To af Aalborgs toprestauranter: Applaus og Bistro Dejavú genåbner med nyheder

Skrevet af: Michael Qureshi

Der sker ting og sager på restaurationsfronten Ved Stranden i Aalborg.

For to måneder siden åbnede SMAEK dørene op i den ikoniske hvide bygning, som før husede restaurationer som Casa Blanca og Sørensens mfl.

Èn af folkene bag SMAEK er Mads Hyllested, som til dagligt huserer på Applaus og Dejavú på den anden side af gaden.

Begge restaurationer har nu været lukket i to uger grundet ferie. Men er det nu også den sande historie?

Vi har via Facebook og Instagram observeret, at Mads Hyllested har gang i ”noget”. Det lader til, at der bliver bygget om og udviklet på restauranterne.

Det bekræfter Mads Hyllested, da vi møder ham i byggerod og travlhed.

Nyt look til Applaus

Især Applaus får et helt nyt look, når den genåbner på tirsdag d. 10. august.

“Vi har længe haft på tegnebrættet, at det er tid til at genopfriske og konceptudvikle lidt på Applaus.

Vi har bespist mere end 30.000 gæster på 3,5 år, og det sætter sine tydelige spor i interiøret, malingen på væggene, toiletterne osv.

Så vi besluttede – i forsommeren – at lukke ned i to uger, ultimo august, og give Applaus en make-over.

Vi åbner igen på tirsdag med ny klinkebelagt bar, nye toiletter, nye komfortable stole og vores sædvanlige urbane stil med høj musik og cocktails.

Det er vigtigt for mig, at vores restauranter fremstår indbydende og at gæsterne føler sig godt tilpas, når de besøger os,” siger Mads Hyllested.

Foruden renoveringen og den nye indretning, bliver der så lavet om på maden?

“Maden forbliver i samme stilart. Vi skruer en kende op for socialdining-niveauet i vores menu og vil fremadrettet komme til at servere flere retter ad gangen.

Madstilen forbliver den samme med verdenskøkkenet i et stor mix.

Derudover smider vi to ekstra serveringer på vores menu, så den nu kommer til at bestå af 12 serveringer og stadig til samme pris (425kr),” forklarer Mads Hyllested.

Ændring af menuen på Dejavú

Hvad med Dejavú? Den sker der også noget med?

“Ja, Dejavú er måske mere under forvandling på maden end Applaus, Men den forbliver super fransk i sin madstil og smag.

Dejavú rundede ét år i sommer og er en restaurant, som laver min personlige favoritmad.

Vi har erfaret, at gæsterne virker mere begejstrede for vores frokostkort, hvor vi har samme pris på alle retter, end vores aftenkort, som er mere klassisk a la carte.

Derfor sadler vi lidt om og starter op, tirsdag den 10. september, med et nyt aftenkort.

Et á la carte kort, hvor alle retter har ”mellemret” størrelse og samme pris (125kr pr stk).

Råvarerne vil fortsat være de bedste af slagsen; jomfruhummer, kammuslinger, helleflynder og due er noget af det, som blandt andet, findes på menuen.

Vi har selvfølgelig fortsat vores klassikere på kortet som Rib-eye og Tournedos Rossini, da vi trods alt holder til i et gammelt bøfhus (Hereford),” siger Mads og smiler.

Han supplerer;

“Retterne vil stadig være Dejavú-genkendelige med vores skønne saucer, dybe smage og vores signaturretter som tatar og carpaccio.”

Grill ø kommer i spil 

”Grill øen” har I også gjort noget ved?

“Ja, vores ø i midten af restauranten er et af de sidste Herefordminder, som er tilbage i bygningen (lokalerne husede tidligere Hereford Beefstouw).

Nu har vi omsider fundet ud af, hvordan vi kan integrere dén i lokalet.

Selve øen har fået en make-over med tapet, kølebrønd, køleskab og lys, og vores tanke er at kunne bruge den som cocktail- og madbar.

Både til hverdag men primært også til selskaber, som efter maden skal have fest, dans og bar,” forklarer Mads.

Hvad med frokosten, fortsætter i den?

“Ja, vi forsætter frokosten så længe, det giver mening. Sidste år lukkede vi ned over vinteren og åbnede igen til foråret. Men jeg håber, at kunne holde permanent åbent til frokost,” siger Mads Hyllested.

