Tips til en inspirerende miniferie til København og Refshaleøen

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Oplev en helt ny og charmerende side af hovedstaden. På Refshaleøen i København finder du alt fra eksotisk strandstemning, klatrehaller og bungyjump til vilde koncertoplevelser

Går du og glæder dig til din sommerferie og har hovedet fuld af planer til din strand- eller storbyferie senere på sommeren – men er ferien først i august? Eller har du bare brug for at komme et helt andet sted hen og få lidt genial feriestemning på en hurtig smuttur – inden for landets grænser?

Vi har svaret på dine bønner! Snup en tidlig togafgang og hop på lyntoget fra Aalborg, så er du i København på lidt over 4 timer – og så kan kursen ellers gå mod Refshaleøen, det nye rå og lækre havnekvarter i hovedstaden!

 

Rå toner og himmelsk fest

Refshaleøen rummer nemlig noget for enhver smag og højt til loftet, hvilket de forskellige musikfestivaler i løbet af sommeren viser: Første weekend i juni indtager klub-kulturen nemlig halvøen med store basforstærkere, dans og DJs til Distortion-festivalen – og sidst i juni brager den enormt populære metalfestival Copenhell med flammer og rå guitar.

I år bød det udsolgte Copenhell 2019 på koncerter i vidt forskellige genrer: Alt fra de maskebærende metallegender fra Slipknot, over de nordiske rensdyr-shamaner i folkmetal-bandet Heilung til det unge jyske dødsmetal band i Baest spillede Refshaleøen grundigt op! For de sidstnævnte har den enormt velbesøgte koncert bestemt sikret international bevågenhed – læs fx en overstrømmende anmeldelse af Baest på Copenhell 2019 her.

 

Ferieminder til vovehalse – og strandløver

De rå omgivelser i de tidligere industribygninger og værftshaller summer nu af liv – og af aktiviteter af den mere halsbrækkende type! Du finder nemlig bl.a. en indendørs klatrepark i 50 meters højde, hvor vovehalse kan prøve deres Spiderman-repertoire af. Er det ikke nok til at få jeres adrenalin op på max, kan I bagefter prøve et bungyjump på knap 70 meter, hvor I fra Refshaleøen får den vilde udsigt over København – og derefter styrte ned mod havnen!

Der ligger en bred vifte af skønne strandcaféer, restauranter og barer ned til samme havn – men her kan I i stedet lade pulsen falde og nyde en kold stranddrink eller streetfood fra de mange spisetilbud på Refshaleøen. Det er noget helt andet end at sidde på en fortravlet fortorvscafé i centrum: Man får derimod en stemning, der minder langt mere om Barcelona – eller Berlin for den sags skyld.

Denne urbane, og visse steder sydlandske, stemning er ganske unik på Refshaleøen og du vil da også kunne finde helt særlige kulturelle steder og anderledes bygninger, som er mere sjældne i de mere etablerede kvartere og forstæder i København. Her ligger for eksempel en hele 7000 m2 stor kunsthal med samtidskunst, Mikkellers nyeste øl- og madbar Baghaven, som engang var et mindre skibsværft såvel som en vaskeægte strandbar, hvor du kan prøve vandski og kajak, ved det hippe Halvandet.

Alle disse vilde ferieaktiviteter og inspirerende by-eventyr kan du derfor få på en enkelt dagstur til Refshaleøen – så varm op til den store rejse med en mini-tur til en usædvanlig charmerende side af København.

Løb langs Stigsborg Havnefront: Tapas og bobler venter ved målstregen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Er du helt vild med tapas, bobler … og motion?

I så fald har vi fundet det helt perfekte løb til dig.

Stigsborg Havnefront Løbet afvikles næste søndag, d. 22. september, fra 10-13 og indbyder til, at alle slags ben kan være med.

Ruterne er nemlig opdelt i forskellige distancer: 5 km., 10 km., 15 km. og 21,1 km.

Og uanset hvilken rute du vælger, er der altså velfortjent lokkemad i enden i form af tapas og bobler.

Løb med udsigt til Aalborg

Start og målområdet er på kajen i Nørresundby foran Aalborg Kommunes By- og Landsskabsforvaltning.

Her får løberne et fantastik udsyn til Aalborg og dens byggerier; her iblandt Musikkens Hus, som pryder havnefronten med sin arkitektoniske majestætlighed.

Herefter fortsætter ruten langs den gamle jernbane, der fører videre ind til Nørresundbys centrum.

Løberne vil her se broen, der forbinder Nørresundby med Aalborg – og resten af Danmark.

Turen fortsætter herefter ad Engvej, der grænser op til den bydel, der skal opføres i de kommende år. De grønne arealer vil nok derfor være ugenkendelige, hvis du slår vejen forbi igen til næste år.

Få et indblik i nye byggerier

Efter et lille sidespring løbes der langs og over den Nordjyske Motorvej.

Herefter svinges der ind på den nyanlagte: ”Camino Aalborg-Stien”, som ligger helt ned til fjorden, hvor Østre Havn og alt nybyggeriet langs Aalborgs Havnefront bliver en fryd for øjet, den næste 1 km.

Selvom fokusset er på vandet og udsigten til Aalborg, så går ruten også på denne sti/passage forbi området, hvor det nye parkanlæg, skal anlægges.

Parken bliver på størrelse med Kongens Have i København.

På de sidste meter af ruten hilser du på den lille sejlklub Syrens Bådelaug, krydser et infinity bassin og vupti!

