Tips: Vælg den rette ovn til din fremtidige madlavning
Nøglen til at lave de gode, varme retter er at have et godt komfur. Dermed ikke sagt, at du ikke kan lave lækker tapas, salater med tzatziki eller andre gode retter uden en varmekilde. Men når du har en ovn at bage en ret i eller en varmeplade at stege på, kan du pludselig lave i 1000-vis af nye retter. Hvordan vælger du så det rette komfur? Her er der en del parametre, du kan vurdere et komfur på.
Overse ikke energiklassen
Energiklassen er nok noget af det første, du bør overveje. Du kan nemt få et billigt komfur, men hvis energiklassen er dårlig, ender det med at blive en større investering end et dyrere komfur, der har en bedre energiklasse. Kort fortalt viser energiklassen, hvor effektivt komfuret bruger strømmen, og ideelt set bør du få et driftssikkert komfur, fx et Vestfrost komfur, med energiklasse A eller bedre.
Vestfrost komfur med flere features
Når du bør overveje et driftssikkert og flot komfur fra Vestfrost, skyldes det, at de ofte er nemme at finde i god energiklasse. Som noget andet har de alle de features, du forventer af en moderne ovn. For det første får du flere funktioner at vælge fra, fx varmluft, intervalgrill og overvarme. Som noget andet kan du finde dem med en aftagelig inderlåge i glas, som du så får meget nemt ved at gøre ren.
Styr på sikkerheden
Sikkerhedsafbryder og restvarmeindikator bør et godt komfur også have. Du ønsker trods alt ikke, at hjemmet brænder ned, eller at en masse el går til spilde på at varme intet op. Den perfekte ovn indeholder såvel teknologier, der gør det muligt at lave vidt forskellige retter, som den er sikker at have stående i et klassisk kernefamiliehjem. Hav dét for øje, når du leder efter en ny ovn til hjemmet.