Den kendte kokke-profil i Aalborg konkluderer;

“Jeg glæder mig rigtig meget til at åbne restauranterne igen på tirsdag og vise vores gæster, alt det nye og give nogle gode madoplevelser, både på Applaus og Dejavú.

Vi åbner i hvert fald op stærkere end nogensinde,” afslutter Mads med et glimt i øjet.

Du kan se Applaus’ menukort her

Du kan se Dejavús nye menukort her

Lækre biler til særpriser: Kæmpe Brugtbils Festival med kendte mærker i weekenden

Skrevet af: Redaktionen

Det er ikke så tit, at man kan få en Audi, Golf, Passat eller Skoda til en særpris.

Men i den kommende weekend lørdag d. 16. november og søndag d. 17. november inviterer bilhuset Semler Retail på Ny Kærvej til stor Brugtbils Festival. Fra klokken 11-16 begge dage.

Her kan man få særligt gode priser på de tre kendte mærker Audi, Volkswagen + Volkswagen Erhverv og Skoda.

De kører skarpe priser på deres brugte biler + GRATIS undervognsbehandling på alle brugte biler solgt denne weekend, og ugen efter.

Ender man med at købe en brugt bil derude i weekenden deltager man automatisk i lodtrækningen om et gavekort på 4000,- til et spaophold.

Derudover er der også en anden konkurrence, som alle kan deltage i, hvor man kan vinde et gavekort på 1000 kr.

Gratis pølser, balloner og sodavand

Udover bilerne er der andre gode grunde til at kigge forbi og man kan let tage hele familien med. Der er nemlig sørget for pølsevogn, der deler GRATIS pølser ud, samt sodavand.

Desuden er der balloner til børnene.

Blandt helt skarpe tilbud kan man bl.a. købe en Audi A3 30 TDI Sport Limited Sportsback S Tronic der kun har kørt 8.000 kilometer til 310.000 kr.

En Audi A6 2,0 TDI 190 Ultra Avant S Tronic med 101.000 kilometer på tælleren står i 335.000 kr. Så altså meget bil for gode penge.

En Skoda Fabia 1,0 TSI 95 Ambition Combi der har kørt 3.000 kilometer kan man købe 175.000 kr.

Se flere tilbud på dette link Brugtbil Festival

Hvad: Brugtbil Festival
Hvor: Ny Kærvej 47
Hvornår: Lørdag & søndag d. 16 og 17. november
Klokken 11-16 begge dage

Ugens tip: Grillen Burgerbar laver den ultimative andeburger

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Vi elsker at forkæle jer med de bedste nyheder fra verdens fedeste by, og nu er vi klar med endnu et tiltag, som forhåbentlig får jer til at udnytte endnu flere af de mange lækre kulinariske sager, som byens madsteder byder på.

Ugens Tip er en stor succes på vores søstermedie MigogKbh, hvor redaktionen tipper om alt fra gourmet-pita, lækkert kaffe, smørrebrød og varm chokolade.

Det er vi nu også klar med her på MigogAalborg, og Ugens Tip er et højaktuelt og indbydende ét af slagsen.

Den ultimative andeburger

Vi har før skrevet om Grillen Burgerbars geniale julefrokost-koncept, hvor flæskesteg, kartofler og sovs er byttet ud med burger og bajere.

Hovedingrediensen i julefrokosten er burgeren Grill De Canard, som er deres bud på den ultimative andeburger med rødkål, sprøde flæskesvær og Confit de Canard.

Men den greasy andeburger er ikke kun gæst til julefrokosten, for den findes nemlig også på menukortet i en begrænset periode.

Sidste år kunne burgeren kun bestilles i perioden 1.-23. december, men på grund af stor efterspørgsel har de i år valgt at sætte burgeren på menuen allerede d. 8. november og helt frem til 31. december.

Det virker altså til, at Grill De Canard er ved at blive et decideret julehit, og det så vi som den perfekte andledning til lige at lave en lille tester.

Derfor satte vi GPS’en til Ved Stranden 1 og satte os for at lave en lille andmeldelse af den populære burger.

ANDmeldelse af Confit De Canard

Confit de Canard består som beskrevet af confiteret and, rødkål, flæskesvær og er smurt med Grillen’s mayo.

Kender du endnu ikke til confiteret and, fortjener du næsten at blive kogt i dit eget fedt … for det er netop, hvad andekødet er gået igennem for at blive så mørt, at du kan spise det uden gebis.

Det gik ikke længe fra vi andkom til den fristende burger stod foran os.

