Kun i Aalborg: To nordjyske søstre skal synge med stjernenavn

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sissel Kjyrkebø er én af de mest eftertragtede artister i verden.

Den smukke nordmands stemmepragt har gjort hende kendt og elsket, hvor end hun går – hvilket blandt andet kom til udtryk i 2017, da Sissels Jul turnerede rundt i hele norden og endte med hele fem udsolgte koncerter i Danmark.

Torsdag d. 13. december vender Sissel igen tilbage til Aalborg Kongres & Kulturcenter, hvor aalborgenserne kan se frem til en julekoncert så smuk, at det halve sikkert kunne være nok.

Men denne gang kommer der alligevel til at ske noget helt specielt, når Sissel går på scenen foran Aalborg.

For første gang i Sissels Jul er der nemlig blevet afholdt en sangkonkurrence, hvor et lokalt talent ville få muligheden for at synge sangen Somewhere med den verdenskendte kunstner, mens hele Europahallen ser på.

Konkurrencen løb i alle landets koncertbyer, og det skulle vise sig, at Aalborg blev den by med allerflest bidrag. Bidrag, som Sissel selv var med til at gennemlytte og udvælge.

Søstre fra Aalborg vandt Sissels hjerte

Egentlig var det meningen, at der kun skulle udvælges én vinder – hvilket også har gjort sig gældende i samtlige byer … pånær Aalborg.

Her faldt Sissel nemlig over de to søstre, Silje og Hanna, som både havde indsendt et soloindslag; men også en duet i håbet om at kunne dele oplevelsen med hinanden. Og dette (jule)ønske skulle vise sig at gå i opfyldelse.

“Da jeg så Silje og Hannas videoer, så vidste jeg simpelthen ikke, hvad jeg skulle gøre, for jeg syntes, de var lige gode,” fortæller Sissel, da hun d. 30. oktober kom til Aalborg for at møde sine kommende guest stars.

“De klinger utrolig godt sammen, så vi besluttede, at vi måtte gå med dem begge to,” fortæller den tydeligt begejstrede sangerinde efter en halv times “møde” med søstrenes stemmer.

Og der var slet ingen tvivl, da vi i dagens anledning fik en lille smagsprøve på deres kunnen: Sissel havde fundet de helt rigtige kandidater.

Foruden at være meget talentfulde sangere så er de to søstre, der er vokset op med de smukke norske toner, nemlig også store fans af Sissel Kjyrkebø.

“Vi var ret nervøse for mødet med Sissel, da vi altid har set meget op til hende som sangerinde.

Vi kommer selv fra en musikalsk familie og i mange år været en del af et gospelkor. Så vi har optrådt meget – men aldrig med så stor en stjerne!” forklarer Hanna med beundring i stemmen – og Silje nikker.

Generelt var de to søstres smil fastlåst under hele mødet med deres barndomsidol, så der var slet ingen tvivl om, at de ville gøre hvad end der skulle til for ikke at skuffe sangerinden – eller dem selv.

Julen er noget særligt

Ingen kan betvivle det naturtalent, som Sissel besidder – og selvom hun naturligvis brillerer hele året rundt, så sker der alligevel noget helt særligt ved juletid.

Derfor er man næsten garanteret, at julestemningen er i hus, når man forlader Sissels koncert, der både byder på klassiske, højtidelige og ikke mindst alle vores favoritjulesange.

“Julen er den største familiehøjtid, vi har. Så uanset om man har en tro eller ej, så fejrer vi julen, fordi det er en tid, hvor vi kan være sammen. Hvor vi kan mærke, at vi hører sammen.” siger Sissel.

Til koncerten vil der dog også til at være plads til de mere tankevækkende “jule”-sange. Eksempelvis Somewhere, fra West Side Story, som søstrene skal synge med Sissel.

“Nogle gange kan julen være en svær tid for nogen, så det er vigtigt at have alle aspekter inde. Her er Somewhere en smuk tekst om håbet og glæden ved at være sammen.”

“Der vil være nogle sange, som ikke nødvendigvis har så meget med jul at gøre; men som jeg synes, repræsenterer en del af julens budskab.

