Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Til hende og ham: Barberen Vesteraa sætter en ære i deres håndværk

Af Lærke Holst Thomsen

Hvis der er én ting, Aalborg ikke går ned på, så er det frisørsaloner. Og mens nogle er nye, er der nogle få unikke steder, der har været en del af bybilledet i årevis.

Én af dem, der efterhånden skriver sig særligt ind i historiebøgerne, er den populære frisørsalon, Barberen Vesteraa, der ikke kun har haft den samme placering i intet mindre end 54 år – den har også haft det samme navn.

Selvom navnet måske kan antyde, at salonen henvender sig mest til mænd, så er det altså langt fra tilfældet. Salonen tilbyder også dameklip, påsætning af extensions og meget mere.

I forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel blev MigogAalborg inviteret forbi til en klipning – for som ejeren Lise Thomsø siger, skal salonen opleves.

Under kyndige hænder af frisøren Henrik Agerbæk Elgaard, der er udlært ved Esko og Gram, kom vi under forvandling.

Som en person, der har fulgt årenes trends med hårfarver, og derfor har besøgt mange forskellige frisørsaloner, så må vi bare konkludere, at man her får en oplevelse, der er udover det sædvanlige.

Til hende og ham: Barberen Vesteraa sætter en ære i deres håndværk
Foto: Simone Kjølby Christensen

Kvalitetsbevidste til fingerspidserne

Om det var de morgentrætte øjne eller bare den gode service er svært at sige, men jeg nåede ikke at sætte mig i stolen, før jeg blev tilbudt en kop valgfri kaffe.

Herefter blev jeg mødt med nogle professionelle øjne, der godt kunne se, at mit blonde hår trængte til en kærlig tur med saksen.

Her kunne man måske være fristet til at klippe det i en page med de slidte spidser, men der er altså ikke noget, der hedder de famøse “frisør-centimeter” her, hvor frisøren lover at tage 2 centimeter, men ender med at tage 5.

Til gengæld fik jeg gode professionelle råd og vejledning til, hvordan jeg bedre kunne passe på håret uden at frygte for en pagefrisure.

Og efter en god snak fik Henrik klippet mit hår i en pæn frisure, som passede til min personlige stil, uanset om jeg vælger at bruge mine naturlige krøller eller glatter dem ud.

Netop denne gode kommunikation har jeg oplevet at mangle i andre saloner. Så for mig skilte resultatet sig særligt ud.

Efter en god (og nødvendig) tår kaffe, blev jeg henvist til vasken, hvor der ventede mig intet mindre end en luksus-oplevelse.

Jeg satte mig til rette i stolen, og med ordene “jeg trykker lige på knappen”, vippede benene op, så jeg kunne ligge behageligt og lade massagekuglerne rulle op og ned ad ryggen.

Alt imens frisøren gav en grundig 10 minutters hovedbundsmassage, der fik mig til at glemme alt om tid og sted.

Med en meget karismatisk personlighed og professionel tilgang til faget, gjorde Henrik det til en sand fornøjelse og virkelig behagelig oplevelse at sidde i frisørstolen.

Gammel historie i nye lokaler

Frisørsalonen fik sin begyndelse tilbage i 1969 af Erik Bertelsen, som var 3. generationsbarber. Dengang åbnede han Barberen med fokus på at forkæle den stilbevidste herre med en barbering med kniv og børste.

Selvom de senere begyndte at klippe kvinder og fik mere travlt i salonen, gik de altså ikke på kompromis med kvaliteten, og det er noget, salonen stadig bærer tydeligt præg af.

I 1972 fik Erik kyndig assistance af Jan Pedersen, som først blev ansat og senere overtog salonen.

I 2001 blev Lise Thomsø ansat i salonen, hvor hun har arbejdet lige siden og i et tæt samarbejde med Jan.

Senere i 2020 overtog Lise roret og ejer i dag salonen, mens Jan er gået på pension.

Så det er altså en salon med en helt særlig og unik historie med kun tre ejere siden 1969, som har gjort sig umage med at bevare de kvalitetsbevidste traditioner fra salonens begyndelse.

Derfor sætter Lise også en ære i at bevare navnet:

“Salonens navn, Barberen, henviser jo mest til mænd, så mange kvinder kan måske blive i tvivl, om vi også klipper og farver kvinder. Derfor er det meget vigtigt for mig at understrege, at selvfølgelig gør vi det,” siger hun, mens hun fortsætter:

“Jeg var meget i tvivl, da jeg overtog salonen, om jeg skulle bevare navnet eller om jeg skulle ændre det. Men for mig ligger der en kæmpe ære i at bevare navnet, så vil jeg hellere kæmpe lidt mere for at få kommunikeret ud, at vi altså også tilbyder dameklip,” siger Lise.

Lise og hendes team tilbyder nemlig, foruden almindelige dameklip, også lashlift, ret og farve af bryn og vipper, balayage, hårkur, af- og påføring af extentions og meget mere.

Til hende og ham: Barberen Vesteraa sætter en ære i deres håndværk
Foto: Simone Kjølby Christensen

Et unikt team på tre

I salonen består teamet af Lise, frisøren Henrik og frisørelev Nikoline, der tilsammen udgør en fantastisk trio, der stråler af godt arbejdsmiljø. Og det er netop også, hvad de selv påpeger som det bedste ved at arbejde i salonen.

“Det bedste ved at arbejde her er uden tvivl vores gode arbejdsmiljø. Det er ikke bare kollegaerne, der skaber et godt arbejdsmiljø, vores kunder er også en stor grund til, at det er så godt et sted at arbejde,” siger Henrik, der har arbejdet i salonen siden 2020.

Og det er netop også, hvad man fornemmer, når man træder ind i den moderniseret salon. At det er et sted med en sjæl, der forstætter med at forene fortidens traditioner med nutidens trends og behov, som sammen skaber et forskelligt klientel af ældre og yngre kunder, der kommer igen og igen.

Du kan blandt andet følge med i, hvad de laver på deres TikTok, Facebook og Instagram.

Til hende og ham: Barberen Vesteraa sætter en ære i deres håndværk

Fokus på kunden

Barberen Vesteraas engagement i kvalitet og kundepleje stråler igennem deres arbejde. De sætter en ære i at rådgive deres kunder om produkter, der matcher individuelle præferencer og behov.

I salonen finder du blandt andet produkter som Alterna – serien Caviar, American Crew og Revlon, så der er noget for enhver, der ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten.

Barberen Vesteraas åbningstider:

Mandag – onsdag: 8:00-17:30
Torsdag – fredag: 8:00-19:00
Hver anden lørdag: 9:00 – 14:00

Obs: Er du studerende tilbyder salonen desuden studierabat.

Du kan læse mere her.

Del artikel

Andre læser også