Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tips til en inspirerende miniferie til København og Refshaleøen

Af Redaktionen

Oplev en helt ny og charmerende side af hovedstaden. På Refshaleøen i København finder du alt fra eksotisk strandstemning, klatrehaller og bungyjump til vilde koncertoplevelser

Går du og glæder dig til din sommerferie og har hovedet fuld af planer til din strand- eller storbyferie senere på sommeren – men er ferien først i august? Eller har du bare brug for at komme et helt andet sted hen og få lidt genial feriestemning på en hurtig smuttur – inden for landets grænser?

Vi har svaret på dine bønner! Snup en tidlig togafgang og hop på lyntoget fra Aalborg, så er du i København på lidt over 4 timer – og så kan kursen ellers gå mod Refshaleøen, det nye rå og lækre havnekvarter i hovedstaden!

 

Rå toner og himmelsk fest

Refshaleøen rummer nemlig noget for enhver smag og højt til loftet, hvilket de forskellige musikfestivaler i løbet af sommeren viser: Første weekend i juni indtager klub-kulturen nemlig halvøen med store basforstærkere, dans og DJs til Distortion-festivalen – og sidst i juni brager den enormt populære metalfestival Copenhell med flammer og rå guitar.

I år bød det udsolgte Copenhell 2019 på koncerter i vidt forskellige genrer: Alt fra de maskebærende metallegender fra Slipknot, over de nordiske rensdyr-shamaner i folkmetal-bandet Heilung til det unge jyske dødsmetal band i Baest spillede Refshaleøen grundigt op! For de sidstnævnte har den enormt velbesøgte koncert bestemt sikret international bevågenhed – læs fx en overstrømmende anmeldelse af Baest på Copenhell 2019 her.

 

Ferieminder til vovehalse – og strandløver

De rå omgivelser i de tidligere industribygninger og værftshaller summer nu af liv – og af aktiviteter af den mere halsbrækkende type! Du finder nemlig bl.a. en indendørs klatrepark i 50 meters højde, hvor vovehalse kan prøve deres Spiderman-repertoire af. Er det ikke nok til at få jeres adrenalin op på max, kan I bagefter prøve et bungyjump på knap 70 meter, hvor I fra Refshaleøen får den vilde udsigt over København – og derefter styrte ned mod havnen!

Der ligger en bred vifte af skønne strandcaféer, restauranter og barer ned til samme havn – men her kan I i stedet lade pulsen falde og nyde en kold stranddrink eller streetfood fra de mange spisetilbud på Refshaleøen. Det er noget helt andet end at sidde på en fortravlet fortorvscafé i centrum: Man får derimod en stemning, der minder langt mere om Barcelona – eller Berlin for den sags skyld.

Denne urbane, og visse steder sydlandske, stemning er ganske unik på Refshaleøen og du vil da også kunne finde helt særlige kulturelle steder og anderledes bygninger, som er mere sjældne i de mere etablerede kvartere og forstæder i København. Her ligger for eksempel en hele 7000 m2 stor kunsthal med samtidskunst, Mikkellers nyeste øl- og madbar Baghaven, som engang var et mindre skibsværft såvel som en vaskeægte strandbar, hvor du kan prøve vandski og kajak, ved det hippe Halvandet.

Alle disse vilde ferieaktiviteter og inspirerende by-eventyr kan du derfor få på en enkelt dagstur til Refshaleøen – så varm op til den store rejse med en mini-tur til en usædvanlig charmerende side af København.

Del artikel

Andre læser også