Verdensnyheden CookPerfect: To nordjyder står bag

Skrevet af: Michael Qureshi
Kasper Kristensen (venstre) og Martin Kloster har opfundet CookPerfect
Kasper Kristensen (venstre) og Martin Kloster har opfundet CookPerfect

To nordjyder bosiddende i Skørping er klar med et produkt, der muligvis kan revolutionere grillbranchen.

De har udviklet et intelligent og interaktivt stegetermometer, der sikrer perfekt tilberedt kød på grillen. Og deres testfase viser, at der er garanti for et perfekt resultat hver eneste gang.

CookPerfect er noget, der kunne være den perfekte julegave til den i husstanden, der typisk griller mest. Eller til farmand, onkel eller en anden som med sikkerhed har prøvet det der med febrilsk at time kødet med alt tilbehøret.

Du får tidspunktet på hvornår kødet er færdigt

Helt logisk startede det hele med en personlig irritation over gode bøffer, der ikke blev perfekt tilberedt på grillen, og aldrig var klar samtidig med tilbehøret.

”En grillaften skal være en totaloplevelse for alle. Med CookPerfect får du foræret tidspunktet for, hvornår dit kød er færdigt – ud fra de ønsker, du selv har tastet ind på appen.

Så kan du smide stress og utryghed over bord og i stedet koncentrere dig om slappe af og hygge dig med familie og venner. Og som prikken over i’et er du sikker på at servere et perfekt stykke kød,” siger Martin Kloster, den ene nordjyde, bag produktet CookPerfect.

”Som så mange andre danskere elsker jeg at grille, men alt for ofte har gode bøffer på min grill fået for lidt eller for meget, selvom jeg altid bruger et stegetermometer. Min tanke var, at det måtte kunne gøres simplere og bedre.”

CookPerfect skal suppleres med en app

Matematisk udregning sikrer perfekt kød

Der er en helt videnskab bag, hvordan Martin Kloster og makkeren Kasper Kristensen har udviklet det helt nye stegetermometer.

Normalt, når man stikker et stegetermometer ind i kød, bliver temperaturen kun målt i spidsen af spyddet. Det betyder, at man skal ramme kødets kerne helt præcist.

Det unikke med CookPerfect er, at spyddet måler kødets temperatur op til fem steder og derefter udregner kødets kernetemperatur, samt hvornår kødet er færdigstegt ud fra de ønsker, du har tastet ind på den medfølgende app.

”Det er en kompleks størrelse at ramme kødets kernetemperatur, fordi man skal ramme helt præcist. Faktisk kan én centimeter betyde en forskel på ti grader, og der er en verden til forskel på 54 og 64 grader – det svarer til at gå fra halvrå til næsten gennemstegt.

Med vores nyudviklede stegetermometer måler vi kødets temperatur op til fem forskellige steder, og ud fra en specieludviklet matematisk udregning sikrer vi, at du rammer kødets kernetemperatur spot on, uanset hvordan spyddet er placeret i kødet,” siger Martin Kloster.

Spillede fodbold sammen i ungdomsårene

De to grillentusiaster spillede fodbold sammen i ungdomsårene og har jævnligt snakket om lysten til at starte noget sammen. Nu har de altså stiftet firmaet CookPerfect.

Med CookPerfect følger en app, som du har liggende på din telefon eller tablet. Når du stikker målespyddet ind i et stykke kød, vælger du hvilket stykke kød, det er, samt den kernetemperatur du ønsker – eller du vælger et visuelt billede af, hvad farve dit kød skal have.

Derefter måler og beregner CookPerfect kødets temperatur, og ved hjælp af algoritmen beregnes i løbet af få minutter, også hvornår dit kød vil være færdigt – alt vises i appen.

”Derfor er det ligegyldigt, hvordan man stikker spyddet ind i kødet,” siger Martin Kloster og tilføjer:

Du kan bestille det allerede nu med rabat

For at kunne frigive produktet til masseproduktion er det nødvendigt med investeringer i produktionsudstyr og varelager, og derfor søger CookPerfect at rejse kapital via crowdfunding.

