Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tilflytter til Aalborg Kommune? Dette skal du være opmærksom på

Af Redaktionen

Aalborg er en virkelig dejlig by og kommunen lige så.

Derfor er det uden tvivl til at forstå, hvis du lige er flyttet til kommunen – eller hvis du kraftigt overvejer at gøre det. Atmosfæren er god, byen har personlighed, nordjyder har et specielt sammenhold, smuk natur og en passende størrelse.

Dertil er der også mange muligheder for at uddanne sig i byen. Faktisk rummer både Aalborg og Aalborg Kommune det hele. I forbindelse med din flytning er der dog nogle ting, du skal være opmærksom på.

Det guider vi dig igennem her, sådan du kan flytte til Aalborg med styr på det hele.

Find boligen i kommunen eller byen

Først og fremmest skal du selvfølgelig finde noget at bo i. Der findes et væld af lejeboliger, nybyggeri, ejerboliger og ubebyggede grunde. Det gælder altså blot om at finde den boligform, der passer dig bedst.

Skriv dig op hos boligforeninger, anvend online lejeboligplatforme, eller kontakt en ejendomsmægler, alt efter hvilken boligtype du ønsker at bo i. Ønsker du ikke at bo i selve Aalborg by, har du masser af andre gode muligheder.

Byer som Vodskov, Vadum, Farstrup, Nibe, Svenstrup J, Mou og Hals er blot et udpluk af alle de skønne byer, du kan bosætte dig i.

Meld flytningen til Folkeregisteret

Når du har fundet din drømmebolig, skal du sørge for at melde din flytning til Folkeregisteret. Det gør du på Borger.dk. Du skal senest foretage meldingen fem dage efter, at du har skiftet din bopæl. Når du overnatter på adressen og har flyttet alle dine ejendele, vil det tælle som flyttedatoen.

Anmelder du din flytning for sent, får du en bøde. Denne bøde lyder på 500 kr. Skal du skifte læge i forbindelse med din flytning, sker det i samme omgang på Borger.dk.

Derefter vil PostNord helt automatisk blive oplyst om, at du flytter. Dog skal du selv huske at navngive din nye post- eller brevkasse.

Søg om boligstøtte, hvis du bor i lejebolig

Bor du til leje, kan du søge om at få udbetalt boligstøtte.

Du søger om boligstøtte på Borger.dk. Berettiges du til støtten, er det Udbetaling Danmark, der udbetaler din boligstøtte. Boligstøtte fungerer som tilskud til din husleje. Hvor meget du kan få udbetalt, afhænger af en del faktorer.

Boligens størrelse, pris på husleje, samlede formue og indkomst samt antal beboere i boligen har alt sammen noget at sige. På Borger.dk kan du ud over at søge om boligstøtte bruge en beregner til at udregne, hvor meget du ca. kan få udbetalt.

Overvej en ejerskifteforsikring ved huskøb

Har du planer om at købe hus i Aalborg Kommune, skal du starte med at tale med din bankrådgiver. Med en beregning fra rådgiveren kan du få at vide, hvor mange penge du kan låne for.

Det er en god idé at tale med banken, før du begynder at se på online salgsopslag. Måske du forelsker dig i en bolig, som du desværre ikke har råd til. Dog kan du efter bankens indikation for lånebeløb godt kigge på boliger, der ligger lidt over dit lånebeløb. Måske du kan få sælger af huset til at gå ned i pris under forhandlingerne.

Når du har fundet din drømmebolig, kan du byde på den og få den – så er alt fantastisk. Eller er det med sikkerhed dét? Desværre ikke.

Du kan komme ud for at overtage eventuelle boligskader, men tegner du en ejerskifteforsikring, vil du være dækket godt ind. Læs mere om ejerskifteforsikringer på Informeo.

Del artikel

Andre læser også