Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

To anholdt for drabsforsøg: Politiet med nye informationer i alvorlig sag

Af Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Nordjyllands Politi er i dag, tirsdag d. 1. juni 2021 kl 08.23, skredet til anholdelse af to mænd, som man mistænker for at være involveret i en skudepisode på Hadsundvej i Aalborg d. 21. marts 2021.

Flere anholdelser i sagen er på vej.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De to personer, der i dag blev anholdt, er unge mænd på henholdsvis 18 og 19 år, og de har begge tilknytning til Aalborg.

Lederen af efterforskningen, politikommissær ved Nordjyllands Politi, Carsten Straszek, oplyser desuden, at politiet anser skudepisoden d. 21. marts som et drabsforsøg. Han siger supplerende:

“Vi betragter det som et planlagt og koordineret drabsforsøg, hvor ofrene forinden var blevet lokket i et baghold.”

Det er ydermere Nordjyllands Politi opfattelse, at der ved drabsforsøget blev anvendt tre biler og en scooter – og at der deltog cirka 8 – 10 gerningspersoner.

En person – en 22-årig mand – blev ved skyderiet ramt af skud, men han blev dog kort efter meldt uden for livsfare.

En anden person, ligeledes en 22-årig mand, blev ikke ramt.

Ser med stor alvor på sagen

Carsten Straszek kan dog ikke gå yderligere i detaljer med efterforskningens enkeltheder, da den stadig pågår, men han understreger, at der siden skudepisoden har været tale om et intensivt og højt prioriteret efterforskningsarbejde i sagen.

“Vi har arbejdet intenst med den her alvorlige sag siden marts. Skyderi i det offentlige rum er noget, som vi tager særdeles seriøst i politiet – dét kommer vi aldrig til at acceptere.

Og derfor er jeg tilfreds med, at vi nu er skredet til anholdelse af to mistænkte,” pointerer politikommissæren, der i næste åndedrag bebuder flere af slagsen:

“Vi forventer, at vi i løbet af den nærmeste fremtid skrider til yderligere anholdelser i sagen, men nærmere kan jeg ikke komme det lige nu – af hensynet til efterforskningen.”

Fremstilles i grundlovsforhør

Dagens to anholdte ventes fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg senere i dag, sigtet for blandt andet forsøg på manddrab, og følgelig med krav om fængsling.

Grundlovsforhøret ventes, af hensynet til efterforskningen, at foregå for lukkede døre.

Nordjyllands Politi har ikke på nuværende tidspunkt yderligere informationer i sagen.

Seneste nyt