Det betyder blandt andet, at man allerede nu kan bestille et eksemplar af det nye, banebrydende stegetermometer med en klækkelig rabat og samtidig støtte projektet, så iværksætternes drøm om at producere og sælge fremtidens stegetermometer kan blive realiseret.

Det eneste, du skal gøre, er at gå ind her og afgive din bestilling.

Du vil kunne modtage dit CookPerfect stegetermometer inden jul – og altså noget tid før, det kan købes i butikkerne. I dag Black Friday kører der et ekstra godt tilbud, og sidste frist for at kunne nå det inden jul er lige om hjørnet her i november.

CookPerfect forventes først til salg gennem danske forhandlere i foråret 2018.

Læs mere på CookPerfects hjemmeside www.cookperfect.com

Hyggeligt for hele familien: Sig godnat til dyrene i Aalborg Zoo

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Hvis man vil prøve noget nyt i Aalborg Zoo, så bør man overveje at tage til helt særlige Late Night åbning fredag d. 6. september.

Her får man en helt særlig rolig stemning i hele Zoo, når mørket begynder at sænke sig, og der bliver roligt i omgivelserne. Aalborg Zoo holder åbent helt frem til kl. 20.00 denne dag, så man kan være med til at sige godnat til dyrene.

Man kan nyde sin aftensmad i Zoo, hvor bålpladsen er åben og deres forskellige grill er tændt op. Efter aftensmaden kan man så gå en tur i parken, hvor dyrene stille og roligt gør sig natklar.

Zoo har årligt også deres totalt udsolgte sov med dyrene på savannen, men det er lidt anderledes her, hvor man trods alt skal være ude senest klokken 20.00.

Læs også: August slutter vildt: Så meget sker der i Aalborg

Tigerungerne vokser hurtigt

Man kan måske også være heldige at få et glimt af de hastigt voksende tigerunger.

Faktisk går det over alt forventning med de to unger, der i april kom til verden – som en stor overraskelse for Zoo.

Fødslen var en stor glæde, da tigerne tilhører den stærkt truede Sumatra-art, som der kun findes omkring 400 individer tilbage af i naturen. Det er især skovfældning og krybskytteri, som truer tigrene.

“Det går forrygende fantastisk!” siger dyrepasser Frank i en video, som Aalborg Zoo har delt på YouTube.

Måske læste du den skønne historie om dengang dyrepasser Frank reddede tigerungerne ned fra højderne.

Bethari også vist sig at være en både omsorgsfuld og rolig mor.

Hun passer tålmodigt ungerne, men er også tryg nok til at lade dem være alene af og til.

Dyrepasserne har derfor haft mulighed for at undersøge og veje ungerne løbende.

Hvis man vil være med til at putte dyrene, så skal man bare købe almindelig entré-billet til Zoo på dagen.

Læs også: Rekordhandel: Vild penthouse-lejlighed er den dyreste nogensinde i Aalborg

Tæt på Aalborg: Nu kan du købe et hus med egen landingsbane

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom vi i Aalborg har en velfungerende lufthavn med gratis parkering og gode forhold for passagererne, kan man indimellem godt drømme om en privat landingsbane, hvor du er fri for både kø og lange security-checks, og hvor din egen seng kun er få meter væk.

Den drøm kan nu gå i opfyldelse her i Nordjylland på adressen Ellehammersvej 150 i Vadum.

Mæglerhuset har nemlig fået Vadum Flyveplads til salg, hvor du i købet både får et fint stuehus på 195 m2 og tilhørende 5 ha jord for 1.695.000 kr.

På grunden finder du den famøse landingsbane, der må siges at være en helt unik detalje ved stedet.

Foto: Mæglerhuset

Landingsbanen er godkendt og har en længde på godt 600 meter.

