ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Traditionen tro: Springeren inviterer til hyggeligt julemarked i maritime omgivelser

Af Redaktionen

Vi elsker traditioner og især op imod jul. Sådan er det også på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter, hvor man igen er klar med et julemarked i maritime omgivelser.

“Her på Springeren er vi ikke helt klar til at holde jul og nytår, før vi har haft vores traditionelle og hyggelige julemarked. Vi sætter en ære i at præsentere et bredt program af forskellige udstillere og kunsthåndværkere, hvoraf flere har haft en stand på vores julemarked gennem mange år,” fortæller souschef Susi Bolander.

Julemarkedet finder sted på lørdag d. 12. november, og i dagens anledning er der gratis entré, så det er bare at møde op og så at sige tage for sig af julegodterne.

Traditionen tro: Springeren inviterer til hyggeligt julemarked i maritime omgivelser

Klar med en markant nyhed

Som noget helt nyt i år byder julemarkedet på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter på et kræmmermarked for børnetøj og legetøj.

“Meget børnetøj kan sagtens gå videre til nye brugere, og det samme gælder legetøj. Begge dele rummer flotte og velfungerende ting, der sagtens kan bruges af andre.

Typisk sker det at, børnene vokser fra både tøj og legetøj, og derfor lægger vi i år op til at lave en særlig afdeling på vores julemarked, hvor man kan lave kræmmerboder med såvel legetøj som børnetøj,” siger Susi Bolander, der ser et stort potentiale i netop denne aktivitet.

“Det har måske ikke så meget med jul at gøre, men lad os bare sige at det er vort bidrag til bæredygtighed og genbrug, der kan være med til at gøre op med køb og smid væk-kulturen,” understreger Susi Bolander. 

Traditionen tro: Springeren inviterer til hyggeligt julemarked i maritime omgivelser

Meget at lægge under juletræet

Og der er virkelig noget at komme efter. Der er en lang række forskellige stande ned gennem udstillingslokalerne, som denne lørdag lægger faciliteter til helt andre ting, end alt det maritime der er en flot og spændende del af museet.

På julemarkedet finder man smukt, praktisk og håndlavet brugskunst, der vil glæde enhver, flotte posters der kan dekorere en væg i såvel entreen, i stuen eller på et værelse, garn til lækkert og varmt julestrik, foruden smykker og unikakunst.

“Vi byder også på det totalt funktionelle og umådeligt praktiske plast fra Tupperware og lækre produkter til den personlige pleje fra Aloe Vera, der vil glæde enhver, så der er virkeligt noget at lægge under juletræet i år på vores julemarked,” siger Susi Bolander, der er den praktiske koordinator af de mange stande på dette års julemarked.

Historien om rom og søfolk

Rom og søfolk hører sammen. Det ved man godt på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter, hvor man gennem mange år har forhandlet de usædvanlig lækre og velsmagende rom fra A. H. Riise.

Historien bag udvalget af rom er usædvanligt.

Traditionen tro: Springeren inviterer til hyggeligt julemarked i maritime omgivelser

“A. H. Riise var oprindeligt en dansk apoteker fra Ærøskøbing, der i 1838 udvandrede til Skt. Thomas på Jomfruøerne. Lige siden har man produceret rom under det internationale brand A. H. Riise, der nu er verdenskendt, og derfor fører vi naturligvis et righoldigt udvalg af rom fra denne producent,” forklarer souschef Susi Bolander.

Romsmagningen på julemarkedet er lagt i hænderne på en kender og connaisseur. Jens Thomasen, der til dagligt er vagtchef på museet, ved alt, hvad der er værd at vide om rom, og han står klar til både at skænke smagsprøver og til at fortælle om de forskellige romtyper.

Naturligvis er man også klar med gløgg og æbleskiver.

“Det hører i den grad julen til, og det skaber en dejlig duft af jul og hygge i lokalet,” lyder det fra Susi Bolander, der i den grad glæder sig til julemarkedet.

Du kan finde mere info her.

Del artikel

Andre læser også