Tør I prøve det? Gyserhus for børn overgår de andre år

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

For fjerde år i træk er Aalborg Karneval klar til at afholde Skræm livet af dine børn, hvor der vil være både spøgelseshus, aktiviteter samt sjov og ballade for børn i alle aldre.

Det hele foregår i en stor forladt lagerhal i Nørresundby på lørdag den 28. oktober.

I oktober måned har der i landsdækkende medier været meget snak om Tivoli i Københavns helt nye spøgelseshus Det Hjemsøgte, og det slår flere rekorder i den store forlystelsespark.

Så det er fedt, at Aalborg også har en uhyggelig version af et spøgelseshus.

Vi har taget en snak med den daglige leder af Aalborg Karneval, Kresten Thomsen, om hvad man kan forvente af det enorme spøgelseshus.

”I år har vi skruet endnu mere op for det hele. Vi har mange flere aktive statister for at gøre oplevelsen så autentisk som muligt, og jeg tror vi med begivenheden i år sætter nye standarder for, hvad man kan som spøgelseshus.” fortæller Kresten.

En helt unik oplevelse

Årets tema er inspireret af den haitianske voodooreligion og sort magi. Der er blevet kastet en forbandelse over Aalborgs karnevalsgrupper, som nu hjemsøger den gamle lagerbygning til skræk og rædsel for alle, som tør bevæge sig indenfor.

”Vi tør godt love den perfekte helhedsoplevelse, hvor temaet er gennemgående for alle de aktiviteter, vi laver. Det bliver ligesom Aalborg Karneval en oplevelse, som er helt unik”, fortæller Kresten begejstret.

I Spøgelseshuset vil børnene få guidede ture, hvor de i små grupper bliver ført gennem kringlede kroge og ind og ud af rum med forskellige temaer, hvor der selvfølgelig vil være overraskelser og (u)hygge undervejs.

Foruden Spøgelseshuset kan børnene se frem til et væld af aktiviteter. Der vil være ansigtsmaling, edderkoppe-kast, hjernebowling og meget, meget mere.

For børn i alle aldre

Mange forældre vil nok have store overvejelser om, hvor meget gys deres børn kan klare. Kresten fortæller os, at det bestemt ikke er for curlingforældre, men at alle i princippet kan være med.

”Vi afholder en introfilm i starten, hvor børnene hurtigt kan se, om det er noget for dem. Børn under 6 år stopper ofte der, og de kan så nyde mange af vores andre aktiviteter, som vores edderkoppekast og hjernebowling.” fortæller Kresten og fortsætter:

”Første del af ruten er det, vi kalder moderat uhyggelig, men vi skruer endnu mere op for uhyggen i anden del. Hvis man ikke ønsker anden del af ruten, kan man bare forlade rundturen efter første del.”

Ny lokalitet giver endnu flere muligheder

Aalborg Karneval har med stor succes afholdt Skræm livet af dine børn i blandt Huset i Hasserisgade og Aalborg Historiske Museum, men i år rykker Aalborg Karneval ind i egne lokaler, Carnival Village i Nørresundby. Det giver ifølge Kresten Thomsen en masse nye muligheder:

”Vi kan gå de ekstra meter nu og med 1200 kvadratmeter opgraderer vi på alt fra størrelse, skræmmeniveau, rekvisitter osv.” fortæller Kresten.

I bedste karnevalsstil opfordrer Aalborg Karneval alle børn (og voksne) til at komme udklædte.

Kresten Thomsen fortæller MigogAalborg, at de allerede har solgt 80% af billetterne, så man skal være hurtig, hvis man vil prøve en både (u)hyggelig, skræmmende og sjov dag i børnenes tegn.

Book billetter lige her.

Hyggeligt for hele familien: Sig godnat til dyrene i Aalborg Zoo

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Hvis man vil prøve noget nyt i Aalborg Zoo, så bør man overveje at tage til helt særlige Late Night åbning fredag d. 6. september.

Her får man en helt særlig rolig stemning i hele Zoo, når mørket begynder at sænke sig, og der bliver roligt i omgivelserne. Aalborg Zoo holder åbent helt frem til kl. 20.00 denne dag, så man kan være med til at sige godnat til dyrene.

Man kan nyde sin aftensmad i Zoo, hvor bålpladsen er åben og deres forskellige grill er tændt op. Efter aftensmaden kan man så gå en tur i parken, hvor dyrene stille og roligt gør sig natklar.

Zoo har årligt også deres totalt udsolgte sov med dyrene på savannen, men det er lidt anderledes her, hvor man trods alt skal være ude senest klokken 20.00.

Læs også: August slutter vildt: Så meget sker der i Aalborg

Tigerungerne vokser hurtigt

Man kan måske også være heldige at få et glimt af de hastigt voksende tigerunger.

Faktisk går det over alt forventning med de to unger, der i april kom til verden – som en stor overraskelse for Zoo.

Fødslen var en stor glæde, da tigerne tilhører den stærkt truede Sumatra-art, som der kun findes omkring 400 individer tilbage af i naturen. Det er især skovfældning og krybskytteri, som truer tigrene.

“Det går forrygende fantastisk!” siger dyrepasser Frank i en video, som Aalborg Zoo har delt på YouTube.

Måske læste du den skønne historie om dengang dyrepasser Frank reddede tigerungerne ned fra højderne.