Efter kyndig vejledning fra tjeneren valgte vi at supplere burgeren med ekstra and og flæskesvær til 25. kr. ekstra (… for hvorfor ikke?!) og så en gang pickles (+ 5 kr.), som skulle være et tiltrængt syrligt indspark til de mange tunge elementer i burgeren.

Kombinationen af det fede og møre (!) and, den let-syrlige rødkål, mayo’en og brioche-bollen var virkelig lækker!

Men vores klare holdning er, at du ligeså godt kan gå all in og bestille den med ekstra kød og pickles, for det gjorde den samlede smagsoplevelse helt suveræn.

Du vælger selvfølgelig at bestille Confit De Canard som menu (129 kr.), hvor du kan vælge mellem Curly Fries, Fries, Cheese Fries (+10 kr.), Oh My Fries (+20 kr.) eller Sweet potato fries (+10 kr.).

Dertil får du også en valgfri mayo, og her faldt vores valg naturligvis på den hjemmelavede Bearnaise mayo … det var simpelthen for fristende ikke lige at prøve kombinationen af confiteret and og bearnaise sauce.

Spoiler alert: Det fungerer selvfølgelig glimrende!

Den samlede pris for oplevelsen landede på 159 kr. og så tør vi godt garantere, at du ikke går sulten derfra.

Hvad: Grill De Canard (Andeburger med rødkål, sprøde flæskesvær og Confit de Canard)
Hvor: Grillen Burgerbar
Hvornår: Frem til 31/12
Pris: Burger: 109 kr. (både i restauranten og takeaway) Menu: 129 kr (Ekstra and og flæskesvær: 25 kr., Pickles: 10 kr.)

Store biografdag på søndag i Aalborg: Alle film koster en 50’er

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Årstiden indbyder for alvor til filmhygge og lune popcorn.

Så er det jo meget heldigt, at Nordisk Film Biografer på søndag, d. 17. november, fejrer filmglæden og afholder Den Store Biografdag.

Her kan du kurere tømmermændene, hygge med kæresten eller tage familien med i Nordisk Film Biografer i Kennedy Arkaden og i Shoppen i City Syd for en flad 50’er.

MigogAalborg har været kontakt med Nordisk Film biograferne i Aalborg, og de oplyser, at der allerede er solgt mange billetter.

Derfor skal du nok være hurtig på tasterne, hvis du vil have lige præcis din yndlingsplads … eller være sikker på at kunne se lige netop din favoritfilm.

Tilbuddet gælder alle billetter og til alle forestillinger dagen igennem.

“En biografoplevelse er oplagt måde at være sammen om en fælles oplevelse. Både med dem, man har med i biografen, og med de andre gæster i biografsalen.

Og den fælles oplevelse skal have de allerbedste rammer. Derfor arbejder Nordisk Film Biografer altid på at matche de mange, gode film med den højeste kvalitet i både service, komfort og biografteknik,” skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Det kan du se i biografen på søndag

På Den Store Biografdag kan biografgæsterne opleve film for enhver smag, og valget er dit:

Du kan blandt andet se den højspændte og anmelderroste danske film Kollision med fantastisk skuespil af blandt andre Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil.

Der er også underholdning i vente for de mindste i familien, som kan se tegnefilmen Familien Addams, som byder på masser af grin og monsterballade.

Er du i det romantiske hjørne kan du se frem til den den romantiske julefilm Last Christmas, der handler om Kate, som arbejder i en julebutik i London og møder den fremmede mand Tom, som sætter hjertet i brand.

For de fartglade er en mulighed filmen Le Mans ’66, som handler om optakten til Le Mans-løbet i 1966 med Christian Bale og Matt Damon i hovedrollerne.

Derudover vises der også film som Midway, Downton Abbey, Ser du Månen, Daniel, Jagtsæson, Joker, Zombieland, og den nye Terminator med Arnold Schwarzenegger tilbage i sin glansrolle.

Gratis kaffekapsler til folket

I år præsenteres Den Store Biograf i samarbejde med L’OR kaffekapsler, og det betyder, at der på selve dagen vil blive uddelt prøver på L’OR kaffekapsler i alle Nordisk Film Biografer.

Hvad: Den Store Biografdag
Hvor: Alle Nordisk Films biografer (I Aalborg: City Syd og Kennedy)
Hvornår: Søndag d. 17 november hele dagen.

Du finder billetinfo her.