En del af det som vi alle forbinder julen med: samhørighed, være sammen og selvfølgelig at betyde noget for andre.” slutter Sissel Kjyrkebø.

Hvis du også vil sikre dig en uforglemmelige aften til lyden af julens nok smukkeste toner, så er der stadig få billetter tilbage til Sissels Jul.

Find dem her.

Bliv under dynen: DMI varsler kraftigt blæsevejr i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For mange er søndagen den oplagte dag til at hygge under dynen med uldne sokker, varm kakao og binge watching af din yndlingsserie.

Netop denne søndag bliver måske oplagt til formålet.

DMI har nemlig udsendt en varsel om blæsevejr, der siger spar to.

Fra kl. 12 til 23 i aften vil der være risiko for stormende kuling fra vest med vindstød af stormstyrke, og DMI advarer om, at både tog- og vejstrækninger kan blive spærret, mens broer kan risikeres at skulle lukkes for gennemkørende trafik.

Især Skagerrakkysten forventes at rammes hårdt med vindstød på op mod 25-28 meter i sekundet.

En blæsende dag i Aalborg

Aalborg bliver dog heldigvis ikke lige så hårdt ramt, hvor styrken sandsynligvis når op på 21 m/s allerede fra middagstid og resten af dagen.

“I Aalborg nærmer vinden sig kulinggrænsen, så ifølge den nuværende prognose er der ingen grund til at frygte stormstyrke,” siger vagtchef ved DMI, Martin Lindberg til MigogAalborg og fortsætter:

“Men det er første gang i lang tid, at vi har haft så kraftig en vind, så det er selvfølgelig et aspekt, man skal tage med.

Prognosen kan også nå at ændre sig løbende, så vi anbefaler, at man følger med for at holde sig opdateret på eventuelle ændringer.”

Det er et dybt lavtryk nord for Færøerne, som i løbet af søndagen bevæger sig mod øst til Mellemskandinavien. Samtidig ligger et højtryk næsten stille vest for den Engelske Kanal.

Den store trykforskel giver Danmark et blæsevejr om søndagen, og især syd for Norge, over Skagerrak og ind over nordligste Jylland bliver vinden kraftig.

Der vil løbende blive holdt øje med udviklingen og om nødvendigt opgraderet til varsel eller justeret i risikomeldingen.

Følg med her.

Over 30 slags konditorkager: Scheelsminde inviterer til overdådig kagebuffet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Søndag d. 13. oktober kan du godt sætte et stort, fedt kryds i kalenderen.

Hotel Scheelsminde inviterer nemlig endnu engang til sit voldsomt populære kagebuffet-arrangement.

Her vil hotellets konditor trylle med lækkert bagværk, der vil kunne få selv den mest kagesultne nordjyde til at overgive sig … før eller siden.

For vi elsker jo kage. Hele året rundt. Men der sker nu alligevel noget særligt, når kalenderen skifter over til efterår og tanken om, hvorvidt bikinien passer, bliver pakket ligeså langt væk som den dårlige samvittighed.

Nu gælder det bare om at nyde synet af Aalborgs bronzefarvede landskaber, duften af nyfaldne blade og selvfølgelig smagen af din absolutte favoritkage.

Og det bliver der rig mulighed for.

Over 30 hjemmelavede kager

Netop denne kage-buffet består af mere end 30 forskellige hjemmelavede lækkerier: alt fra citrontærte, hindbærsnitter, gateau marcel, gulerodskage til den ikoniske Othellolagkage.

Fik vi sagt, at det hele er hjemmelavet?

Hotellets konditor bager for eksempel selv lagkagebundene og koger selv kagecremerne.

”Alt er lavet fra bunden – som i virkelig alt!” har hotellets konditor, Mia Bragenholt, tidligere fortalt om det overdådige kagebord.

Du skal være hurtig

Scheelsminde introducerede for første gang konceptet i februar sidste år, hvilket viste sig at være en massiv succes.

Faktisk så stor en succes, at alle pladser lynhurtigt blev udsolgt.

Derfor er det altså en god idé at tjekke sin kalender allerede nu, så du kan nå at sikre dig en plads til en drøm af et kagebord.