Bethari også vist sig at være en både omsorgsfuld og rolig mor.

Hun passer tålmodigt ungerne, men er også tryg nok til at lade dem være alene af og til.

Dyrepasserne har derfor haft mulighed for at undersøge og veje ungerne løbende.

Hvis man vil være med til at putte dyrene, så skal man bare købe almindelig entré-billet til Zoo på dagen.

Læs også: Rekordhandel: Vild penthouse-lejlighed er den dyreste nogensinde i Aalborg

Tæt på Aalborg: Nu kan du købe et hus med egen landingsbane

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom vi i Aalborg har en velfungerende lufthavn med gratis parkering og gode forhold for passagererne, kan man indimellem godt drømme om en privat landingsbane, hvor du er fri for både kø og lange security-checks, og hvor din egen seng kun er få meter væk.

Den drøm kan nu gå i opfyldelse her i Nordjylland på adressen Ellehammersvej 150 i Vadum.

Mæglerhuset har nemlig fået Vadum Flyveplads til salg, hvor du i købet både får et fint stuehus på 195 m2 og tilhørende 5 ha jord for 1.695.000 kr.

På grunden finder du den famøse landingsbane, der må siges at være en helt unik detalje ved stedet.

Foto: Mæglerhuset

Landingsbanen er godkendt og har en længde på godt 600 meter.

Åbent hus i weekenden

Mæglerhuset holder Åbent Hus på søndag den 25. august fra kl. 16.00-16.30, og her kan du få stillet nysgerrigheden om både hus og landingsbane.

Den nuværende ejer Kaj, er tidligere pilot og har sågar selv været med til at bygge fly. Han har været særdeles glad for landingsbanen, men nu skal der nye luftlag til.

Foto: Mæglerhuset
Foto: Mæglerhuset

”Ejendommen ligger i Aalborg kontrolzone. Derfor skal der rapporteres til Aalborg Lufthavn før start og landing,” fortæller den nuværende ejer.

Du finder mere info om ejendommen her.

Vælg alle dine favoritter: Helmuth lancerer Hverdagsbrunch

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Byens brunch-scene shiner som aldrig før, og der findes snart ikke én café eller restaurant, der ikke har det legendariske måltid på menukortet.

At skille sig ud på den front kan derfor være en udfordring, men alligevel har mange forsøgt at bringe noget helt nyt på bordet.

Heriblandt Helmuth Bar & Kitchen, der i weekenden serverer en overdådig brunch-buffet med alt, hvad den rumlende mave kan begære.

Nu har Helmuth dog også valgt at jonglere med sine brunch-kundskaber i hverdagene med konceptet Helmuths Hverdagsbrunch.

Fra tirsdag til fredag, kl. 10.00-14.00, kan du kigge forbi Helmuth og sammensætte, hvad der for dig er den helt perfekt brunchtallerken.

Med en liste på bordet, en blyant i hånden og mere end 20 valgmuligheder er du nu klar til kamp.

Skarp pris med drikkevarer ad libitum

Eneste spørgsmål er: Hvad har du lyst til?

Brunchpølser og sprødstegt bacon? Røræg? Ost og marmelade? Årstidens frugt? En smørbagt croissant?

Det kan være svært at fravælge – men det behøver du faktisk heller ikke.

Helmuth anbefaler, at du vælger 4-5 retter, men det er naturligvis muligt at gå all in og bestille lige så meget, som din brunchsult beder dig om.

Prisen for 4 retter er 178 kr., 198 kr. for 5 retter, og herefter 20 kr. pr. ekstra ret. Der er altid én lille brødkurv inkluderet i prisen.

Et sådant gilde kræver selvfølgelig også noget at skylle ned med. Men her er der heller ikke noget at frygte – drikkevarer ad libitum er nemlig inkluderet i prisen.

Her kan du vælge alt fra ingefærshots, juice, hjemmelavet saft og kaffe i alle afskygninger.

Noget for enhver smag

Her på MigogAalborg satte vi selvfølgelig krydser ad libitum på den mangfoldige liste, og efter at smagt alle retterne, kan vi kun konkludere, at det her koncept bliver et sikkert hit på brunchhimlen i Aalborg.

Der er – bogstaveligt talt – noget for enhver smag, og uanset om du er til de sunde valg, de syndige eller en blanding, er der masser af valgmuligheder på menukortet.

Vi har svært ved at udpege deciderede favoritter, men vi vil dog lige fremhæve retter som hjemmelavet limeguf(!) til den friske frugt, hashbrowns med aioli, den chokoladeovertrukkede romkugle og selvfølgelig Helmuth’s berygtede hjemmelavede nutella, som går perfekt sammen med den smørbagte croissant.

Konceptet er også den oplagte mulighed, hvis du og venindegruppen aldrig kan blive enige om, hvem der har opfundet den dybe brunchtallerken.

Her burde alle kunne få stillet sine lyster, og er du veganer, vegetar, glutenallergiker eller laktoseintolerant, så er det med små, grafiske markeringer, også nemt at navigere rundt i madlabyrinten.

En stor anbefaling herfra.

Hvad: Helmuths Hverdagsbrunch
Hvornår: Tirsdag-fredag, 10-14
Hvor: Boulevarden 28, 9000 Aalborg

Læs mere her.