ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tips til at finde det bedste lån

Af Annoncør
Charming young mixed race female freelancer with curly hair sitting in cafe, typing on laptop and holding cup of fresh coffee.
Charming young mixed race female freelancer with curly hair sitting in cafe, typing on laptop and holding cup of fresh coffee.

Det er naturligt at lede efter det bedste lån, når du vil låne penge. Du vil finde det bedste lån med de laveste samlede låneomkostninger. Det er dog ikke så simpelt. Alle låneudbydere har brug for information om dig og din økonomiske situation for at kunne give et konkret svar på, hvor godt et lån de kan tilbyde dig.

Hvordan finder jeg det bedste lån?

Du har masser af muligheder, når det kommer til at låne penge. Du kan blandt andet låne penge hos en online bank eller hos din primære bank. Og der er fordele og ulemper ved hver af disse muligheder.

Her får du nogle generelle anbefalinger, når du kigger efter dit næste lån:

Det første er typisk ikke det bedste

Det anbefales altid at indhente tilbud fra flere låneudbydere, så du kan sammenligne tilbud fra flere låneudbydere og få en idé om omkostningernes prisleje i dit kommende lån.

Sammenlign ÅOP

Den bedste måde at finde et godt lån for dig er at sammenligne forskellige lånemuligheder. For at sammenligne har du brug for noget konkret at kigge efter, som alle låneudbydere oplyser i deres lånetilbud – ÅOP. Årlige omkostninger i procent er de totale omkostninger forbundet med lånet i procent af lånebeløbet. I ÅOP’en er der medregnet renter, gebyrer og andre omkostninger, så du får et samlet tal på alle omkostningerne.

Med eller uden sikkerhed

Du skal gøre op med dig selv, om du vil låne penge med eller uden sikkerhed. Når du låner med sikkerhed, sætter du en af dine genstande som sikkerhed for lånet. Det kan fx være din bil eller dit hus. Det betyder reelt set, at hvis du ikke kan betale dit lån tilbage, så har banken mulighed for at sælge din genstand, så de kan få deres penge. Låner du penge med sikkerhed, vil du typisk få tilbudt en lavere rente og dermed en lavere ÅOP.

Vil du låne penge uden sikkerhed, så er renten typisk højere, da banken løber en større risiko, til gengæld slipper du for at stille en af dine genstande som sikkerhed for lånet.

Læg et budget

Uanset hvor du ender med at optage et lån, bør du lægge et budget for at få overblik over din økonomi. I dit budget skal du medregne betalingen til dit lån. Derfor kan du bruge budgettet til at beregne, hvad løbetiden på dit lån og dermed den månedlige ydelse skal være, så du er sikker på, du stadig kan få hverdagen til at løbe rundt. Lav fx en beregning på et lån hos Express Bank.

Hvis du har mulighed for det, bør du være en smule pessimistisk i forhold til dit rådighedsbeløb – giv dig selv mere økonomisk frihed, end du måske tror, du kan holde dig til. Budgettet skal lægges, så du kan holde dig til det og ikke bryder det hver måned.

Del artikel

Andre læser også