Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

6 lastbiler og 19 biler i kæmpe uheld: Derfor gik det så galt

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

OBS: Opdateret med pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi.

To personer omkom og E45 var spærret store dele af dagen, da flere biler og lastbiler var involveret i en kæmpe ulykke tæt på Fårup syd for Hobro torsdag formiddag.

Nu bekræfter Nordjyllands Politi over for TV2 NORD, at årsagen til gårsdagens ulykker formentlig skal findes i tætte tågebanker med meget lav sigtbarhed.

Efterforskningen fortsætter

I en pressemeddelelse udsendt klokken 12.30 fredag, fortæller Nordjyllands Politi, at ulykken i øjeblikket stadig er under efterforskning. Formålet er at klarlægge de nærmere omstændigheder omkring ulykken – og dét arbejde kommer til at tage en rum tid.

Det oplyser lederen af politiets undersøgelsesarbejde, politikommissær Lars Rosenvinge.

”Der var som bekendt tale om en stor transportulykke med mange køretøjer involveret. Vi har derfor et stort arbejde liggende foran os,” pointerer politikommissæren – et arbejde, der involverer adskillige efterforskningsskridt, inden politiet har et fuldt oplyst billede af hændelsesforløbet før, under og efter ulykken. 

”Vi skal blandt andet have afhørt og genafhørt vidner og parter i denne tragiske ulykke, og der er mange rapporter, der endnu skal skrives og læses, ligesom vi afventer bilinspektørens rapportmateriale. Desuden er der videomateriale ude fra ulykkesstedet, der skal analyses i fornødent omfang. Vi har med andre ord et stort pulsespil foran os, som vi nu skal til at stykke sammen.”      

Årsag skal undersøges

Alle disse ’brikker’ skal bidrage til, at politiets efterforskningsledelse får dannet sig et fuldt dækkende overblik over ulykken og dens nærmere omstændigheder. Før dét arbejde er tilendebragt, så kan politiet ikke udtale sig om årsag eller mulige årsager til ulykken.

”Vi har forståelse for, at mange – helt naturligt – søger svar på årsagen til denne tragiske ulykke. Men vi skal have undersøgt alle forhold grundigt, før vi lægger os fast på en konklusion på årsagen til ulykken. Derfor vil vi ikke på nuværende tidspunkt gå ind i årsagen.”

Det skyldes også, at politiets efterforskningsarbejde har til formål at danne et grundlag for en vurdering af, hvorvidt der skal rejses eventuelle sigtelser mod nogen af de implicerede parter for f.eks. overtrædelse af færdselsloven.   

Politikommissær Lars Rosenvinge kan dog – om politiets arbejde – derudover fortælle, at man også har en kontakt til de pårørende til den ene af de dræbte, den 40-årige mand. 

”Vi har en særlig kontaktperson udpeget til at tale med dem i det omfang, de har brug for hjælp og støtte – så de kan blive båret bedst muligt igennem den her tragiske ulykke,” siger Lars Rosenvinge. 

I forhold til den anden dræbte, den 35-årige mand fra Polen, er hans pårørende blevet underrettet. Denne underretning foregik gennem politiets internationale kanaler.

Evakueringscenter var oprettet

Lars Rosenvinge fremhæver desuden særskilt det evakueringscenter, som politiet oprettede i går umiddelbart efter, at ulykken indtrak.

”Vi fik hurtigt, på politistationen i Hobro, indrettet et evakueringscenter, hvor vi fik vidner og parter fra ulykken fragtet til. Her kunne de i vores kantine få varmen og få lidt kaffe og slik. Og de blev tilset af sundhedspersonale og tilkaldte krisepsykologer, inden de blev hentet af deres pårørende. De allermest berørte fik afskærmede rum at opholde sig i.”

Politikommissæren vurderer, at der cirka var 25 personer, som benyttede sig af dette tilbud, og den sidste forlod politistationen omkring kl. 18.30.

Politiets efterforskning af ulykken fortsætter i den kommende tid, og politikommissæren kan ikke sige præcist, hvornår det arbejde er færdigt. 

”Når vi undersøger mange omstændigheder af en konkret og kompleks sag, som denne her er, så kan der jo dukke nye oplysninger op, som vi skal følge til dørs. Derfor kan vi ikke sige noget om, hvornår vores arbejde er færdigt. Vi er grundige – derfor tager det tid.”

Politikommissæren vil dog gerne rette en stor ros til alle involverede.

”Borgere og bilister tog det roligt og optrådte fornuftigt på ulykkesstedet, og fik hurtigt etableret et godt samarbejde med alle vores samarbejdspartnere i bland andet redningsberedskaberne, der var indsat. Alle bidrog og rykkede sammen i en svær situation. Det var en stor og solid indsats under svære betingelser af vores personale. Det vil jeg gerne rose alle for.”

Motorvejen var lukket i flere timer efter ulykken i begge spor, men den er nu fuldt genåbnet.

Del artikel

Andre læser også