Kun i Aalborg: To nordjyske søstre skal synge med stjernenavn

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sissel Kjyrkebø er én af de mest eftertragtede artister i verden.

Den smukke nordmands stemmepragt har gjort hende kendt og elsket, hvor end hun går – hvilket blandt andet kom til udtryk i 2017, da Sissels Jul turnerede rundt i hele norden og endte med hele fem udsolgte koncerter i Danmark.

Torsdag d. 13. december vender Sissel igen tilbage til Aalborg Kongres & Kulturcenter, hvor aalborgenserne kan se frem til en julekoncert så smuk, at det halve sikkert kunne være nok.

Men denne gang kommer der alligevel til at ske noget helt specielt, når Sissel går på scenen foran Aalborg.

For første gang i Sissels Jul er der nemlig blevet afholdt en sangkonkurrence, hvor et lokalt talent ville få muligheden for at synge sangen Somewhere med den verdenskendte kunstner, mens hele Europahallen ser på.

Konkurrencen løb i alle landets koncertbyer, og det skulle vise sig, at Aalborg blev den by med allerflest bidrag. Bidrag, som Sissel selv var med til at gennemlytte og udvælge.

Søstre fra Aalborg vandt Sissels hjerte

Egentlig var det meningen, at der kun skulle udvælges én vinder – hvilket også har gjort sig gældende i samtlige byer … pånær Aalborg.

Her faldt Sissel nemlig over de to søstre, Silje og Hanna, som både havde indsendt et soloindslag; men også en duet i håbet om at kunne dele oplevelsen med hinanden. Og dette (jule)ønske skulle vise sig at gå i opfyldelse.

“Da jeg så Silje og Hannas videoer, så vidste jeg simpelthen ikke, hvad jeg skulle gøre, for jeg syntes, de var lige gode,” fortæller Sissel, da hun d. 30. oktober kom til Aalborg for at møde sine kommende guest stars.

“De klinger utrolig godt sammen, så vi besluttede, at vi måtte gå med dem begge to,” fortæller den tydeligt begejstrede sangerinde efter en halv times “møde” med søstrenes stemmer.

Og der var slet ingen tvivl, da vi i dagens anledning fik en lille smagsprøve på deres kunnen: Sissel havde fundet de helt rigtige kandidater.

Foruden at være meget talentfulde sangere så er de to søstre, der er vokset op med de smukke norske toner, nemlig også store fans af Sissel Kjyrkebø.

“Vi var ret nervøse for mødet med Sissel, da vi altid har set meget op til hende som sangerinde.

Vi kommer selv fra en musikalsk familie og i mange år været en del af et gospelkor. Så vi har optrådt meget – men aldrig med så stor en stjerne!” forklarer Hanna med beundring i stemmen – og Silje nikker.

Generelt var de to søstres smil fastlåst under hele mødet med deres barndomsidol, så der var slet ingen tvivl om, at de ville gøre hvad end der skulle til for ikke at skuffe sangerinden – eller dem selv.

Julen er noget særligt

Ingen kan betvivle det naturtalent, som Sissel besidder – og selvom hun naturligvis brillerer hele året rundt, så sker der alligevel noget helt særligt ved juletid.

Derfor er man næsten garanteret, at julestemningen er i hus, når man forlader Sissels koncert, der både byder på klassiske, højtidelige og ikke mindst alle vores favoritjulesange.

“Julen er den største familiehøjtid, vi har. Så uanset om man har en tro eller ej, så fejrer vi julen, fordi det er en tid, hvor vi kan være sammen. Hvor vi kan mærke, at vi hører sammen.” siger Sissel.

Til koncerten vil der dog også til at være plads til de mere tankevækkende “jule”-sange. Eksempelvis Somewhere, fra West Side Story, som søstrene skal synge med Sissel.

“Nogle gange kan julen være en svær tid for nogen, så det er vigtigt at have alle aspekter inde. Her er Somewhere en smuk tekst om håbet og glæden ved at være sammen.”

“Der vil være nogle sange, som ikke nødvendigvis har så meget med jul at gøre; men som jeg synes, repræsenterer en del af julens budskab.

En del af det som vi alle forbinder julen med: samhørighed, være sammen og selvfølgelig at betyde noget for andre.” slutter Sissel Kjyrkebø.

Hvis du også vil sikre dig en uforglemmelige aften til lyden af julens nok smukkeste toner, så er der stadig få billetter tilbage til Sissels Jul.

Find dem her.

Ny ejendomsmægler i Aalborg: Jysk Mægler vil gøre boligsalget billigere for kunderne

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Fra venstre: Kenneth Laustsen og Mikkel Gullach
Fra venstre: Kenneth Laustsen og Mikkel Gullach

At sælge sit hjem er noget de fleste kun gør et fåtal af gange i livet, og det kan tilmed blive til en dyr fornøjelse, hvis man ønsker at skifte bopæl.

