Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kun i Aalborg: To nordjyske søstre skal synge med stjernenavn

Af Stine Kjølby Christensen

Sissel Kjyrkebø er én af de mest eftertragtede artister i verden.

Den smukke nordmands stemmepragt har gjort hende kendt og elsket, hvor end hun går – hvilket blandt andet kom til udtryk i 2017, da Sissels Jul turnerede rundt i hele norden og endte med hele fem udsolgte koncerter i Danmark.

Torsdag d. 13. december vender Sissel igen tilbage til Aalborg Kongres & Kulturcenter, hvor aalborgenserne kan se frem til en julekoncert så smuk, at det halve sikkert kunne være nok.

Men denne gang kommer der alligevel til at ske noget helt specielt, når Sissel går på scenen foran Aalborg.

For første gang i Sissels Jul er der nemlig blevet afholdt en sangkonkurrence, hvor et lokalt talent ville få muligheden for at synge sangen Somewhere med den verdenskendte kunstner, mens hele Europahallen ser på.

Konkurrencen løb i alle landets koncertbyer, og det skulle vise sig, at Aalborg blev den by med allerflest bidrag. Bidrag, som Sissel selv var med til at gennemlytte og udvælge.

Søstre fra Aalborg vandt Sissels hjerte

Egentlig var det meningen, at der kun skulle udvælges én vinder – hvilket også har gjort sig gældende i samtlige byer … pånær Aalborg.

Her faldt Sissel nemlig over de to søstre, Silje og Hanna, som både havde indsendt et soloindslag; men også en duet i håbet om at kunne dele oplevelsen med hinanden. Og dette (jule)ønske skulle vise sig at gå i opfyldelse.

“Da jeg så Silje og Hannas videoer, så vidste jeg simpelthen ikke, hvad jeg skulle gøre, for jeg syntes, de var lige gode,” fortæller Sissel, da hun d. 30. oktober kom til Aalborg for at møde sine kommende guest stars.

“De klinger utrolig godt sammen, så vi besluttede, at vi måtte gå med dem begge to,” fortæller den tydeligt begejstrede sangerinde efter en halv times “møde” med søstrenes stemmer.

Kun i Aalborg: To nordjyske søstre skal synge med stjernenavn

Og der var slet ingen tvivl, da vi i dagens anledning fik en lille smagsprøve på deres kunnen: Sissel havde fundet de helt rigtige kandidater.

Foruden at være meget talentfulde sangere så er de to søstre, der er vokset op med de smukke norske toner, nemlig også store fans af Sissel Kjyrkebø.

“Vi var ret nervøse for mødet med Sissel, da vi altid har set meget op til hende som sangerinde.

Vi kommer selv fra en musikalsk familie og i mange år været en del af et gospelkor. Så vi har optrådt meget – men aldrig med så stor en stjerne!” forklarer Hanna med beundring i stemmen – og Silje nikker.

Generelt var de to søstres smil fastlåst under hele mødet med deres barndomsidol, så der var slet ingen tvivl om, at de ville gøre hvad end der skulle til for ikke at skuffe sangerinden – eller dem selv.

Kun i Aalborg: To nordjyske søstre skal synge med stjernenavn

Julen er noget særligt

Ingen kan betvivle det naturtalent, som Sissel besidder – og selvom hun naturligvis brillerer hele året rundt, så sker der alligevel noget helt særligt ved juletid.

Derfor er man næsten garanteret, at julestemningen er i hus, når man forlader Sissels koncert, der både byder på klassiske, højtidelige og ikke mindst alle vores favoritjulesange.

“Julen er den største familiehøjtid, vi har. Så uanset om man har en tro eller ej, så fejrer vi julen, fordi det er en tid, hvor vi kan være sammen. Hvor vi kan mærke, at vi hører sammen.” siger Sissel.

Til koncerten vil der dog også til at være plads til de mere tankevækkende “jule”-sange. Eksempelvis Somewhere, fra West Side Story, som søstrene skal synge med Sissel.

“Nogle gange kan julen være en svær tid for nogen, så det er vigtigt at have alle aspekter inde. Her er Somewhere en smuk tekst om håbet og glæden ved at være sammen.”

“Der vil være nogle sange, som ikke nødvendigvis har så meget med jul at gøre; men som jeg synes, repræsenterer en del af julens budskab.

En del af det som vi alle forbinder julen med: samhørighed, være sammen og selvfølgelig at betyde noget for andre.” slutter Sissel Kjyrkebø.

Hvis du også vil sikre dig en uforglemmelige aften til lyden af julens nok smukkeste toner, så er der stadig få billetter tilbage til Sissels Jul.

Find dem her.

Del artikel

Andre læser også