To af Aalborgs toprestauranter: Applaus og Bistro Dejavú genåbner med nyheder

Skrevet af: Michael Qureshi

Der sker ting og sager på restaurationsfronten Ved Stranden i Aalborg.

For to måneder siden åbnede SMAEK dørene op i den ikoniske hvide bygning, som før husede restaurationer som Casa Blanca og Sørensens mfl.

Èn af folkene bag SMAEK er Mads Hyllested, som til dagligt huserer på Applaus og Dejavú på den anden side af gaden.

Begge restaurationer har nu været lukket i to uger grundet ferie. Men er det nu også den sande historie?

Vi har via Facebook og Instagram observeret, at Mads Hyllested har gang i ”noget”. Det lader til, at der bliver bygget om og udviklet på restauranterne.

Det bekræfter Mads Hyllested, da vi møder ham i byggerod og travlhed.

Nyt look til Applaus

Især Applaus får et helt nyt look, når den genåbner på tirsdag d. 10. august.

“Vi har længe haft på tegnebrættet, at det er tid til at genopfriske og konceptudvikle lidt på Applaus.

Vi har bespist mere end 30.000 gæster på 3,5 år, og det sætter sine tydelige spor i interiøret, malingen på væggene, toiletterne osv.

Så vi besluttede – i forsommeren – at lukke ned i to uger, ultimo august, og give Applaus en make-over.

Vi åbner igen på tirsdag med ny klinkebelagt bar, nye toiletter, nye komfortable stole og vores sædvanlige urbane stil med høj musik og cocktails.

Det er vigtigt for mig, at vores restauranter fremstår indbydende og at gæsterne føler sig godt tilpas, når de besøger os,” siger Mads Hyllested.

Foruden renoveringen og den nye indretning, bliver der så lavet om på maden?

“Maden forbliver i samme stilart. Vi skruer en kende op for socialdining-niveauet i vores menu og vil fremadrettet komme til at servere flere retter ad gangen.

Madstilen forbliver den samme med verdenskøkkenet i et stor mix.

Derudover smider vi to ekstra serveringer på vores menu, så den nu kommer til at bestå af 12 serveringer og stadig til samme pris (425kr),” forklarer Mads Hyllested.

Ændring af menuen på Dejavú

Hvad med Dejavú? Den sker der også noget med?

“Ja, Dejavú er måske mere under forvandling på maden end Applaus, Men den forbliver super fransk i sin madstil og smag.

Dejavú rundede ét år i sommer og er en restaurant, som laver min personlige favoritmad.

Vi har erfaret, at gæsterne virker mere begejstrede for vores frokostkort, hvor vi har samme pris på alle retter, end vores aftenkort, som er mere klassisk a la carte.

Derfor sadler vi lidt om og starter op, tirsdag den 10. september, med et nyt aftenkort.

Et á la carte kort, hvor alle retter har ”mellemret” størrelse og samme pris (125kr pr stk).

Råvarerne vil fortsat være de bedste af slagsen; jomfruhummer, kammuslinger, helleflynder og due er noget af det, som blandt andet, findes på menuen.

Vi har selvfølgelig fortsat vores klassikere på kortet som Rib-eye og Tournedos Rossini, da vi trods alt holder til i et gammelt bøfhus (Hereford),” siger Mads og smiler.

Han supplerer;

“Retterne vil stadig være Dejavú-genkendelige med vores skønne saucer, dybe smage og vores signaturretter som tatar og carpaccio.”

Grill ø kommer i spil 

”Grill øen” har I også gjort noget ved?

“Ja, vores ø i midten af restauranten er et af de sidste Herefordminder, som er tilbage i bygningen (lokalerne husede tidligere Hereford Beefstouw).

Nu har vi omsider fundet ud af, hvordan vi kan integrere dén i lokalet.

Selve øen har fået en make-over med tapet, kølebrønd, køleskab og lys, og vores tanke er at kunne bruge den som cocktail- og madbar.

Både til hverdag men primært også til selskaber, som efter maden skal have fest, dans og bar,” forklarer Mads.

Hvad med frokosten, fortsætter i den?

“Ja, vi forsætter frokosten så længe, det giver mening. Sidste år lukkede vi ned over vinteren og åbnede igen til foråret. Men jeg håber, at kunne holde permanent åbent til frokost,” siger Mads Hyllested.

