Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

To af Aalborgs toprestauranter: Applaus og Bistro Dejavú genåbner med nyheder

Af Michael Qureshi

Der sker ting og sager på restaurationsfronten Ved Stranden i Aalborg.

For to måneder siden åbnede SMAEK dørene op i den ikoniske hvide bygning, som før husede restaurationer som Casa Blanca og Sørensens mfl.

Èn af folkene bag SMAEK er Mads Hyllested, som til dagligt huserer på Applaus og Dejavú på den anden side af gaden.

Begge restaurationer har nu været lukket i to uger grundet ferie. Men er det nu også den sande historie?

Vi har via Facebook og Instagram observeret, at Mads Hyllested har gang i ”noget”. Det lader til, at der bliver bygget om og udviklet på restauranterne.

Det bekræfter Mads Hyllested, da vi møder ham i byggerod og travlhed.

Nyt look til Applaus

Især Applaus får et helt nyt look, når den genåbner på tirsdag d. 10. august.

“Vi har længe haft på tegnebrættet, at det er tid til at genopfriske og konceptudvikle lidt på Applaus.

Vi har bespist mere end 30.000 gæster på 3,5 år, og det sætter sine tydelige spor i interiøret, malingen på væggene, toiletterne osv.

Så vi besluttede – i forsommeren – at lukke ned i to uger, ultimo august, og give Applaus en make-over.

Vi åbner igen på tirsdag med ny klinkebelagt bar, nye toiletter, nye komfortable stole og vores sædvanlige urbane stil med høj musik og cocktails.

Det er vigtigt for mig, at vores restauranter fremstår indbydende og at gæsterne føler sig godt tilpas, når de besøger os,” siger Mads Hyllested.

To af Aalborgs toprestauranter: Applaus og Bistro Dejavú genåbner med nyheder To af Aalborgs toprestauranter: Applaus og Bistro Dejavú genåbner med nyheder

Foruden renoveringen og den nye indretning, bliver der så lavet om på maden?

“Maden forbliver i samme stilart. Vi skruer en kende op for socialdining-niveauet i vores menu og vil fremadrettet komme til at servere flere retter ad gangen.

Madstilen forbliver den samme med verdenskøkkenet i et stor mix.

Derudover smider vi to ekstra serveringer på vores menu, så den nu kommer til at bestå af 12 serveringer og stadig til samme pris (425kr),” forklarer Mads Hyllested.

Ændring af menuen på Dejavú

Hvad med Dejavú? Den sker der også noget med?

“Ja, Dejavú er måske mere under forvandling på maden end Applaus, Men den forbliver super fransk i sin madstil og smag.

Dejavú rundede ét år i sommer og er en restaurant, som laver min personlige favoritmad.

Vi har erfaret, at gæsterne virker mere begejstrede for vores frokostkort, hvor vi har samme pris på alle retter, end vores aftenkort, som er mere klassisk a la carte.

Derfor sadler vi lidt om og starter op, tirsdag den 10. september, med et nyt aftenkort.

Et á la carte kort, hvor alle retter har ”mellemret” størrelse og samme pris (125kr pr stk).

Råvarerne vil fortsat være de bedste af slagsen; jomfruhummer, kammuslinger, helleflynder og due er noget af det, som blandt andet, findes på menuen.

Vi har selvfølgelig fortsat vores klassikere på kortet som Rib-eye og Tournedos Rossini, da vi trods alt holder til i et gammelt bøfhus (Hereford),” siger Mads og smiler.

Han supplerer;

“Retterne vil stadig være Dejavú-genkendelige med vores skønne saucer, dybe smage og vores signaturretter som tatar og carpaccio.”

To af Aalborgs toprestauranter: Applaus og Bistro Dejavú genåbner med nyheder

Grill ø kommer i spil 

”Grill øen” har I også gjort noget ved?

“Ja, vores ø i midten af restauranten er et af de sidste Herefordminder, som er tilbage i bygningen (lokalerne husede tidligere Hereford Beefstouw).

Nu har vi omsider fundet ud af, hvordan vi kan integrere dén i lokalet.

Selve øen har fået en make-over med tapet, kølebrønd, køleskab og lys, og vores tanke er at kunne bruge den som cocktail- og madbar.

Både til hverdag men primært også til selskaber, som efter maden skal have fest, dans og bar,” forklarer Mads.

Hvad med frokosten, fortsætter i den?

“Ja, vi forsætter frokosten så længe, det giver mening. Sidste år lukkede vi ned over vinteren og åbnede igen til foråret. Men jeg håber, at kunne holde permanent åbent til frokost,” siger Mads Hyllested.

Den kendte kokke-profil i Aalborg konkluderer;

“Jeg glæder mig rigtig meget til at åbne restauranterne igen på tirsdag og vise vores gæster, alt det nye og give nogle gode madoplevelser, både på Applaus og Dejavú.

Vi åbner i hvert fald op stærkere end nogensinde,” afslutter Mads med et glimt i øjet.

Du kan se Applaus’ menukort her

Du kan se Dejavús nye menukort her

Del artikel

Andre læser også