… Så har du nuppet 5 km. – og er enten parat til at løbe i mål eller tage endnu en runde.

Du booker din plads her.

Hvad: Stigsborg Havnefront Løbet
Hvor: Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby
Hvornår: 22. september 2019, kl. 10

Smagen af jul: Caféministeriet lokker med juletapas og vinbar ad libitum

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Julen sniger sig allerede (næsten) ubemærket ind i Aalborg … men planlægning af julens udskejelser behøver vel ikke at vente så meget længere?!

I hvert fald har Caféministeriet gjort det svært at udskyde forventningens glæde ved at lancere årets Juletapas.

Juletapas er et genialt bud på en aften fyldt med julestemning, hvis du måske er kørt lidt træt i den traditionelle julefrokost.

Tapas er spansk, men menuen er selvfølgelig inspireret af det bedste fra den danske jul. Lige som vi elsker det.

Som med Caféministeriets populære Tapas/Vinbar, hvor du kan drikke og spise alt det, du vil i enten to eller tre timer, er konceptet det samme med juletapas – og så kan aftenen selvfølgelig sluttes af med et udvalg af køkkenets søde sager.

Du skal være hurtig

Hele 11 datoer er meldt ud, hvor Caféministeriet liner et gastronomisk julelandskab op i den hyggelige café i Mølleå – men du skal være hurtig, hvis du skal med.

Aftenerne vil være opdelt i to seatings (17.30-19.30/20-23) og koster hhv. 170 og 215 kr. afhængigt af, om du vil sidde i to eller tre timer.

Fri vinbar kan tilkøbes for samme pris som tapasen, og derudover kan du lade dig forkæle med to cocktails for blot 100 kr.

Årets julemenu starter fredag d. 15. november og kører herefter hver fredag og lørdag til og med d. 21. december (Black Friday) undtaget.

Hvad: Juletapas
Hvor: Caféministeriet, Møllegade 19
Hvornår: 15. november til 21. december

Du booker dit bord her.

 

Hold liv i kærligheden: Tag dit parforhold på date i Vor Frue Kirke

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vor Frue Kirke har haft stor succes med deres såkaldte pop-in bryllup, hvor ethvert par kunne slå vejen forbi kirken på udvalgte datoer og blive gift på under et kvarter.

Et tilbud, som mange par har benyttet sig af, da dette altså er en nem og overskuelig måde at få sat ord på sin kærlighed i en til tider presset hverdag.

Men hvad sker der så når bryllupseuforien har lagt sig, og alle de praktiske gøremål igen melder sin ankomst?

Har du talt med dit barn i dag? Har du trænet og tjekket e-mails og sørget for sund mad til familien? Ja og ja og ja …

Og hvad med dit parforhold, hvordan trives det? Det er vist OK – så længe jeg ikke hører andet.

Men er OK godt nok? Og stærkt nok? Også i det lange løb?

Parforholdet skal plejes

Vor Frue Kirke i Aalborg og Folkekirkens Familiestøtte, der arbejder med familiers trivsel, er gået sammen om at invitere til en Dinner-dating, hvor parforholdet er hædersgæst.

Fredag 4. oktober bliver der dækket op i Vor Frues stemningsfulde kirkerum til en aften med levende musik, god mad – og inspirerende oplæg om, hvordan du og din partner kan holde liv i kærligheden.

“Når hverdagen kører derudaf, og alle de praktiske gøremål skal fordeles, er det nemt at glemme, at et parforhold er mere end et arbejdsfællesskab.

Det er også en relation, et venskab og et kærlighedsforhold, der har brug for opmærksomhed og omsorg.

Parforholdet skal have noget at leve af, hvis det skal være godt at være i, og hvis det skal klare modgang og problemer,” siger Kamma Graversen, sognepræst i Vor Frue Kirke.

Hun møder jævnligt par, der er gået fra hinanden, fordi benzintanken er kørt fuldstændig tom. De har ikke sørget for re-fill, mens tid var – og bagefter kan de stå tilbage med en følelse af, at beslutningen om skilsmisse var forkert.

“Vi vil med den her aften sætte lys på, at parforholdet som et vigtigt fundament, der skal værdsættes og prioriteres.

For eksempel ved at bruge en fredag aften i en hyggelig og stemningsfuld ramme, hvor det ikke handler om vores børn eller venner – men om os to og det, vi har bygget op sammen,”

Hvad forelskede du dig i?

Aftenens underviser er psykolog Tina Ringer Mogensen fra Folkekirkens Familiestøtte.

Hun vil følges med deltagerne ned ad memory lane – tilbage til forelskelsen.

Hvad faldt du for hos din partner? Hvad bandt jer sammen i den første intense tid, hvor I var overbeviste om, at det her er for ever?

Parrene vil også få viden om de faktorer, der beskytter et parforhold – fx tryghed, venskab og glæde. Og de vil få små øvelser i god kommunikation.

“Sammen med Folkekirkens Familiestøtte vil vi minde moderne og travle mennesker om, at parforholdet også skal have tid i vores kalender.

Det bliver ikke stærkt og lykkeligt og livslangt ganske af sig selv – det kræver noget af dig. Men hvis du beslutter dig for at investere i det, er gevinsten til gengæld stor.

Du får noget dybt og uerstatteligt: Én at dele livet med,” siger Kamma Graversen.

Billetprisen er blot 150 kr. for et par, og billetter kan købes her.

Hvad: Dinner Dating
Hvor: Vor Frue Kirke
Hvornår: 4. oktober, kl. 17-20.30