Den kendte kokke-profil i Aalborg konkluderer;

“Jeg glæder mig rigtig meget til at åbne restauranterne igen på tirsdag og vise vores gæster, alt det nye og give nogle gode madoplevelser, både på Applaus og Dejavú.

Vi åbner i hvert fald op stærkere end nogensinde,” afslutter Mads med et glimt i øjet.

Du kan se Applaus’ menukort her

Du kan se Dejavús nye menukort her

Mere kø: Stort kryds i Aalborg indsnævres de næste to uger

Skrevet af: Redaktionen

Det ligner en ond cirkel for tiden.

Hvis du hader at sidde i kø, så bør du overveje en anden vej, hvis du normalt kører omkring Universitetsboulevarden/Th. Sauers.

I sidste uge var den gal med signalanlægget, der styrer trafiklyset i det store kryds på Universitetsboulevarden/Th. Sauers vej ved Sohngårdsholmsvej.

Nu venter der nye udfordringer, som allerede blev igangsat i går tirsdag.

Flere vognbaner spærres

Således meddeler Aalborg Kommune, at et vejarbejde vil spærre flere vognbaner samt cykelsti omkring krydset.

“Vi roder desværre igen ved krydset Th. Sauers Vej – Universitetsboulevarden – Sohngårdsholmsvej.

I dag begynder arbejdet med at omlægge en fjernvarmeledning i krydset og derfor bliver to vognbaner, samt cykelsti, på Universitetsboulevarden spærret.

Den manøvre kan desværre ikke løses uden at genere trafikken, så der forventes kø i krydset fra øst / Universitetsboulevarden mod Th. Sauers Vej og mod Sohngårdsholmsvej.

Vi skynder os alt hvad vi kan, men kom afsted i god tid og bær over med os i de to uger arbejdet står på.”

Så et godt råd herfra er at undgå krydset i myldretiden de kommende 14 dage.

Kæmpe nyhed: Aalborg Zoo tænder 100.000 julelys

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Juletiden nærmer sig med hastige skridt, og mange lokale virksomheder er allerede i fuld gang med den helt store planlægning.

Især i Aalborg Zoo bliver julen i år noget helt særligt.

Der venter nemlig gæsterne en helt enestående oplevelse i haven denne jul.

JUL I ZOO og fejrer julen med en gigantisk lysfest, hvor haven illumineres med 100.000-vis af lys, der fører gæsterne på en stemningsfuld julerejse verden rundt.

JUL I ZOO giver gæsterne en helt ny og anderledes oplevelse af haven og dyrene.

Her tændes lys i vintermørket og sætter særligt fokus på dyrenes tilpasning i den mørke tid og de kolde egne.

Lysvandring gennem haven

Med udgangspunkt i havens dyr, deres særkende, adfærd og de verdensdele de oprindeligt kommer fra inviteres gæsterne på en lysvandring gennem haven.

Fra Grønland i nord til Afrika i syd oplever gæsterne julens atmosfære og traditioner.

Ruten gennem Zoo er designet sådan at lys og stemninger skifter, og der hele tiden venter nye overraskelser på vejen.

Den eventyrlige oplevelse begynder allerede ved Bjørnemanden, Aalborg Zoos vartegn, der byder velkommen smukt oplyst af et stort rødt hjerte.

Herfra leder lyset gæsterne gennem haven: På bygninger og på telte, i hytter og på træer og i et stort juletræ på plænen.

På deres vej gennem haven går gæsterne blandt andet gennem en lystunnel, hvor de kan dele deres juleønsker på små røde hjerter.

De kan opleve den grønlandske jul med spektakulært nordlys, alternative juletræer og grønlandsk streetfood, og i den julepyntede afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver.

Hyggelige juleaktiviteter

Det er selvfølgelig ikke en rigtig jul uden julemanden. Hans hytte ligger lige ved siden af rensdyrenes stald, og her kan alle artige børn komme og hviske deres største ønske i julemandens øre.

I løbet af november og december vil der desuden være en lang række arrangementer og events, der fejrer julen med blandt andet sang, gudstjeneste, og hyggelige workshops.

JUL I ZOO er udviklet i tæt dialog med Aalborg City, City Syd og Aalborg Storcenter, Aalborg Events og Visit Aalborg og bidrager til at styrke Aalborgs position som Nordjyllands jule- og handelsby nummer ét.

Aalborg Zoo vil således også aktivt være til stede på julemarkedet på Gammeltorv med en julehytte.

