Tilflytter til Aalborg Kommune? Dette skal du være opmærksom på

Skrevet af: Redaktionen

Aalborg er en virkelig dejlig by og kommunen lige så.

Derfor er det uden tvivl til at forstå, hvis du lige er flyttet til kommunen – eller hvis du kraftigt overvejer at gøre det. Atmosfæren er god, byen har personlighed, nordjyder har et specielt sammenhold, smuk natur og en passende størrelse.

Dertil er der også mange muligheder for at uddanne sig i byen. Faktisk rummer både Aalborg og Aalborg Kommune det hele. I forbindelse med din flytning er der dog nogle ting, du skal være opmærksom på.

Det guider vi dig igennem her, sådan du kan flytte til Aalborg med styr på det hele.

Find boligen i kommunen eller byen

Først og fremmest skal du selvfølgelig finde noget at bo i. Der findes et væld af lejeboliger, nybyggeri, ejerboliger og ubebyggede grunde. Det gælder altså blot om at finde den boligform, der passer dig bedst.

Skriv dig op hos boligforeninger, anvend online lejeboligplatforme, eller kontakt en ejendomsmægler, alt efter hvilken boligtype du ønsker at bo i. Ønsker du ikke at bo i selve Aalborg by, har du masser af andre gode muligheder.

Byer som Vodskov, Vadum, Farstrup, Nibe, Svenstrup J, Mou og Hals er blot et udpluk af alle de skønne byer, du kan bosætte dig i.

Meld flytningen til Folkeregisteret

Når du har fundet din drømmebolig, skal du sørge for at melde din flytning til Folkeregisteret. Det gør du på Borger.dk. Du skal senest foretage meldingen fem dage efter, at du har skiftet din bopæl. Når du overnatter på adressen og har flyttet alle dine ejendele, vil det tælle som flyttedatoen.

Anmelder du din flytning for sent, får du en bøde. Denne bøde lyder på 500 kr. Skal du skifte læge i forbindelse med din flytning, sker det i samme omgang på Borger.dk.

Derefter vil PostNord helt automatisk blive oplyst om, at du flytter. Dog skal du selv huske at navngive din nye post- eller brevkasse.

Søg om boligstøtte, hvis du bor i lejebolig

Bor du til leje, kan du søge om at få udbetalt boligstøtte.

Du søger om boligstøtte på Borger.dk. Berettiges du til støtten, er det Udbetaling Danmark, der udbetaler din boligstøtte. Boligstøtte fungerer som tilskud til din husleje. Hvor meget du kan få udbetalt, afhænger af en del faktorer.

Boligens størrelse, pris på husleje, samlede formue og indkomst samt antal beboere i boligen har alt sammen noget at sige. På Borger.dk kan du ud over at søge om boligstøtte bruge en beregner til at udregne, hvor meget du ca. kan få udbetalt.

Overvej en ejerskifteforsikring ved huskøb

Har du planer om at købe hus i Aalborg Kommune, skal du starte med at tale med din bankrådgiver. Med en beregning fra rådgiveren kan du få at vide, hvor mange penge du kan låne for.

Det er en god idé at tale med banken, før du begynder at se på online salgsopslag. Måske du forelsker dig i en bolig, som du desværre ikke har råd til. Dog kan du efter bankens indikation for lånebeløb godt kigge på boliger, der ligger lidt over dit lånebeløb. Måske du kan få sælger af huset til at gå ned i pris under forhandlingerne.

Når du har fundet din drømmebolig, kan du byde på den og få den – så er alt fantastisk. Eller er det med sikkerhed dét? Desværre ikke.

Du kan komme ud for at overtage eventuelle boligskader, men tegner du en ejerskifteforsikring, vil du være dækket godt ind. Læs mere om ejerskifteforsikringer på Informeo.

Flyv til København for 299 kr.: DAT sætter “Først til Mølle” billetter til salg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle forleden, så starter det danske regionale flyselskab DAT med at flyve på den populære indenrigsrute Aalborg-København fra mandag d. 8. juni.

Flyselskabet tilbyder allerede billige billetter på ruten fra 399 kr. hver vej, og i dag tirsdag d. 2. juni starter de så med et helt vildt tilbud.

Den første tirsdag i hver måned kører man nemlig med kampagnen -´Først til mølle´, og klokken 12.00 i dag sætter man altså et antal billetter til salg for en særdeles skarp pris.

Gælder både København og Bornholm

Det gælder faktisk både til København og Bornholm fra Aalborg, og i anledning af åbningen af København-ruten sættes ekstra mange billige billetter i salg.

“Alle vores billetter på alle vores ruter i Danmark bliver sat til salg for kun 299,- DKK per vej.

Idet juni er første måned på vores nye rute mellem Aalborg og København, sætter vi ekstra mange billetter til salg i dag til ’Først til mølle.’” udtaler DAT’s direktør Jesper Rungholm til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Men du skal være hurtig, da vi normalt har udsolgt, allerede en time efter de bliver sat til salg klokken 12 middag samme dag.”

Køb nu – og flyv næste måned

DAT’s Først til mølle billetter gælder for den efterfølgende måned. – Dvs. billetter du køber i juni, er gældende for juli måned.

Da det ser ud til at de danske grænser er lukket henover sommeren, er det en oplagt mulighed at få fingre i ekstremt billige billetter til København, eller Danmarks ferieø nummer 1, Bornholm!

Her flyver DAT nemlig også til direkte til fra Aalborg hele sommeren.

Sid klar ved tasterne klokken 12.00 i dag og klik ind her på dat.dk for de helt særlige billige billetter.

Kom på afveje: Mand kom gående med sin cykel i Limfjordstunnelen

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kim Matthai Leland
Foto: Kim Matthai Leland

Det er ikke hver dag, at politiet må kaldes ud til en person, der går midt i Limfjordstunnelen.

Men det skete her 2. pinsedag til aften. Først blev det meldt ud på Vejdirektoratets side, at bilister skulle være opmærksomme på en person, der gik i tunnelen.

Nu bekræfter Nordjyllands Politi overfor Nordjyske, at man rykkede ud til en gående person i Limfjordstunnelen. Manden kom simpelthen gående med sin cykel i sydgående retning.

Var ikke beruset

Politiet måtte først dirigere trafikken over i det andet tunnelrør, før de kunne sende betjente afsted ind for at standse manden.

“Hvordan dælen han er endt dernede, kunne vi godt tænke os at vide, for det kunne jo være endt i noget værre noget,” siger vagtchef Per Jørgensen til Nordjyske.

Politiet fortæller desuden, at manden ikke var beruset.

Generelt har det ellers været en stille 2. pinsedag for Nordjyllands Politi. På Twitter har de lagt adskillige opslag lige fra Aalborg, Frederikshavn og Skagen.

Mange har været ude og nyde det gode vejr, men folk har været gode til at holde afstand og udvise hensyn, oplyser Nordjyllands Politi.

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Redaktionen

Vores lokale isbutikker her i Aalborg er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Guf & Kugler, Surdejsbageren og Paradis Is er blandt dem, som virkelig er kreative og laver alt fra romkugle-is til White Russian Is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigogAalborg-redaktionen, og vi bringer langt fra alle sammen.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.