Traditionen tro: Kildeparken oplyses af De syngende Juletræer

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I Kildeparken varer det ikke længe, før man kan mærke julestemningen helt nede i de kolde fødder.

Fra 15. november vil De Syngende Træer nemlig ikke afspille de klassiske hits fra Elton John, Stevie Wonder eller en af de mange andre kunstnere, som har plantet et træ i parken.

I anledning af julen vil træerne spille smukke juletoner i stedet for de sange, der spiller fra kunstnernes musikstandere resten af året.

I år kan vi glæde os til 60 internationale stjerners julemusik og 300 levende lys giver en gribende og speciel stemning i Kildeparken, hvor den nationale unikke park kan opleves.

Og oplevelsen fortsætter alle adventssøndage frem mod jul.

Aalborg Kongres & Kultur Center holder meget af stemninger og traditioner, og snart kan man endnu engang lytte med på julesange ved De Syngende (Jule) Træer i Kildeparken.

Mariah Carey, Maroon 5, Shakin’ Stevens, Kylie Minogue, Cliff Richard og Andrea Bocelli er blandt de 60 internationale kunstnere, hvis træer kommer til at sprede julestemning i år.

Lysfesten tændes 15. november

Fredag den 15. november kl. 15.30 sætter dansere, sangere og artister fra Wallmans Christmas Show julemusikken på De Syngende Træer (Park of Music), og ikke mindre end 300 levende lys skaber en helt unik og højtidelig julestemning på dagen, hvor også Nytorvs juletræer -og belysningen tændes, Aalborg Julemarked åbner, og Aalborg Zoo skaber lystrylleri i den gamle have.

Så der er al mulig grund til at kickstarte juleoplevelsen ved at dukke op i Aalborg midtby på denne dag for lysfesten i Aalborg.

Samme aften blænder Aalborg Kongres & Kultur Center op for årets største julefest med netop Wallmans Christmas Show, der for første gang slår sine rødder fast udenfor Cirkusbygningen i København, endda med et show, som er skabt kun til Aalborg.

At beskrive, hvad Wallmans er, er lidt af en opgave, men ord som forbløffende, mindeværdigt og festligt giver en fornemmelse af, hvilken aften der er i vente for publikum.

På dagen for deres første show er alle nordjyder inviteret til at opleve Wallmans åbne for festlighederne, når de tænder for julelys og julemusikken ved De Syngende Træer i Kildeparken.

Adventssøndage med levende lys

Udover den stemningsfyldte bymidte, kan der opleves en ganske særlig stemning ved julemusikken i Kildeparken hver adventssøndag op til jul.

Her blænder Aalborg Kongres & Kultur Center og Aalborg Kommunes Park og Natur ekstra meget op for julestemningen ved, igen i år, at tænde 300 levende lys ved De Syngende Træer, når mørket falder på.

Det er et helt særligt syn, der spreder en nostalgisk og gribende julestemning sammen med de mange internationale stjerners julemusik.

Der er i dag 95 syngende træer plantet i Kildeparken. De har eksisteret siden 1987, og hvert enkelte træ er plantet af en international kunstner, i forbindelse med en koncert i Aalborg Kongres & Kultur Center.

I juletiden kan man opleve 60 ud af de 95 træer, som er julepyntet og spiller julemusik.

Resten af kunstnerne har ikke indspillet julemusik.

Den perfekte symfoni: Kaffebar klar med uimodståelige is-sandwich

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommervejret er for alvor kommet til Aalborg ( … i hvert fald til og med i morgen), og du finder ikke to bedre venner end høj solskin og is.

Det skulle da lige være Behag Din Smags fuldstændige fantastiske bagværk i selskab med hjemmelavet is.

Igen i år har Aalborg bedste kaffebar nemlig tryllet i køkkenet og kreeret hele to fristende is-sandwich – naturligvis lavet helt fra bunden med økologiske råvarer.

Favoritten fra sidste år, Hindbærsnitte-is, kan vi heldigvis byde velkommen igen, men den har fået en særdeles sød og lækker ven.

I år har bageriet tryllet endnu engang og lavet en ny variant i form af en Brownie-is.

“Den smager som … en opgraderet mælkesnitte!”

Behag Din Smag har præsenteret isene som en nyhed i dag, sååååå … Vi stod selvfølgelig klar til at smage på herlighederne her til formiddag.

Hindbærsnitte-udgaven skuffer heller ikke i år.

Det iskolde lag af hindbæris er noget tykkere, end man kender fra den klassiske hindbærsnittes lag af syltetøj, men det er bestemt ikke en negativ ting.

