To søndage i træk: Scheelsminde laver Den Store Kagedag

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For mange er en konditorkage et symbol på noget syndigt og lækkert, som især er oplagt at kaste sig over, når noget kræver en særlig fejring.

Men måske behøver man egentlig ingen anden god undskyldning end, at det er søndag og livet (og kage) er fantastisk.

De næste to søndage dedikerer Hotel Scheelsminde sine eftermiddage til aalborgenserne, og her kommer en drøm af en kagebuffet til at være omdrejningspunktet på den stemningsfyldte herregård.

25 hjemmelavede kager og lækkerier

Scheelsminde er i forvejen kendt for sit høje gastronomiske niveau – og dette er bestemt ikke en undtagelse, når vi snakker om deres kager.

I kagebuffeten vil du kunne mæske dig i hele 25 kager – alle lavet af gode, hjemmelavede råvarer.

”Alt er lavet fra bunden – som i virkelig alt!” fortæller Mia Bragenholt, som har været hotellets faste konditor i over fire år, og hun er dermed hver dag med til at sikre en høj faglighed inden for Scheelsmindes egne mure.

Mia bager blandt andet selv lagkagebundene og koger selv cremerne.

”Buffeten vil indeholde noget for både små og store kageelskere. I anledning af fastelavn vil der i weekenden være seks forskellige fastelavnsboller med eksempelvis marcipan, hjemmekogt creme og flødeskum,” forklarer Mia.

Derudover vil der også være hele tre forskellige slags flødeboller, flere forskellige slags moussekager og browniebund med solbær.

”Der vil uden tvivl være noget for enhver kagesmag, og det bliver uden at gå på kompromis med kvaliteten. For os handler det ikke så meget om hvad tingene koster, men om kvaliteten og dét at give gæsterne en ekstraordinær oplevelse.” siger Mia.

God pris i smukke omgivelser

Prisen for to timer i kagehimlen er kun 98 kr. og kan nydes med udsigten til Scheelsminde smukke have, hvor der også er mulighed for at gå en tur, enten før eller efter det store kageorgie.

Men for Mia er Den Store Kagedag ekstra sjov: Dette giver hende nemlig en perfekt mulighed for at bladre i sine mange opskrifter og finde sit bedste bud på de lækreste kager, man overhovedet kan forestille sig.

Til dagligt står Mia for alt bagværk til hotellets gæster og søde sager til de konferencegæster, der kommer i løbet af ugen – men også for at kreere smukke kager til begivenheder udenfor huset.

”Det er faktisk ret nyt, at vi laver kager ud af huset, så Den Store Kagedag bliver også en oplagt mulighed for at vise vores gæster hvad vi ellers kan,” slutter Mia.

Læs hvordan du reserverer bord her og se udvalget af den kommende søndags kager her:

 • Fastelavnsboller med fløde
 • Fastelavnsboller med jordbærdskum
 • Fastelavnsboller med hjemmekogt creme
 • Fastelavnsboller med marcipan og hindbær
 • Fastelavnsboller med chokolade
 • Wienerbrødsfastelavnsboller
 • Cookies
 • Cupcakes
 • Othellolagkage
 • Gåsebryst
 • Hindbærsnitter
 • Almindelige flødeboller
 • Flødeboller med lakrids
 • Flødeboller med jordbær
 • Fragilite roulade
 • Citrontærte
 • Toscatærte
 • Kajkager
 • Mozartboller
 • Marengs
 • Gateau Marcel
 • Napoleonshatte
 • Okseøjne
 • Macarons
 • Brownie
 • Browniebund med solbærmousse
 • Nøddebund med passion- og kokosmousse

25 år med Fast Eddie’s Pool Hall: Fejres med tilbud og stor fødselsdagsfest

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

De seneste år er en række af Aalborgs helt legendariske steder lukket.

Der findes heldigvis stadig de berømte etablissementer, der lever i bedste velgående, og ét af dem kan nu fejre 25-års jubilæum.

Fast Eddie’s Pool Hall har eksisteret siden 1994 og bærer titlen som Aalborgs ældste  pool hall.

De 25 år skal fejres med stil, og Eddie’s inviterer alle til en stor jubilæumsfejring i deres nyrenoverede lokaler lørdag den 21. september på 1. sal af Maren Turis Gade 9. 

Festlighederne starter om eftermiddagen med en reception fra kl. 12.00 til 15.00 og fortsætter fra kl. 21.00 til 24.00 om aftenen med live musik fra bandet Upstairs og masser af god stemning.

Er du frisk på et udfordrende spil pool, vil der også være mulighed for at prøve kræfter med nogle af Fast Eddie’s Pool Hall turneringsspillere i løbet af aftenen.

Hvis du vinder over en af de erfarne spillere, har Eddie’s en gratis øl klar til dig i baren.

Fast Eddie's Poolhall

Old-school charme

Når man tager trappen op til Fast Eddie’s Pool Hall – eller bare Eddie’s som det hedder i folkemunde – er det som at træde ind i en anden tidsalder.

