To søndage i træk: Scheelsminde laver Den Store Kagedag

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For mange er en konditorkage et symbol på noget syndigt og lækkert, som især er oplagt at kaste sig over, når noget kræver en særlig fejring.

Men måske behøver man egentlig ingen anden god undskyldning end, at det er søndag og livet (og kage) er fantastisk.

De næste to søndage dedikerer Hotel Scheelsminde sine eftermiddage til aalborgenserne, og her kommer en drøm af en kagebuffet til at være omdrejningspunktet på den stemningsfyldte herregård.

25 hjemmelavede kager og lækkerier

Scheelsminde er i forvejen kendt for sit høje gastronomiske niveau – og dette er bestemt ikke en undtagelse, når vi snakker om deres kager.

I kagebuffeten vil du kunne mæske dig i hele 25 kager – alle lavet af gode, hjemmelavede råvarer.

”Alt er lavet fra bunden – som i virkelig alt!” fortæller Mia Bragenholt, som har været hotellets faste konditor i over fire år, og hun er dermed hver dag med til at sikre en høj faglighed inden for Scheelsmindes egne mure.

Mia bager blandt andet selv lagkagebundene og koger selv cremerne.

”Buffeten vil indeholde noget for både små og store kageelskere. I anledning af fastelavn vil der i weekenden være seks forskellige fastelavnsboller med eksempelvis marcipan, hjemmekogt creme og flødeskum,” forklarer Mia.

Derudover vil der også være hele tre forskellige slags flødeboller, flere forskellige slags moussekager og browniebund med solbær.

”Der vil uden tvivl være noget for enhver kagesmag, og det bliver uden at gå på kompromis med kvaliteten. For os handler det ikke så meget om hvad tingene koster, men om kvaliteten og dét at give gæsterne en ekstraordinær oplevelse.” siger Mia.

God pris i smukke omgivelser

Prisen for to timer i kagehimlen er kun 98 kr. og kan nydes med udsigten til Scheelsminde smukke have, hvor der også er mulighed for at gå en tur, enten før eller efter det store kageorgie.

Men for Mia er Den Store Kagedag ekstra sjov: Dette giver hende nemlig en perfekt mulighed for at bladre i sine mange opskrifter og finde sit bedste bud på de lækreste kager, man overhovedet kan forestille sig.

Til dagligt står Mia for alt bagværk til hotellets gæster og søde sager til de konferencegæster, der kommer i løbet af ugen – men også for at kreere smukke kager til begivenheder udenfor huset.

”Det er faktisk ret nyt, at vi laver kager ud af huset, så Den Store Kagedag bliver også en oplagt mulighed for at vise vores gæster hvad vi ellers kan,” slutter Mia.

Læs hvordan du reserverer bord her og se udvalget af den kommende søndags kager her:

 • Fastelavnsboller med fløde
 • Fastelavnsboller med jordbærdskum
 • Fastelavnsboller med hjemmekogt creme
 • Fastelavnsboller med marcipan og hindbær
 • Fastelavnsboller med chokolade
 • Wienerbrødsfastelavnsboller
 • Cookies
 • Cupcakes
 • Othellolagkage
 • Gåsebryst
 • Hindbærsnitter
 • Almindelige flødeboller
 • Flødeboller med lakrids
 • Flødeboller med jordbær
 • Fragilite roulade
 • Citrontærte
 • Toscatærte
 • Kajkager
 • Mozartboller
 • Marengs
 • Gateau Marcel
 • Napoleonshatte
 • Okseøjne
 • Macarons
 • Brownie
 • Browniebund med solbærmousse
 • Nøddebund med passion- og kokosmousse

Vejplejede negle og flotte vipper: Landsdækkende kæde åbner i Friis

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I går kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at multibrand-konceptet Kings & Queens åbner endnu en en butik i Friis.

Det kan du læse meget mere om her.

Men her stopper nyhederne ikke i Friis Shoppingcenter.

Neglesalon med stort udvalg

Der er en stigende interesse for personlig pleje og selvforkælelse, og snart er der mulighed for at få velplejede negle og flotte vipper i Friis Shoppingcenter, når neglesalonen Scandic Nails åbner.

Det skriver Friis i dag i en pressemeddelelse.

Scandic Nails tilbyder kunderne at få lavet negle, vipper samt manicure og pedicure til gode priser og ikke mindst i god kvalitet – noget de går meget op i.

“Vi lægger vægt på service, faglighed og tilfredse medarbejdere. Vi ønsker at give en god oplevelse til vores kunder, og være det sted de foretrækker pga. vores gode priser, gode service og dygtige, kompetente medarbejdere,” fortæller ejer Vivian Duong.

Scandic Nails har saloner i Odense og Århus og er ekspert på netop personlig pleje og selvforkælelse. Og de har vokseværk.

