Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

29-årig mand anholdt: To kvinder overfaldet i Østerådalen

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Sent fredag eftermiddag den 20. oktober modtog Nordjyllands Politi inden for kort tid to uafhængige anmeldelser fra kvinder, der var blevet overfaldet og voldtaget eller forsøgt voldtaget i Østerådalen.

En omgående og intens politiindsats ledte kl. 04.02 lørdag morgen til politiets anholdelse af en 29-årig formodet gerningsmand. Manden fremstilles i grundlovsforhør lørdag eftermiddag.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Nordjyllands Politi har fra fredag eftermiddag den 20. oktober været synligt til stede i naturområdet Østerådalen i Aalborg med mandskab, køretøjer og politihunde. Politiet har her arbejdet med to alvorlige forhold.

”En 32-årig kvinde blev under en gåtur kort efter klokken 16.00 fredag eftermiddag udsat for fuldbyrdet voldtægt, da hun blev overfaldet af en mand på stisystemet i Østerådalen.

Cirka en halv time senere blev en 46-årig kvinde overfaldet i samme område. Hun blev under en løbetur antastet og forsøgt voldtaget af formentlig samme mand,” fortæller politikommissær Peter Skovbak, Nordjyllands Politi.

Det lykkedes den 46-årige kvinde at råbe om hjælp til forbipasserende, hvilket fik gerningsmanden til at stikke af fra stedet.

Manden undløb i sydlig retning og krydsede muligvis Ådalsmotorvejen mod øst i retning af Gugvej. 

29-årig mistænkt anholdt – fremstilles i grundlovsforhør

Politiet iværksatte omgående en intens operativ og efterforskningsmæssig indsats i de to meget alvorlige sager. Denne indsats stod på aftenen og natten igennem og ledte tidligt lørdag til anholdelsen af en mand, som mistænkes at stå bag begge overfald:

”Klokken 04.02 lørdag morgen anholdt vi en 29-årig mand, som opholdt sig på en adresse i Gug. Vi har sigtet ham for de to forhold, og han fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Aalborg lørdag eftermiddag.

Vores efterforskning er dog langt fra slut endnu, så jeg kan af hensyn til vores videre arbejde ikke komme ind på, hvad der har ført til anholdelsen af den 29-årige,” siger Peter Skovbak videre.

Politikommissær Peter Skovbak siger afsluttende:

”Det er vigtigt, at vi får belyst disse to sager fra start til slut og får klarlagt den formodede gerningsmands færden. Har man set eller hørt noget, skal man ringe til os på tlf. 114 – også hvis man er i tvivl om, hvorvidt det er relevant. Vi skal nok sortere.”

Offerrådgivningen kan kontaktes

Politikommissær Peter Skovbak er klar over, at disse sager skaber utryghed. Han pointerer: 

”Det er meget, meget grimt for ofrene at være udsat for sådan et overfald. Det er særdeles alvorlig kriminalitet, og det taler forståeligt til en frygt i mange mennesker.

Gerningsstederne er samtidig i et rekreativt område, som rigtig mange benytter. Men det er vigtigt at vide, at overfald som dem, der er begået her – hvor gerningsperson og offer ingen relation har – er sjældne.”

Hvis overfaldene sætter gang i tanker og afføder behov for at tale med nogen, tilbyder Offerrådgivningen at hjælpe både ofre, vidner og pårørende.

Her er der mulighed for hhv. telefonsamtaler, chat og fysiske møder. Offerrådgivningen har afdelinger i hele landet og kan kontaktes døgnet rundt på tlf. 116 006 / https://offerraadgivning.dk

Hjælp politiet med at klarlægge gerningsmandens færden

Nordjyllands Politi søger vidner, der fredag den 20. oktober i tidsrummet omkring klokken 16.00-17.00 har været i områderne nær 

 • Østerådalen
 • Lergraven
 • Ådalsmotorvejen
 • Gugvej
 • Egnsplanvej 

og i den forbindelse har bemærket noget mistænkeligt eller mener at have set en person svarende til dette signalement:

 • Mand 
 • 25-35 år
 • 175 cm høj
 • Almindelig af bygning
 • Mørk i huden og med sort hår og sort skæg
 • Beskrives som mellemøstlig af udseende 
 • Formentlig iført hvid kasket, mørkt tøj og bar mørke sandaler eller var barfodet

Nordjyllands Politi kan ikke offentliggøre yderligere detaljer fra efterforskningen af hensyn til det videre arbejde i sagerne.

Del artikel

Andre læser også