Mørkbejdset træ dominerer lokalerne og skaber en hyggelig, omfavnende atmosfære, hvor det virker som det mest naturlige i verden at lade sig sænke ned i de brune lædersæder i en af de mange båse og nyde en drink.

Renoveringen af lokalerne er sket i tråd med poolhallens sjæl, og der er både blevet plads til et lounge-område med ekstra siddepladser og storskærm samt en “ny” rustik bar, hvor du kan bestille øl fra en af 10 haner eller få dig en drink fra det ekstra store udvalg af spiritus.

Havde Eddie’s være placeret i USA og ikke Aalborg, kunne man snildt forestille sig, at den old-school poolhall med al sin charme ville have været et perfekt stamsted for pool-legenden Fast Eddie, som lægger navn til stedet – og som blev portrætteret af Paul Newman i The Hustler og The Color of Money.

Men man skal endelig ikke tage fejl; poolhallen er i høj grad også gearet til unge mennesker.

Man kan bl.a. udfordre ens venner i et spil bordfodbold eller dart, slå sig ned i sæderne og se fodbold på storskærm, spille brætspil i loungen eller prøve chancen på spilleautomaterne i spillehallen, hvor der er 88% udbetaling.

Og selvfølgelig er der poolborde – masser af poolborde.

Hele ni for at være eksakt, hvor man ikke er tvunget til at betale for en hel time, men derimod kan betale 0.75 kr i minuttet om dagen og 1.17 kr i minuttet om aftenen i hverdage eller 1.33 kr i minuttet fra fredag til lørdag.

Fast Eddie's Poolhall

En uge med gode tilbud

Hvis du ikke kan nå med til festlighederne om lørdagen, er der heldigvis masser af gode tilbud at benytte sig af i hele denne uge.

Du kan bl.a. spille pool til kun 25 kr hele ugen i én time mellem 12.00 og 18.00.

Udover at kunne spille pool til billige penge, vil der også være masser af gode tilbud på øl og sjusser i uge 38.

Du kan bl.a. købe en Classic Tuborg fad til 25 kr fra mandag til torsdag, sjusser til 25 kr fredag og lørdag, og 0,5 l sodavand til 25 kr om søndagen.

Kan du generelt ikke få nok af pool, kan du for 250 kr om måneden spille alt det pool, du vil – bortset fra når der er fuldt hus.

Fast Eddie’s er også med i ClubAalborg, og du kan hele september få 1 times pool samt 2 fadøl (0,4 l) eller 2 sodavand (0,5 l) til kun 100 kr.

Hvad: Fast Eddie’s Pool Hall jubilæumsfest

Hvor: 1. sal, Maren Turis Gade 9

Hvornår: 21. september, reception 12.00 – 15.00 og live musik 21.00 – 24.00

Gode tilbud hele denne uge

Scor billige bøger: Tre dage med kæmpe bogsalg på Hovedbiblioteket

Skrevet af: Michael Qureshi
Sådan plejer det at se ud når Biblioteket holder bogsalg
Sådan plejer det at se ud når Biblioteket holder bogsalg

Vi stormer ind i efteråret, og de mørke aftener venter lige rundt om hjørnet.

Når du er træt af den digitale verden med smartphones og streaming på fjernsynet, så kan du hygge dig med en bog under tæppet og med tændte stearinlys i stuen.

Eller måske har du brug for studiebøger, men SU’en trækker altid tænder ud hver måned. Så kan du nu score billige bøger i denne uge.

Torsdag, fredag og lørdag i denne uge inviterer Hovedbiblioteket i Rendsburggade til det helt store bogsalg, hvor alle bøger som udgangspunkt koster en flad 10’er.

Derudover kan du få børnebøger til blot 5 kr. stykket, og det er noget, der plejer at trække massevis af folk til.

Normalt er der kø langt ud i Nørregade, så kom i god tid.

Mange kroner at spare på bøgerne

Til bogsalget finder du bøger, tegneserier og musik for enhver smag, og som noget nyt, kan du også købe brætspil til små priser.

Flere fagbøger som bruges på universitet og andre længerevarende uddannelser er også til salg, så der er gode muligheder for at gøre en handel – uanset hvad du måtte mangle hjemme i bogreolen.

Du kan også være heldig at finde musik – både LP’er (klassisk musik), CD’er og bokssæt.

Hovedbiblioteket holder bogsalg følgende dage:

Torsdag 19. september kl. 10 – 18
Fredag 20. september kl. 12 – 18
Lørdag 21. september kl. 10 – 14

Bemærk at man udelukkende kan betale med kontanter eller MobilePay til bogsalget.

Spar op til 80 % på kendte brands: Tiffany og Noella holder lagersalg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. september bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i næste uge er det på lageret på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare fra 50-80 % på alle varer – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80 %.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Torsdag d. 26 sept fra kl. 10-18
Fredag d. 27 sept fra kl. 10-18
Lørdag d. 28 sept fra kl. 10-16