Med tiden ønsker de at åbne flere saloner, og de starter med Aalborg, som de har store forventninger til.

“Aalborg er en virkelig spændende by med en attraktiv profil og mange turister. Der sker rigtig meget i byen, og det gør der også i Friis Shoppingcenter, særligt nu hvor en stor spiller som Magasin er kommet til. Så vi glæder os til at blive en del af det,” fortæller Vivian Duong.

Scandic Nails åbner i november på 1. sal ved siden af Tiger of Sweden. Kunder kan både kigge forbi og få behandlinger uden tidsbestilling, men det er også muligt at booke tid online.

Hotdogs og Fortnite: Hvem kan slå Jaxstyle i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Fortnite
Foto: Fortnite

Er du under 30 år, eller har du børn i skolealderen, så har du med garanti hørt om spilfænomenet Fortnite.

Over 125 millioner verden over spiller allerede det gratis spil, som kan spilles fra både Playstation, PC’er, mobiler og tablets.

Fortnite er et skydespil, hvor man enten er på hold sammen med andre spillere online, eller spiller solo mod andre online-spillere på nogle fede baner.

Søndag har du mulighed for at kombinere det bedste fra både spil – og madverdenen.

Streetammo på Boulevarden inviterer nemlig til vaskeægte spilhygge på søndag fra kl. 10-16. Det skriver de på Facebook.

Kom forbi til en hotter og et spil Fortnite

Her kan man duellere i Fortnite mod nordjyden Jaxstyle, som blandt andet har over 100.000 følgere på YouTube.

Hans videoer om Fortnite er især yderst populære, hvor han på underholdende vis, fører seerne gennem en masse spil.

Fik du læst historien om den unge gut, fra Aalborg, som er blandt verdens 10 bedst Fortnite-spillere?

Udover en spændende duel mod internetfænomenet Jaxstyle og måske en præmie, kan man også se frem til at Streetammo sætter grillen op udenfor og byder på en hotdog til alle, der kigger forbi.

Streetammo opfordrer folk til at komme i god tid, da der sikkert vil være kø for at spille mod Jaxstyle.

Læs meget mere om begivenheden her.

Tidsplanen holder: Snart åbner Carl’s Jr i midtbyen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I juni kunne vi fortælle, at den store store amerikanske burgerrestaurant-kæde Carl’s Jr.  åbner på Boulevarden 8 i hjertet af Aalborg. Læs mere her.

Hvis man er gået forbi bygningen på Boulevarden på det seneste kan man se, at håndværkerne arbejder på højtryk i byggerod og støv i lange baner.

De har nemlig en stram deadline. MigogAalborg har været i kontakt med Carl’s Jr. og de fortæller, at de åbner i slutningen af november.

De fortæller videre, at de lige nu er i fuld gang med at ansætte det personale, som skal servicere aalborgenserne med burgere.

Sådan så Boulevarden 8 ud, inden renoveringen.

Optakt til endnu større burgerkrig

Hvis man følger med på MigogAalborg, er man vist ikke i tvivl om, at vi er ramt af en decideret burger-epidemi i midtbyen.

Foruden de mange caféer og restauranter, der serverer burgere, ligger her i forvejen følgende burgerkæder:

 • The Burger Shack
 • Burger Boom
 • Grillen Burgerbar
 • WeDoBurgers
 • McDonalds
 • Burger King.

Nu bliver der endnu vildere kamp om de burgerglade aalborgensere inde i byen. Carl’s Jr. er et populært spisested i Aalborg Storcenter i City Syd, hvor de trækker mange kunder, der blandt andet har været inde og handle i Bilka.

Carl’s Jr. er blandt verdens 50 største fastfoodkæder, og blev stiftet i 1940 af Carl Karcher.

Carl’s Jr. har mere end 3900 restauranter på verdensplan, heraf 12 i Danmark: Næstved, Hundige, Rødovre, Odense, Sønderborg, Kolding, Vejle, Aalborg, Aarhus, Tilst, Viborg, Holstebro.

Foto: Gastromand.dk

Burgere – chicken tenders og lækre milkshakes

Carl’s Jr. er kendt for sine autentiske amerikanske burgere fremstillet af 100% oksekød, hvor bøffen grilles over åben ild for at bevare saft og smag. En anden stor favorit – de sprøde Chicken Tenders – tilberedes af ferske stykker kvalitets kyllingebryst, der paneres og tilberedes i restauranten.

Derudover er Carl’s Jr. berømte for de lækre milkshakes, rørt af kugler på en base af vaniljeis.

Carl’s Jr. forsøger at differentiere sig fra konkurrenterne på mange områder.

Blandt andet tilberedes maden først i det øjeblik, gæsten bestiller og serveres efterfølgende ved bordet. Derudover er der gratis ”refill” på sodavand.