To af Aalborgs toprestauranter: Applaus og Bistro Dejavú genåbner med nyheder

Skrevet af: Michael Qureshi

Der sker ting og sager på restaurationsfronten Ved Stranden i Aalborg.

For to måneder siden åbnede SMAEK dørene op i den ikoniske hvide bygning, som før husede restaurationer som Casa Blanca og Sørensens mfl.

Èn af folkene bag SMAEK er Mads Hyllested, som til dagligt huserer på Applaus og Dejavú på den anden side af gaden.

Begge restaurationer har nu været lukket i to uger grundet ferie. Men er det nu også den sande historie?

Vi har via Facebook og Instagram observeret, at Mads Hyllested har gang i ”noget”. Det lader til, at der bliver bygget om og udviklet på restauranterne.

Det bekræfter Mads Hyllested, da vi møder ham i byggerod og travlhed.

Nyt look til Applaus

Især Applaus får et helt nyt look, når den genåbner på tirsdag d. 10. august.

“Vi har længe haft på tegnebrættet, at det er tid til at genopfriske og konceptudvikle lidt på Applaus.

Vi har bespist mere end 30.000 gæster på 3,5 år, og det sætter sine tydelige spor i interiøret, malingen på væggene, toiletterne osv.

Så vi besluttede – i forsommeren – at lukke ned i to uger, ultimo august, og give Applaus en make-over.

Vi åbner igen på tirsdag med ny klinkebelagt bar, nye toiletter, nye komfortable stole og vores sædvanlige urbane stil med høj musik og cocktails.

Det er vigtigt for mig, at vores restauranter fremstår indbydende og at gæsterne føler sig godt tilpas, når de besøger os,” siger Mads Hyllested.

Foruden renoveringen og den nye indretning, bliver der så lavet om på maden?

“Maden forbliver i samme stilart. Vi skruer en kende op for socialdining-niveauet i vores menu og vil fremadrettet komme til at servere flere retter ad gangen.

Madstilen forbliver den samme med verdenskøkkenet i et stor mix.

Derudover smider vi to ekstra serveringer på vores menu, så den nu kommer til at bestå af 12 serveringer og stadig til samme pris (425kr),” forklarer Mads Hyllested.

Ændring af menuen på Dejavú

Hvad med Dejavú? Den sker der også noget med?

“Ja, Dejavú er måske mere under forvandling på maden end Applaus, Men den forbliver super fransk i sin madstil og smag.

Dejavú rundede ét år i sommer og er en restaurant, som laver min personlige favoritmad.

Vi har erfaret, at gæsterne virker mere begejstrede for vores frokostkort, hvor vi har samme pris på alle retter, end vores aftenkort, som er mere klassisk a la carte.

Derfor sadler vi lidt om og starter op, tirsdag den 10. september, med et nyt aftenkort.

Et á la carte kort, hvor alle retter har ”mellemret” størrelse og samme pris (125kr pr stk).

Råvarerne vil fortsat være de bedste af slagsen; jomfruhummer, kammuslinger, helleflynder og due er noget af det, som blandt andet, findes på menuen.

Vi har selvfølgelig fortsat vores klassikere på kortet som Rib-eye og Tournedos Rossini, da vi trods alt holder til i et gammelt bøfhus (Hereford),” siger Mads og smiler.

Han supplerer;

“Retterne vil stadig være Dejavú-genkendelige med vores skønne saucer, dybe smage og vores signaturretter som tatar og carpaccio.”

Grill ø kommer i spil 

”Grill øen” har I også gjort noget ved?

“Ja, vores ø i midten af restauranten er et af de sidste Herefordminder, som er tilbage i bygningen (lokalerne husede tidligere Hereford Beefstouw).

Nu har vi omsider fundet ud af, hvordan vi kan integrere dén i lokalet.

Selve øen har fået en make-over med tapet, kølebrønd, køleskab og lys, og vores tanke er at kunne bruge den som cocktail- og madbar.

Både til hverdag men primært også til selskaber, som efter maden skal have fest, dans og bar,” forklarer Mads.

Hvad med frokosten, fortsætter i den?

“Ja, vi forsætter frokosten så længe, det giver mening. Sidste år lukkede vi ned over vinteren og åbnede igen til foråret. Men jeg håber, at kunne holde permanent åbent til frokost,” siger Mads Hyllested.

Den kendte kokke-profil i Aalborg konkluderer;

“Jeg glæder mig rigtig meget til at åbne restauranterne igen på tirsdag og vise vores gæster, alt det nye og give nogle gode madoplevelser, både på Applaus og Dejavú.

Vi åbner i hvert fald op stærkere end nogensinde,” afslutter Mads med et glimt i øjet.

Du kan se Applaus’ menukort her

Du kan se Dejavús nye menukort her

Tæt på Aalborg: Her får du en villa med egen gildesal og fitnessrum

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Home
Foto: Home

Glasloft, gildesale og gyldne guitarer er bare noget af det, der adskiller nogle af de mere særprægede boliger fra alle murermestervillaerne og parcelhusene på boligmarkedet.

Det er i hvert fald ikke alle danske hjem, der kan prale af en kælder med hvælvede lofter, en indendørs pool eller en kæmpe glaspyramide midt i stuen.

Det skriver boligsitet Boliga.dk, der har fundet nogle af de mest specielle hjem – fra Nordjylland, til Fyn og Lolland og helt til hovedstadsområdet – som lige nu er til salg for både helt store millionbeløb til de mere moderate.

