Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tour-stemning i Aalborg: Politikere hepper folk på job og skole i morgen

Af Michael Qureshi

Cyklen skal gerne være det foretrukne transportmiddel.

Det markerer Aalborg Kommune og Cyklistforbundet i hele september, hvor der arrangeres en række sjove og fede aktiviteter på den tohjulede.

Det hele kickstartes i morgen onsdag d. 2. september, når prominente politikere og medarbejdere fra Aalborg Kommune skaber Tour-stemning i Aalborg.

Tour de France er netop sat i gang i det franske, og meget aktuelt heppes der på morgencyklisterne på Limfjordsbroen og ved Riishøjsvej tæt ved Filstedvejens Skole.

To kendte politikere hepper med

Der skrives på vejen, og der bliver klapsalver, koklokker og en masse andet gejl, når der skal heppes. Blandt dem der skal tidligt i tøjet er de to Rådmænd Hans Henrik Henriksen (By- og Landskabsforvaltningen) samt Mads Duedahl (Sundheds- og Kulturforvaltningen).

Sidstnævnte vendte i øvrigt tilbage fra barsel i dag, så han er klar på en tidlig tur.

“Det er et sundt valg at tage cyklen til arbejde. Og så er det godt for humøret, mens man får motionen.

Aalborg er jo smuk – selv når vinden blæser lidt – så det styrker velværen og den mentale sundhed at suse gennem byen.

Hverdagstransporten er et godt sted at starte, hvis man gerne vil kickstarte en sundere livsstil, så jeg kan kun opfordre alle til at få fundet cyklen frem,” siger Mads Duedahl.

Cykel

Tour-stemning i Aalborg: Politikere hepper folk på job og skole i morgen
Mads Duedahl

Smil og røde kinder

Han suppleres af sin kollega i byrådet.

“Jeg glæder mig til at hylde de hårdtarbejdende morgencyklister.

Sidste år mødte vi kun smilende ansigter med røde kinder. Det er jo bæredygtigt at sætte sig på cyklen i stedet for at starte bilen.

Generelt er der også trængsel i vores bytrafik i øjeblikket med de mange fremrykkede infrastruktur-projekter, så jeg håber at vi i september kan flytte nogle borgere fra bil til cykel,” siger Hans Henrik Henriksen

Cyklistforbundet er traditionen tro klar med eventet og kampagnerne ”Vi cykler til arbejde” og ”Alle børn cykler” for skolerne, mens Aalborg Kommune, Aalborg Cykelby og ”Bevæg dig for livet” bakker op med ”Alle op på cyklen” forskellige steder i bybilledet.

Tour-stemning i Aalborg: Politikere hepper folk på job og skole i morgen

Masser af aktiviteter i skolerne og børnehaverne

Cykling i hverdagen hjælper dit barn, lyder det fra Cyklistforbundet, der med kampagnen ”Alle Børn Cykler” – også kaldet ABC – vil hjælpe børn til at cykle mere både i og uden for skoletiden. Det giver både trivsel og fællesskab.

Aalborg Kommune er blandt de i alt 36 samarbejdskommuner, der har valgt at gøre en særlig indsats for at støtte, at så mange klasser fra kommunens skoler som muligt cykler med.

“Jeg er selv en ivrig cyklist, og jeg synes, at det er vigtigt, at børnene deltager i ABC, fordi ud over at det giver god motion at cykle, så giver det også et godt fællesskab at følges på vej til og fra skole.

Jeg håber, at forældrene vil bakke op om dette års kampagne, så børnene cykler, så meget som muligt i kampagneperioden, men det er også vigtigt, at børnene fortsætter med at cykle, når kampagnen er slut, så børnene får de gode vaner ind under huden,” siger Tina French, rådmand i Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune.

Tour-stemning i Aalborg: Politikere hepper folk på job og skole i morgen

Er vært for flere cykelture i september

I Aalborg Kommune deltager 50 klasser med i alt 1137 elever fra 17 skoler i kampagnen der kører fra den 7. til 20. september.

Det forventes, at over 100.000 skolebørn på landsplan vil deltage i kampagnen, som Cyklistforbundet kører i samarbejde med Novo Nordisk og Jyske Bank.

Også kommunens yngste bliver aktiveret, når Cyklistforbundet inviterer børnehavebørnene i kampagnen ”Vi kan cykle”. Her vil der være mulighed for de unge poder at prøve kræfter med cykellegebanen på Løvbakken.

Cyklistforbundet vil også i september være vært for flere cykelture rundt i Aalborg og i kommunens landdistrikt. Følg med på Aalborg Kommunes facebookside eller på Aalborg Cykelbys facebookside, hvor turene vil blive annonceret. 

Del artikel

Andre læser også