JUL I ZOO kan opleves fra fredag den 15. november.

Åbningstider:

15.-17. november, 22.-24. november samt 29.-30 november kl. 16-21

Alle dage i december kl. 16-21 (dog undtaget 24. og 31. december)

25 år med Fast Eddie’s Pool Hall: Fejres med tilbud og stor fødselsdagsfest

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

De seneste år er en række af Aalborgs helt legendariske steder lukket.

Der findes heldigvis stadig de berømte etablissementer, der lever i bedste velgående, og ét af dem kan nu fejre 25-års jubilæum.

Fast Eddie’s Pool Hall har eksisteret siden 1994 og bærer titlen som Aalborgs ældste  pool hall.

De 25 år skal fejres med stil, og Eddie’s inviterer alle til en stor jubilæumsfejring i deres nyrenoverede lokaler lørdag den 21. september på 1. sal af Maren Turis Gade 9. 

Festlighederne starter om eftermiddagen med en reception fra kl. 12.00 til 15.00 og fortsætter fra kl. 21.00 til 24.00 om aftenen med live musik fra bandet Upstairs og masser af god stemning.

Er du frisk på et udfordrende spil pool, vil der også være mulighed for at prøve kræfter med nogle af Fast Eddie’s Pool Hall turneringsspillere i løbet af aftenen.

Hvis du vinder over en af de erfarne spillere, har Eddie’s en gratis øl klar til dig i baren.

Fast Eddie's Poolhall

Old-school charme

Når man tager trappen op til Fast Eddie’s Pool Hall – eller bare Eddie’s som det hedder i folkemunde – er det som at træde ind i en anden tidsalder.

Mørkbejdset træ dominerer lokalerne og skaber en hyggelig, omfavnende atmosfære, hvor det virker som det mest naturlige i verden at lade sig sænke ned i de brune lædersæder i en af de mange båse og nyde en drink.

Renoveringen af lokalerne er sket i tråd med poolhallens sjæl, og der er både blevet plads til et lounge-område med ekstra siddepladser og storskærm samt en “ny” rustik bar, hvor du kan bestille øl fra en af 10 haner eller få dig en drink fra det ekstra store udvalg af spiritus.

Havde Eddie’s være placeret i USA og ikke Aalborg, kunne man snildt forestille sig, at den old-school poolhall med al sin charme ville have været et perfekt stamsted for pool-legenden Fast Eddie, som lægger navn til stedet – og som blev portrætteret af Paul Newman i The Hustler og The Color of Money.

Men man skal endelig ikke tage fejl; poolhallen er i høj grad også gearet til unge mennesker.

Man kan bl.a. udfordre ens venner i et spil bordfodbold eller dart, slå sig ned i sæderne og se fodbold på storskærm, spille brætspil i loungen eller prøve chancen på spilleautomaterne i spillehallen, hvor der er 88% udbetaling.

Og selvfølgelig er der poolborde – masser af poolborde.

Hele ni for at være eksakt, hvor man ikke er tvunget til at betale for en hel time, men derimod kan betale 0.75 kr i minuttet om dagen og 1.17 kr i minuttet om aftenen i hverdage eller 1.33 kr i minuttet fra fredag til lørdag.

Fast Eddie's Poolhall

En uge med gode tilbud

Hvis du ikke kan nå med til festlighederne om lørdagen, er der heldigvis masser af gode tilbud at benytte sig af i hele denne uge.

Du kan bl.a. spille pool til kun 25 kr hele ugen i én time mellem 12.00 og 18.00.

Udover at kunne spille pool til billige penge, vil der også være masser af gode tilbud på øl og sjusser i uge 38.

Du kan bl.a. købe en Classic Tuborg fad til 25 kr fra mandag til torsdag, sjusser til 25 kr fredag og lørdag, og 0,5 l sodavand til 25 kr om søndagen.

Kan du generelt ikke få nok af pool, kan du for 250 kr om måneden spille alt det pool, du vil – bortset fra når der er fuldt hus.

Fast Eddie’s er også med i ClubAalborg, og du kan hele september få 1 times pool samt 2 fadøl (0,4 l) eller 2 sodavand (0,5 l) til kun 100 kr.

Hvad: Fast Eddie’s Pool Hall jubilæumsfest

Hvor: 1. sal, Maren Turis Gade 9

Hvornår: 21. september, reception 12.00 – 15.00 og live musik 21.00 – 24.00

Gode tilbud hele denne uge