To søndage i træk: Scheelsminde laver Den Store Kagedag

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For mange er en konditorkage et symbol på noget syndigt og lækkert, som især er oplagt at kaste sig over, når noget kræver en særlig fejring.

Men måske behøver man egentlig ingen anden god undskyldning end, at det er søndag og livet (og kage) er fantastisk.

De næste to søndage dedikerer Hotel Scheelsminde sine eftermiddage til aalborgenserne, og her kommer en drøm af en kagebuffet til at være omdrejningspunktet på den stemningsfyldte herregård.

25 hjemmelavede kager og lækkerier

Scheelsminde er i forvejen kendt for sit høje gastronomiske niveau – og dette er bestemt ikke en undtagelse, når vi snakker om deres kager.

I kagebuffeten vil du kunne mæske dig i hele 25 kager – alle lavet af gode, hjemmelavede råvarer.

”Alt er lavet fra bunden – som i virkelig alt!” fortæller Mia Bragenholt, som har været hotellets faste konditor i over fire år, og hun er dermed hver dag med til at sikre en høj faglighed inden for Scheelsmindes egne mure.

Mia bager blandt andet selv lagkagebundene og koger selv cremerne.

”Buffeten vil indeholde noget for både små og store kageelskere. I anledning af fastelavn vil der i weekenden være seks forskellige fastelavnsboller med eksempelvis marcipan, hjemmekogt creme og flødeskum,” forklarer Mia.

Derudover vil der også være hele tre forskellige slags flødeboller, flere forskellige slags moussekager og browniebund med solbær.

”Der vil uden tvivl være noget for enhver kagesmag, og det bliver uden at gå på kompromis med kvaliteten. For os handler det ikke så meget om hvad tingene koster, men om kvaliteten og dét at give gæsterne en ekstraordinær oplevelse.” siger Mia.

God pris i smukke omgivelser

Prisen for to timer i kagehimlen er kun 98 kr. og kan nydes med udsigten til Scheelsminde smukke have, hvor der også er mulighed for at gå en tur, enten før eller efter det store kageorgie.

Men for Mia er Den Store Kagedag ekstra sjov: Dette giver hende nemlig en perfekt mulighed for at bladre i sine mange opskrifter og finde sit bedste bud på de lækreste kager, man overhovedet kan forestille sig.

Til dagligt står Mia for alt bagværk til hotellets gæster og søde sager til de konferencegæster, der kommer i løbet af ugen – men også for at kreere smukke kager til begivenheder udenfor huset.

”Det er faktisk ret nyt, at vi laver kager ud af huset, så Den Store Kagedag bliver også en oplagt mulighed for at vise vores gæster hvad vi ellers kan,” slutter Mia.

Læs hvordan du reserverer bord her og se udvalget af den kommende søndags kager her:

  • Fastelavnsboller med fløde
  • Fastelavnsboller med jordbærdskum
  • Fastelavnsboller med hjemmekogt creme
  • Fastelavnsboller med marcipan og hindbær
  • Fastelavnsboller med chokolade
  • Wienerbrødsfastelavnsboller
  • Cookies
  • Cupcakes
  • Othellolagkage
  • Gåsebryst
  • Hindbærsnitter
  • Almindelige flødeboller
  • Flødeboller med lakrids
  • Flødeboller med jordbær
  • Fragilite roulade
  • Citrontærte
  • Toscatærte
  • Kajkager
  • Mozartboller
  • Marengs
  • Gateau Marcel
  • Napoleonshatte
  • Okseøjne
  • Macarons
  • Brownie
  • Browniebund med solbærmousse
  • Nøddebund med passion- og kokosmousse