Jysk Mægler er en ny ejendomsmægler på boligmarkedet i Aalborg, som vil gøre op med de høje omkostninger, der kan være i forbindelse med salg af bolig.

Jysk Mægler er en online digital mægler, der tilpasser sin markedsføring efter hvert enkelt bolig – og ifølge mæglervirksomheden er det måden, du som sælger kan spare penge.

Støtter lokalforeninger

Jysk Mægler slog officielt dørene op d. 1 Maj, men ikke fysisk. Jysk Mægler er nemlig ikke en fysisk ejendomsmæglerbutik, men en online mægler, som du kan besøge via deres hjemmeside.

Idemanden bag firmaet er Kenneth Laustsen, der også er ejendomsmægler, og han styrer forretningen fra sit kontor på hjemmeadressen.

“Selvom Jysk Mægler ikke er en fysisk butik, så yder jeg samme service som en ejendomsmægler i en fysisk butik.

Jeg holder enten møder hjemme hos kunden, så de ikke skal bekymre sig om parkering eller børnepasning. Ellers er jeg fan af at afholde mine møder på Ulla T i Vestbyen,” fortæller Kenneth.

Udover Kenneth, er der allerede ansat endnu en ejendomsmægler, Mikkel Gullach, i virksomheden hos Jysk Mægler.

“Vi skal arbejde i forskellige områder, hvor vi hver især kender hvert hjørne i lokalområdet.

Jeg arbejder primært i Aalborg, Nørresundby og byerne omkring. Mikkel Gullach er ansvarlig for Svenstrup og omegn, som er hans spidskompetencer.”

Fra venstre: Mikkel Gullach, Kenneth Laustsen

Den nyoprettede mæglervirksomhed har en helt særlig vision; foruden at sælge boliger med den største kundetilfredshed, vil de også værne om det lokale ved at bakke lokalforeningerne op i de byer, hvor boligerne bliver solgt.

“Vi skal bygge det lokale samfund op. En mægler arbejder i lokalområdet, og man skal værne om sin arbejdsplads. Derfor bakker vi op om lokalforeningerne hver gang der bliver solgt en bolig.

Når jeg sælger en bolig i Aalborg, så bakker vi eksempelvis en sportsforening i området op med en pose penge,” fortæller Kenneth.

Tilpasser markedsføringen til den enkelte bolig

En ting ejendomsmæglervirksomheden differentierer sig på, er at al markedsføringen på boligerne, der er til salg, foregår digitalt, og det er der en helt særlig årsag til.

Ifølge Kenneth, så er flere af ejendomsmæglernes markedsføringspakker standardpakker. Det er én af de ting, som de gør anderledes ved Jysk Mægler.

“Et eksempel er, at hvis en lignende ejendom, som den jeg får til salg i samme område, blev solgt på 92 dage, så skal markedsføringen passe til den pågældende bolig og til de 92 dage. Ikke mindre dage og ikke over.

På den måde betaler sælgerne ikke mere end hvad der er nødvendigt,” forklarer Kenneth.

Fra venstre: Kenneth Laustsen og Mikkel Gullach

Der er store planer for fremtiden hos Jysk Mægler.

Kenneth går nemlig med drømmen om at åbne Jysk Mægler i hele Jylland. Både nord og syd for Limfjorden.

Der er allerede planer om nye mæglere i 2020 – og det fortsat uden en fysisk butik – men du kan besøge Jysk Mæglers hjemmeside her.

 

Oplev de sejeste superbiler: Cool Car Race slutter i Aalborg i år

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du er til vilde biler som Ferrari, Lamborghini, Porsche og mange flere dyre bilmærker, så er Cool Car Race noget for dig.

Cool Car Race begyndte i 2010 som et løb for velhavende erhvervsfolk, der gerne ville støtte børn med behov for en ekstra håndsrækning.

Det blev startet af Aalborg-virksomheden Coolshop med stifterne Jacob Risgaard og Mark Nielsen i front. I 2012 rykkede løbet ud af Flyvestation Aalborg og ud på de rigtige veje i stedet.

Aalborg bliver ikke forbigået i år

Siden har Cool Car Race været rundt i hele Danmark samt i mange udenlandske byer. Sidste år var dog frygteligt for bilentusiaster i Aalborg, som var vant til, at løbet de fleste år startede i den nordjyske hovedstad.

For her blev Aalborg helt forbigået på ruten. Men nu er vi tilbage til det normale. Ruten er netop i dag blevet offentliggjort, og det er fedt at se, at man slutter af på hjemmebanen i Aalborg.

Starter på Rådhuspladsen

Løbet køres fra 23-25 august. Det hele starter på selve Rådhuspladsen i København.