25 minutters kørsel fra Aalborg har en helt særlig villa fået opmærksomhed på det danske boligmarked.

En kæmpe kælder med hvælvinger indrettet som gildesal med bar, dart og bordtennis er noget af det, der adskiller denne villa i Hjallerup nord for Aalborg fra mængden.

Den 271 kvadratmeter store bolig har også en dobbelt garage med et fitnessrum og hele otte værelser. Og så kan man endda få den for under 5 mio. kr.

Foto: Home
Foto: Boliga/Home

Underjordisk tunnel fra gildesalen

Ejendomsmægleren Home skriver videre om den noget vilde villa;

“Her får du en fantastisk gildesal, som er indrettet med hvælvinger, bar og gulvvarme. Der er lavet en underjordisk tunnel, som går tørskoet fra gildesalen og op i husets baggang!

Husets have er heller ikke en man ser hver dag. Du får her både skov, et muret orangeri, en stor grillhytte og masser af solkroge.”

Du kan se mere af boligen lige her

Boliga har desuden sat andre særprægede huse på deres liste, som du kan se i sin fulde længde her.

Amerikansk træhus i Virum

Woodstock” i Virum nord for København ligner ikke umiddelbart et gennemsnitligt dansk hus. Det er nemlig et 267 kvadratmeter stort amerikansk træhus med seks værelser og en have med en “svømmesø” i natursten og et vandfald.

Huset koster 13,9 millioner kroner – og for det beløb får du udover en helt masse træ også en forgyldt guitar på gavlen med i handlen.

Se bolig her

Tidligere præstegård på Fyn med grotter og vandfald

“Rosenholm på Fyn var engang præstegården i Ronæs, men i dag er det en opulent bolig på intet mindre en 785 kvadratmeter.

Der er både blevet plads til et indendørs poolområde med en grotte, vandfald og spa oveni i et kæmpe master bedroom med marmorkamin og et aktivitetsrum med billard og bordtennis.

Du kan købe det for ti millioner kroner.

Se bolig her

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Grønt lys fra regeringen: Studenterkørsel bliver tilladt i år

Skrevet af: Redaktionen

Så blev det officielt.

Årets studenter landet over får lov til at køre studenterkørsel. Det bekræfter Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

“For de unge er studenterkørslen helt uden sammenligning den vigtigste begivenhed, og derfor er det glædeligt at de unge får lov til at sætte et festligt punktum for deres uddannelse og i øvrigt for et svært forår i coronaens tegn.

Det er så velfortjent. Vognkørsel er en stor oplevelse, man kun har én gang i livet,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse.

Studenterkørslen er kun tilladt, hvis det foregår klassevist for at undgå større forsamlinger.

Ifølge DR er beslutningen truffet med bred opbakning på tværs af Folketinget.

Begrænsning på afslutningsceremoni

De kommende studenter kan altså godt begynde at leje køretøjer.

Som følge af beslutningen bliver der dog sat begrænsning på studenternes afslutningsceremonier på uddannelsesstederne, hvor de får overdraget deres afgangsbeviser.

Translokationerne skal afholdes klassevis og ikke som vanligt med samtlige afgangselever samlet til et stort arrangement.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Lars Seier med vild konkurrence: Udlover 26 Michelin-middage for to personer

Skrevet af: Redaktionen

Milliardæren og restaurantindehaveren af intet mindre end to danske Michelin-restauranter, Lars Seier, er i sit gavmilde hjørne.

Han udlodder nemlig 26 middage for to personer med vin på en dansk Michelin-restaurant.

Alt du skal gøre er at fortælle ham om dit bedste måltid – uanset om det er svigermors frikadeller eller et af dine utallige besøg på det lokale pizzaria gerne her i Aalborg – eller noget helt tredje.

Støtter en presset branche

Lars Seier er medejer af Danmarks eneste tre-stjernede Michelin-restaurant Geranium samt den vilde Alchemist som kaldes for verdens vildeste restaurant.

Nu udlodder Seier 26 gratis middage for 2 personer med menu og vine på Michelin restaurant.

Én middag på hver af de danske Michelin restauranter – alle på hans regning.

Lars Seier ved, det er en vanskelig tid for de danske restauranter, og denne konkurrence er derfor hans “beskedne” bidrag til en presset branche.

Der er dog også en anden tanke med konkurrencen:

“Samtidig vil jeg gerne give nogle af de folk, der måske ikke så tit kommer på de prisbelønnede steder, en chance for et sublimt måltid. Det der nok nogen der trænger til efter de sidste par måneder,” fortæller Lars Seier på Facebook.

Er du så heldig at vinde kan du b.la. komme på besøg hos Noma i København, Kadeau på Bornholm, Ti Trin Ned i Fredericia eller måske hans egen restaurant, Alchemist, i København.

Der er jo desværre ingen i Aalborg eller i hele Nordjylland, men der er ikke langt til eventuelt Aarhus eller en sviptur til København med SAS eller DAT fra Aalborg Lufthavn.

Den fulde liste kan ses lige her.

Michelinstjerner 2019

Sådan deltager du i lodtrækningen

“Her skal du fortælle om det bedste måltid, du har fået i dit liv. Det kan være på restaurant herhjemme eller i udlandet, men det må også gerne være på det lokale pizzaria eller hjemme hos din bedstemor,” forklarer Lars Seier.

Deadline for deltagelse er onsdag d. 24/06 kl 24.00.

Du kan deltage på Seiers Facebook-profil lige her