Efter kageædegildet har du sandsynligvis brug for lidt frisk luft … Her kan man passende tage en tur i Scheelsmindes dejlige park, hvor efteråret tager sig allerbedst og smukkest ud, i takt med at de gyldne blade daler ned fra træerne.

En plads til årets mest syndige arrangement koster 148 kr. og kan sikres lige her.

Hvad: Kagebuffet
Hvor: Hotel Scheelsminde
Hvornår: 13. oktober 2019

Nyt fra Eatlow: Plantebaseret takeaway tager over

Skrevet af: Redaktionen

I øjeblikket løber Aalborg Bæredygtighedsfestival af stablen i midtbyen, og hundredevis af aalborgensere har kigget forbi til en sludder om, hvordan vi hver især kan være med til at gøre Aalborg til en endnu grønnere by.

I Utzonparken har hele 70 standholdere stået klar til at berette om bæredygtige initiativer, der hver dag er med til at gøre en forskel for kloden.

Én af dem er PLA:NT: en 100 % plantebaseret takeaway og tilmed den første af sin slags i Aalborg.

Som enhvert anden plantefrø er PLA:NT lidt pludseligt skudt op af jorden uden at gøre nogen særlig stor opmærksomhed af sig.

Men det skulle vise sig, at PLA:NT ikke har valgt et tilfældigt sted at slå sine grønne folder ud.

Dette er nemlig sket i Reberbansgade 20, hvor Eatlow ellers har holdt til siden 2013.

Fra Eatlow til PLA:NT

Eatlow var kendt for blandt andet at tilgodese de aalborgensere, der gik ekstra op i sund kost med de rigtige næringsværdier – uden at gå på kompromis med smagen.

I september 2018 blev Eatlow tilbagekøbt af folkene bag SushiMania, der også oprindeligt startede konceptet op.

Siden har koncernen arbejdet på videreudvikling af det stærke Aalborg-brand, og det er altså nu blevet til PLA:NT.

Vi har taget en snak med nuværende indehaver samt COO i SushiMania Aalborg, Nathalie Ina Kühl:

“Det nye sted hedder Plant og bliver 100 % plantebaseret takeaway.

Det er noget, vi har arbejdet på i meget lang tid, da vi ville være sikre på, at vi kunne lancere noget mad, der smager minimum lige så godt som ikke-plantebaseret mad. Ellers gav det ikke mening for os,” fortæller Nathalie.

Mange ting på menukortet vil være velkendt af inkarnerede Eatlow-kunder, og blandt andet er shakes, burgere og wraps stadig at finde – bare uden dyr.

Rødbedebøf, socialt ansvar og verdensmål

Du kan for eksempel nyde godt af en no-hamburger med plantebøf, iceberg, tomater, pickles, løg, ketchup, sennep, mayo eller en signature burger med rødbedebøf, plante mozarella, avocado, salatmix, tomater og pickles.

PLA:NT har også tilføjet en proteinburger på menukortet, der i følge Nathalie indeholder mere protein end alle Eatlow’s kødbjerge.

“Vores koncept er skabt ud fra de beslutninger og erfaringer, vi har draget i vores andre virksomheder, gode som dårlige, sådan at vi i dag står med en sluttet cirkel af bæredygtighed.

Det betyder, at vi tager socialt ansvar, bruger bæredygtig emballage og samarbejder med Jysk Energi sådan, at vi kan udnytte strøm og el på den bedst tænkelige måde,” fortæller Nathalie, der slet ikke er i tvivl om, at fremtiden indbyder til, at endnu flere skal tage ansvar for den grønne udvikling.

“Klimasnakken kan jo blive lang, men faktum er, at kød bruger nogle ressourcer, som vi er ved at slippe op for. Det betyder også, at vi må begynde at tænke i andre baner, og derfor er blandt andet verdensmålene vigtige for os.

Personligt elsker jeg bøffer; og jeg kan sagtens spise en rød bøf om lørdagen og få frokost fra Plant om mandagen. Det ene behøver jo ikke at udelukke det andet,” fortæller hun.

PLA:NT bliver altså god, veltilberedt mad med god samvittighed – for både din krop, miljøet … og alt andet.

Du kan se hele menukortet her.