“Vi er glade for igen at slutte turen i Aalborg. For første gang bliver det muligt at se alle stop og følge turen real time på et kort.

Det er også værd at bemærke, at det er en ren Danmarks-Tour i år,” siger Jacob Risgaard til MigogAalborg.

Har samlet over 4 mio. kr. ind til velgørenhed

Cool Car Race har gennem årene samlet over fire mio. kr. ind til velgørenhed. Sidste år slog man rekorden og fik samlet over 1,5 mio. kr. ind, som blev doneret via Coolunite til syge børn.

Der er 40 superbiler med i løbet som stort set alle har to kørere med. Så handler det om at få samlet så mange penge ind via netværk, sociale medier og forskellige stunts langs ruten.

Vi kan i hvert fald godt skrive under på, at vi glæder os til at se nogle af verdens fedeste biler komme rullende ind i Aalborgs gader, hvor de højest sandsynligt slutter nede ved Havnefronten.

Du kan tjekke ruten og årets løb ud her

Bliver vildt og vådt: Aalborgs store vandfestival Waater vender retur

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det var en sprøjtende succes, da Waater Festival sidste år fik premiere i Østre Havn.

I august måned fik Aalborg sin allerførste vandfestival, og efter en næsten ulidelig varm sommer kunne timingen vist ikke have været bedre.

Mod alle odds formåede Waater alligevel at ramme ind i de to dage på sommeren, hvor vandet flød fra oven.

Dette afskrækkede heldigvis ikke aalborgenserne fra at springe ombord, så festivalen alligevel fik den bedste start, de kunne forestille sig.

Derfor vender Waater selvfølgelig også tilbage i år. Denne gang den sidste weekend i august, 31. august – 1. september.

Igen i år kan erfarne og uerfarne vandhunde prøve kræfter med almindelige og ualmindelige vandaktiviteter i både sikre og trygge rammer.

Festivalen byder på alt fra et spring på Danmarks største Waater Blob, leg med SUP boards, mega SUP board, flydende trampolin, dyk på land, ture i kanoer og kajakker, adgang til Kabelparken og GoBoats – og meget, meget mere.

Igen i år er alle aktiviteter helt gratis. 

Over overfladen vil der ose af ægte festivalstemning og kunne købes måde mad, is og kølige drikke.

Programmet vil blive offentliggjort løbende, men allerede nu står det klart, at årets festival bliver endnu større og vildere end den sidste.

Et vådt og vildt firmarrangement

Udover at underholde festivalens publikum med de mange vandaktiviteter, har Waater også gjort en aktiv indsats for at få inkluderet byens virksomheder og de ansatte, der er friske på en van(d)vittig oplevelse, og samtidig opnå en stor og anderledes eksponering under festivalen.

Dette sker primært i festivalens hovedkonkurrence, hvor tilmeldte virksomheder dyster mod hinanden på den store, oppustelige luftpude.

Waater ønsker nemlig også at festivalen skal være et oplagt firmaarrangement, hvor lokale virksomheder kan konkurrere mod andre, imens flere tusinde publikummer kigger på.

”For det første er aktiviteten enormt sjov i sig selv, hvor man som kollegaer kan være sammen på en helt anderledes måde, end hvis man fx går ud og tager et spil bowling,” forklarer Nichlas Tougaard, som til dagligt er Partner og kreativ Direktør i reklamebureauet Det nye Sort – og derudover idémanden bag Waater.

”Som deltagere i konkurrencen har man både mulighed for at lege med udklædning og gadgets – mens man samtidigt eksponerer virksomheden og dens image på en helt ny måde.”

Bliv eksponeret på en anderledes måde

A. Enggaard og Handelsbanken har allerede skrevet sig på deltagerlisten, hvoraf op til 9 ansatte kan danne et hold.

Tre af de 9 får lov at vise sine talenter på Blobben, der bedømmes ud fra henholdsvis flotteste udklædning, bedste moves, højden på springet og den vildeste landing i vandet.

“Mens virksomheder får lov at slå sig løs, så kan publikummerne jo samtidigt få lov at opleve virksomhederne i helt andre roller, end de er vant til at se dem i.

Man bliver knyttet sammen med en positiv oplevelse, og der ligger nogle rigtig gode værdier i at turde være med i noget anderledes og vise sig fra en sjovere side, end man måske normalt forbinder bankdirektører eller revisorer med.

Og så er man jo også bare med til at støtte op om et sjovt og lokalt arrangement,” forklarer Nichlas.

Den store Blob-konkurrence finder sted på festivalens åbningsdag og har plads til 10 deltagende virksomheder.

Så kunne du og din virksomhed tænke sig at tage del i festlighederne, så læs mere eller tilmeld jer lige her.