Isen og de syndige mørdejsbunde er den perfekte kombination, og den lette syrlighed fra de friske bær, bringer balancen helt i top. En respektfuld opgradering af en af danskernes yndlingskager!

Men hvad så med den nye dreng i klassen?

Brownie-isen smager (surprise …) fuldstændig forrygende. Der er små stykke af brownie i vaniljeisen, og de to brownie-bunde har fået et ekstra skud kakao, og vi udbrød i kor: “Ej, den smager af mælkesnitte!”, og det er jo aldrig helt dårligt.

Læg dertil, at den uforklarlige mælkecreme fra mælksnitten er erstattet af den vildeste vaniljeis med browniestykker!

Intet besøg på Behag Din Smag uden byens bedste kaffe. Lene Hyldahl, indehaver og barista, anbefaler en Espresso Tonic som et friskt pust til de syndige is-bomber.

“Espresso Tonic er min personlige i sommervarmen, for den er helt vildt læskende,” forklarer Lene.

Behag Din Smag oplyser, at de fristende sommer-is koster 38 kr., og de vil kunne købes hele sommeren .. så længe lager haves!

Find din indre popstjerne frem: Nu kan du komme til X Factor casting i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV2
Foto: TV2

Drømmer du om at blive sanger? Eller kender du én, der har en helt fantastisk sangstemme, som hele Danmark burde høre?

Så er der nu mulighed for at få testet sangtalentet, når X Factor åbner op for pop-up castings rundt omkring i hele landet.

Det skriver TV2 i en pressemeddelelse.

Her i Aalborg foregår det traditionen tro i Folkekirkens Hus på Gammeltorv 4. Det bliver fredag den 12. juni kl. 14.00 – 20.00, at du kan komme til pop-up casting.

Udover muligheden for at komme videre i X Factor, kan du også møde finalisten og nordjyden Mathilde Cafeey, der kommer forbi og hilser på.

Sådan foregår en pop-up casting

Pop-up casting er en uformel casting, hvor du blot skal komme, som du er. Du skal ikke synge for dommertrioen fra TV, men bliver mødt af de flinke X Factor castere.

Og hvis du imponerer dem, har du chancen for at komme videre til auditions, hvor du skal synge foran dommerne.

Foto: Lasse Lagoni

“Man får derfor en stor forlomme i køen, hvis man stiller op d. 12. juni. Og så er det helt lowkey og ufarligt – og faktisk lidt hyggeligt at kigge forbi vores pop-up,” skriver X Factor.

Kommer du forbi en pop-up casting, undgår du en tur til Aarhus eller København til de officielle precastings i august, hvor køen er ufattelig lang.

Hvad: X Factor pop-up casting
Hvor: Folkekirkens Hus
Hvornår: Fredag den 12. juni kl. 10-14

Du kan finde mere info her.

Frisk vand i bassinerne: Vestre Fjordpark genåbner i denne uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nu er der godt nyt til os, der er ved koge over i den nordjyske sommervarme.

I går kunne vi fortælle, at Rigspolitiet og sundhedsmyndigerne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det kan du læse mere om her.

I dag skulle Magistraten i Aalborg Kommune så mødes, hvor åbningen af Vestre Fjordpark var et af hovedpunkterne på dagsordenen.

De har besluttet, at Vestre Fjordpark genåbner på fredag, den. 5. juni.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg Kommune har lavet en række foranstaltninger for at kunne håndtere afstandskravet i forbindelse med Covid-19 i Vestre Fjordpark.

Det er kommunens vurdering, at det dermed vil være forsvarligt igen at lukke vand ind i Vestre Fjordparks bassiner.

Nedenstående foranstaltninger er blevet truffet:

 

  • Markeringer på opholdsarealerne der gør det muligt at overholde det nødvendige afstandskrav på 1 meter både på det grønne areal og trædækket.
  • Legepladsen og tårnet vil være afspærret og kan ikke benyttes.
  • Tarzanbanen afspærres og 1 meter vippen, 3 meter vippen samt udspringstårnet vil være lukket for at undgå, at der opstår lange køer og for at undgå kontaktflader, som mange personer rører ved.
  • Vandet udskiftes løbende via pumpen, så der hele tiden er frisk vand i bassinerne.

Aalborg Havnebad og Nibe Fjordbad åbner også fredag 5. juni. Også her vil der blive sørget for, at afstandskravene kan overholdes.

Lækre is hele sommeren

Udover udsigt til frisk vand i bassinet, kan vi også glæde os over, at Café Salt holder åbent ALLE dage resten året. Derfor kan en forfriskende dukkert kombineres med en lækker is; hvad med en Joe Exotic? Læs mere om det skøre tiltag her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her