Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

To nye Street Art malerier afsløret i Aalborg: Her finder du dem

Af Michael Qureshi

Vi er helt vilde med de mange Street Art gavlmalerier rundt omkring i Aalborg.

Faktisk er det en tur værd at tage rundt og opdage alle de forskellige fede gavlmalerier. Nu har den verdenskendte Street Art-kunstner  Martin Whatson netop færdiggjort to nye centralt i Aalborg.

Han har haft rigtig mange ture op og ned med liften langs den 18 meter høje gavl i Søndergade i Aalborg.

Efter at have haft mange rejseforhindringer hele foråret og sommeren, nyder kunstneren at være kommet i liften igen med to smukke gavle i Aalborg som legeplads.

To nye Street Art malerier afsløret i Aalborg: Her finder du dem
Søndergade 60

En af verdens mest efterspurgte

Han startede som helt ung med at udforske gadens sprog på gader og stræder i Oslo, for i dag at være blevet en af verdens mest efterspurgte kunstnere både til gavl og lærred.

Kunstneren er i dag kendt for at have udviklet sit helt eget udtryk i en genkendelig æstetik, der kombinerer abstrakt bevægelse med figurative stencillerede kompositioner.

Der opstår hermed en udtryksfuld kontrast imellem spontaniteten i den graffitiprægede baggrund og de mere stilistiske stencils som lægges i lag herpå.

Dette vil man ikke mindst kunne finde i værket ’Rock Climber’ netop færdiggjort i Søndergade 60C, Aalborg.

To nye Street Art malerier afsløret i Aalborg: Her finder du dem
Søndergade 60

’PASSÉ’ – LANGESGADE 9

Den kolossale lift måtte herefter ud på en lille køretur længere ned af gaden for at nå den fine væg i Langesgade 9, hvor en smukt gammel murmestervilla tegnede rammen for hans næste gavlmaleri, hvor han i stedet ville spille på enkeltheden og den smukke stringens i farve og form med de mangefarvede små huse.

Beboerne have glædet sig uendeligt, og kan nu hver dag vende hjem til en smuk ballerina lavet i stencil med et multifarvet skørt, som taler smukt til de røde tage og grønne facader.

Han fik her en fantastisk velkomst af beboerne, som straks bød ham på aftensmad, og i løbet af 24 timer var værket allerede færdiggjort.

Martin Whatson har valgt at kalde værket ’Passé’, som en af ballettens grundpositioner, hvor en smuk ballerina fremtræder yndefuldt på en sart grå baggrund.

To nye Street Art malerier 
Rock Climber – Søndergade 60 c
Passé – Langesgade 9

Del artikel

Andre læser også