Åbent hus i weekenden

Mæglerhuset holder Åbent Hus på søndag den 25. august fra kl. 16.00-16.30, og her kan du få stillet nysgerrigheden om både hus og landingsbane.

Den nuværende ejer Kaj, er tidligere pilot og har sågar selv været med til at bygge fly. Han har været særdeles glad for landingsbanen, men nu skal der nye luftlag til.

Foto: Mæglerhuset
Foto: Mæglerhuset

”Ejendommen ligger i Aalborg kontrolzone. Derfor skal der rapporteres til Aalborg Lufthavn før start og landing,” fortæller den nuværende ejer.

Du finder mere info om ejendommen her.

Vælg alle dine favoritter: Helmuth lancerer Hverdagsbrunch

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Byens brunch-scene shiner som aldrig før, og der findes snart ikke én café eller restaurant, der ikke har det legendariske måltid på menukortet.

At skille sig ud på den front kan derfor være en udfordring, men alligevel har mange forsøgt at bringe noget helt nyt på bordet.

Heriblandt Helmuth Bar & Kitchen, der i weekenden serverer en overdådig brunch-buffet med alt, hvad den rumlende mave kan begære.

Nu har Helmuth dog også valgt at jonglere med sine brunch-kundskaber i hverdagene med konceptet Helmuths Hverdagsbrunch.

Fra tirsdag til fredag, kl. 10.00-14.00, kan du kigge forbi Helmuth og sammensætte, hvad der for dig er den helt perfekt brunchtallerken.

Med en liste på bordet, en blyant i hånden og mere end 20 valgmuligheder er du nu klar til kamp.

Skarp pris med drikkevarer ad libitum

Eneste spørgsmål er: Hvad har du lyst til?

Brunchpølser og sprødstegt bacon? Røræg? Ost og marmelade? Årstidens frugt? En smørbagt croissant?

Det kan være svært at fravælge – men det behøver du faktisk heller ikke.

Helmuth anbefaler, at du vælger 4-5 retter, men det er naturligvis muligt at gå all in og bestille lige så meget, som din brunchsult beder dig om.

Prisen for 4 retter er 178 kr., 198 kr. for 5 retter, og herefter 20 kr. pr. ekstra ret. Der er altid én lille brødkurv inkluderet i prisen.

Et sådant gilde kræver selvfølgelig også noget at skylle ned med. Men her er der heller ikke noget at frygte – drikkevarer ad libitum er nemlig inkluderet i prisen.

Her kan du vælge alt fra ingefærshots, juice, hjemmelavet saft og kaffe i alle afskygninger.

Noget for enhver smag

Her på MigogAalborg satte vi selvfølgelig krydser ad libitum på den mangfoldige liste, og efter at smagt alle retterne, kan vi kun konkludere, at det her koncept bliver et sikkert hit på brunchhimlen i Aalborg.

Der er – bogstaveligt talt – noget for enhver smag, og uanset om du er til de sunde valg, de syndige eller en blanding, er der masser af valgmuligheder på menukortet.

Vi har svært ved at udpege deciderede favoritter, men vi vil dog lige fremhæve retter som hjemmelavet limeguf(!) til den friske frugt, hashbrowns med aioli, den chokoladeovertrukkede romkugle og selvfølgelig Helmuth’s berygtede hjemmelavede nutella, som går perfekt sammen med den smørbagte croissant.

Konceptet er også den oplagte mulighed, hvis du og venindegruppen aldrig kan blive enige om, hvem der har opfundet den dybe brunchtallerken.

Her burde alle kunne få stillet sine lyster, og er du veganer, vegetar, glutenallergiker eller laktoseintolerant, så er det med små, grafiske markeringer, også nemt at navigere rundt i madlabyrinten.

En stor anbefaling herfra.

Hvad: Helmuths Hverdagsbrunch
Hvornår: Tirsdag-fredag, 10-14
Hvor: Boulevarden 28, 9000 Aalborg

Læs mere her.