To dage med gratis gadefest: Metropol præsenterer vildt line-up

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: PR
Foto: PR

Sommeren bliver altid afsluttet med et brag her i Aalborg, og i år er ingen undtagelse.

Igen i år er Metropol nemlig klar til at invitere hele byen med til to dage med gratis gadefest i hjertet af Aalborg fra fredag den 30. august – lørdag den 31. august.

I år bliver med hele tre scener, der kommer til at danne rammen for fede koncerter, der samler byens festglade og danselystne mennesker.

“Vi glæder os helt vildt til igen at bringe klubben ud i byrummet, og vi tør godt love en kæmpe fest to dage i streg,” fortæller Mathias Høgh Jensen, marketingmanager og booker for Metropol, til MigogAalborg.

“Derudover er det vigtigt at understrege, at Metropol er for alle – både store og små. Vi går efter stor mangfoldighed, både hvad angår musikken og stemningen.”

Foto: Metropol

Metropol 2019 kommer til at tilbyde tre forskellige musikalske oplevelser i løbet af weekenden.

Vildt line-up på Hovedscenen

Hovedscenen på Gammeltorv bliver det helt store samlingspunkt, og her vil der både være fest fredag og lørdag fra klokken 20.30 – 23.00.

“Vi går efter at ramme bredt, og der vil være alt fra sjælefyldt pop til fuld fart på bassen, og vi er virkelig stolte af vores line-up,” siger Mathias.

Publikum kan blandt andet se frem til Omar Souleyman, som er et af verdens- og elektronisk musiks helt store ikoner.

Fænomenet har optrådt på store festivaler, herunder Glastonbury, Bonnaroo, Pitchfork Paris, Roskilde og Distortion.

“Efter min mening er det en oplevelse, som man på ingen måde må gå glip af. Det er persisk bryllupsmusik blandet med technofest,” forklarer Mathias.

Du kan også se frem til Fool, som er et af Danmarks mest spændende navne lige nu.

De har allerede haft massive hits som: ‘Worry’, ‘Outcast’ og ikke mindst ‘Strapped’.

Derudover kan du på hovedscenen også se frem til kunstnere som Farveblind, Antitese, JADA og Kops.

Hvad: Metropol – Hovedscenen
Hvor: Gammeltorv, Aalborg
Hvornår: Fredag d. 30. – lørdag d. 30 august fra kl. 20.30 – 23.00
Pris: GRATIS

Foto: Metropol

Metropol Klub i Studenterhuset

Som noget nyt i år, kan man se frem til Metropol Klub, som en slags forlængelse af festen fredag aften.

“Det bliver en sindssygt fed fest, hvor der bliver ægte klub-stemning i Studenterhuset,” lover Mathias.

Festen starter, når det sidste konfetti er skudt af på Hovedscenen og fortsætter helt frem til kl. 02.00 i Studenterhuset få meter fra Hovedscenen.

“Der kommer til at brage alt fra R&B, hiphop og house-musik ud af højtalerne, og der er rigtigt spændende navne på plakaten,” siger Mathias.

Faustix kommer blandt andet til at underholde til Metropol Klub, og han er en af landets bedste populære DJ’s lige nu.

Han har allerede underholdt danskerne til Tinderbox og Smukfest denne sommer, og vi kan godt glæde os til et brag i Studenterhuset.

Derudover kan man se frem til Emil LangeFabian MazurShio og Thykier, som er et af Danmarks helt store talenter inden for basshouse.

Mathias fortæller MigogAalborg, at der også vil være en mindre efterfest i Studenterhusets café lørdag aften.

Hvad: Metropol – Metropol Club
Hvor: Studenterhuset, Aalborg
Hvornår: Fredag d. 30. august fra kl. 22
Pris: GRATIS

Gadefest On Tour

Gadefest On Tour holder kæmpe gadefester i syv forskellige byer, hvor de blandt andet også gæster Odense, Vejle, Randers og Esbjerg, og traditionen tro lægger de vejen forbi Aalborg i samme weekend, som Metropol afholdes.

Fra Gadefest On Tours ikoniske scene styres musikken af TooManyLeftHands, og under konceptet ”TooManyLeftHands & Friends”, inviterer dj-duoen en række lokalkendte- og udefrakommende artister til at være en del af festen.

Foto: Gadefest On Tour

Det bliver igen i år i området omrking Danmarksgade, at GadeFest On Tour kommer til at skabe vild stemning i byen lørdag aften.

Det går ikke stille for sig, når Gadefest On Tour ved hjælp af en til formålet specialbygget scene, konfettikanoner og kendte elektroniske toner forvandler Aalborg til en massiv lokal gadefest med plads til alle.

Gadefesterne er gratis, men man kan være med til at bestemme, hvor vilde deres konfettikanoner skal være. Jo flere der tilmelder sig begivenheden i en by, jo vildere oplevelse. Du melder dig til lige her.

Hvad: Metropol – Gadefest On Tour
Hvor: Danmarksgade, Aalborg
Hvornår: Lørdag d. 31. august fra kl. 17
Pris: GRATIS

Men udover de tre store scener er en stor nyhed i år er, at man vil bringe musikken endnu mere ud i byrummet, og derfor vil man også kunne opleve klub-stemning i dagstimerne.

“Den lokale DJ-gruppe SUBHIVE vil spille på John F. Kennedys Plads på en pop up scene både fredag og lørdag fra kl. 16.00,” forklarer Mathias.

Her er tidsplanen for Metropol 2019

Fredag d. 30. august:

POPUP, J.F.KENNEDYS PLADS:

— 16.00 : SUBHIVE

HOVEDSCENEN, GAMMELTORV:

— 20.30 : JADA

— 21.30 : DJ

— 22.00 : FARVEBLIND

METROPOL KLUB, STUDENTERHUSET:

— 22.00 : SHIO (+ mellem øvrige artister)

— 22.45 : THYKIER

— 23.45 : EMIL LANGE

— 01.00 : FAUSTIX

— 02.00 : FABIAN MAZUR

Lørdag d. 31 august:

POPUP – J.F.KENNEDYS PLADS:

16.00 : SUBHIVE

HOVEDSCENEN, GAMMELTORV:

19.00 : ANTITESE (+ mellem øvrige artister)

19.30 : FOOL

20.45 : KOPS

22.00 : OMAR SOULEYEMAN

GADEFEST TOUR, DANMARKSGADE:

16.00 : LINE-UP OFFENTLIGGØRES LØBENDE HER:

EFTERFEST, STUDENTERHUSET CAFÉ:

22.00 : Runge, Rasmus Vels & Paula

Du kan finde meget mere info om Metropol her.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00