for at leje en bil, som de kan køre rundt i. Ruten går ofte fra østkyst til vestkyst. Hvis du ikke har den mulighed, så kan det betale sig at vælge en af kysterne, så du ikke bruger din rejse på transport, men i stedet kan komme ind under huden på en del af det store land. De forskellige kyster byder på lidt af hvert, og her følger en lille smagsprøve på de to destinationers muligheder.

Historie og kultur

På østkysten er der de ikoniske, kulturelle og historiske byer som New York, som er en multikulturel smeltedigel fuld af kulturelle oplevelser og kunstneriske sansebombardementer. Og det storpolitiske centrum i Washington, hvor man kan se præsidentens logi og fornemme de store beslutninger og historiens vingesus. Desuden kan man drage mod grænsen til Canada og opleve de smukke vandfald Niagra Falls. Det er altså muligt at blande kultur og natur.

Solskin og Hollywood

Vestkysten er solskinskysten, hvor vejret er mere eksotisk og Stillehavet er naboen. Med lange sandstrande, dramatiske klippesider, surferkultur og palmer har Los Angeles været en magnet for mange gennem tiden. Det notoriske Hollywood-skilt som troner over byen og minder om den glamour og kultur, som stedet har haft en stor indflydelse på hele verden. Her er der rig mulighed for lange dage ved strande, smukke vandreture men ikke mindst et pulserende storbyliv.