Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Traditionel med et pift: Surdejsbageren præsenterer årets fastelavnsbolle

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Det kan ind i mellem føles som om, at de gode nyheder ikke ligefrem står i kø i øjeblikket – men tager man de positive briller på, så vrimler det jo ligefrem med dem.

Hvis du spørger os, så er en ny fastelavnsbolle i byen nemlig verdens bedste af slagsen. Og her kommer endnu én.

Fastelavn er på mange måder bundet op på traditioner, og alting skal helst være som det plejer – men når man hedder Surdejsbageren og kun har 13 måneder på bagen, så er der tværtimod plads til at lade kreativiteten blomstre i helt nye retninger.

… hvilket også netop er det, der er sket i tilblivelsen af dette vidunder af en bolle.

Traditionel med et pift: Surdejsbageren præsenterer årets fastelavnsbolle

“Vores fastelavnsbolle er en traditionel én af slagsen med et pift af noget uventet.

Bollen er blød med flødeskum på toppen, mens midten består af en hjemmelavet lime/vaniljecreme, solbærkompot, hvid chokolade ganache, karamelliseret hasselnød og brombærstøv,” fortæller Henrik Bruse Skougaard.

Fastelavnsbollen kommer i én variant, men er faktisk et virkelig godt bud på en bolle, der kan det hele.

Sødmen fra vaniljecremen går fantastisk godt i spænd med den mere friske solbærkompot – og som et ikke-så-flødeskums-hungrende-menneske (selv tak for det ord!) er den lille, bløde top den helt perfekte mængde.

Her på redaktionen er der bred enighed om, at selv Mette Blomsterberg ville nikke anerkendende.

Traditionel med et pift: Surdejsbageren præsenterer årets fastelavnsbolle

Farvel til Nutellasneglen

Efter en travl december havde Surdejsbageren Henrik ellers planer om en stille og rolig januar, hvor der var tid til lige at trække vejret og lade folk have deres januarkur i fred. Sådan gik det selvfølgelig ikke.

I stedet fik han den legendariske Nutellasnegl på menuen, og pludselig glemte aalborgenserne alt om et sukkerfrit nytår.

“Vi har solgt mere end 500 snegle, siden vi lancerede den for en uge siden. Det har været helt sindssygt,” fortæller Henrik.

Traditionel med et pift: Surdejsbageren præsenterer årets fastelavnsbolle

Nutella-snelgen er skabt med udgangspunkt i bestselleren kanelsnegl, hvor den klassiske remonce er skiftet ud med det tætteste man kommer på flydende guld: Nutella.

“Vi bagte snegle tre gange om dagen, og alligevel var der slet ikke nok til efterspørgslen.

Det er også derfor, at vi lige udskifter med fastelavnsbollen i en periode, for vi kan simpelthen ikke nå at bage begge dele,” siger han med et grin.

Selvom det bliver noget af en opgave for fastelavnsbollen at leve op til sin forgænger, så må vi nok også erkende, at det måske er sundt nok for os at udskifte det flydende chokolade med lidt friske solbær.

Bare for en stund.

Traditionel med et pift: Surdejsbageren præsenterer årets fastelavnsbolle

Fastelavnsbollen koster 30 kr. og fås så længe lager haves. 

Del artikel

Andre læser også