Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tips til bedre søvn

Af Redaktionen

3 tips til mere overskud i hverdagen

Dette er sponsoreret indhold

Er du træt af manglende overskud i din hverdag? Så kan denne artikel måske hjælpe dig lidt på vej. Her finder du tre tips til, hvordan du kan skabe mere overskud i din hverdag. Disse tips er nemme og enkle, og det er derfor noget, som stort set alle kan praktisere. Overskud er vigtigt i en hverdag, hvor du både skal agere ven, medarbejder, familie og lignende roller. Derfor er det også vigtigt, at du ikke har mangel på netop dette.

En god nattesøvn er essentiel

Hvis ikke du sover godt om natten eller får nok søvn, kan du godt vinke farvel til overskuddet. Derfor er det første, du skal tage et kig på, din søvn. Sørg for at gå i seng, så du kan få mellem syv og ni timers søvn om natten. Det er forskelligt, hvor meget søvn vores kroppe behøver, men en det anbefales, at en voksen person bør få mellem de syv og ni timer. Både mindre eller mere vil dræne dig for energi. For meget søvn kan nemlig også gøre dig træt.

Hvis du ikke kan sove om natten, bør du først og fremmest undersøge, om den seng du har, er den bedste for dig. Den bedste seng for dig, er en seng, der ikke giver ondt i ryggen, og som du ligger godt i. Rigtig mange vælger en kontinentalseng. Du kan finde den bedste kontinentalseng med en kontinentalseng test.

Bevæg din krop

De fleste kender følelsen af at blive mere doven af at ligge på sofaen og miste energien. Derfor er det bare med at komme op fra den og ud og bevæge dig. Har du hund eller børn, kan du tage dem med ud på en gåtur. Du kan også løbe eller cykle en tur. Hvis du har svært ved at komme af sted, kan du aftale med din partner eller en ven, at I skal dyrke motion sammen. Hvis du helst vil dyrke motion med andre, kan du også vælge at gå til en holdsport. Der findes et utal af former for motion til alle aldre, og der findes derfor også noget for dig. Motion giver overskud, og jo mere du dyrker af det, jo mere overskud vil du mærke med tiden.

Planlægning kan gøre det hele nemmere

Utallige opgaver er en af de ting, der virkelig kan minimere følelsen af overskud. Særligt når du ikke har en plan for de mange opgaver. En måde hvorpå du kan få overskuddet tilbage, er netop ved at planlægge og strukturere disse opgaver. 

De huslige pligter er for mange en af de opgaver, der virkelig kan tage livet af overskuddet. Derfor er det en god ide at lave sådan noget som en madplan og en ugentlig handledag. På den måde skal du hverken tænke over, hvad der skal laves af mad eller finde tid til at handle. 

Til alle de andre ting, kan det være en fordel at skrive ned i en kalender, hvornår du skal gøre de andre opgaver, og eventuelt lave en arbejdsfordeling med din husstand. Ved at planlægge ved du præcis, hvornår du skal klare forskellige opgaver, og hermed behøver de ikke at fylde unødvendigt i dit hoved.